Let op! Geld lenen kost geld

Recreatiewoning financieren

Leenbedrag tot € 150.000 bij DNKM

In toenemende mate wordt een lening voor een vakantiewoning, recreatiewoning of chalet als bestedingsdoel aangevraagd. Consumenten willen een tweede huis voor recreatie om de drukte van alledag te ontvluchten. Maar de koop van een recreatiewoning wordt ook vaak gefinancierd als belegging. Voor recreatiedoeleinden zijn de sta- of tourcaravan en de camper ook een favoriet leendoel. Deze producten worden minder aangeschaft als belegging; de economische levensduur is minder lang. De waarde van een woning is standvastiger.

Een klein deel van de recreatiewoningen staat in Nederland, het grootste deel in het buitenland. Een klein gedeelte van de woningen wordt volledig door de eigenaren zelf gefinancierd, het grootste gedeelte maakt gebruik van een lening al dan niet aangevuld met eigen middelen

Afhankelijk van de locatie van de te financieren woning wordt een lening makkelijk of wat moeilijker verstrekt. Een lening aanvragen voor een woning in Nederland is eenvoudiger dan een lening voor een woning in het buitenland. Dan moet met meer zaken rekening worden gehouden en wordt een lening minder snel verstrekt en is de maximale lening minder hoog dan in Nederland.

Hypotheek of combinatie krediet

Op een eerste woning wordt als lening in bijna alle gevallen gebruik gemaakt van een hypotheek. Hierbij ontvangt u als eigenaar een voordeel in de vorm van hypotheekrenteaftrek. Deze gunstige belastingregel geldt alleen bij de koop van een eerste woning, bij een tweede niet.

U kunt uw recreatiewoning financieren met een (overwaarde van uw huidige) hypotheek of een gedeeltelijk nieuwe hypotheek. Met een combinatie krediet kunt u de rest van het aankoopbedrag van uw recreatiewoning of chalet financieren. Als u geen hypotheek rond krijgt voor uw tweede woning dan kunt u voor het gehele bedrag een combinatie krediet afsluiten. Dit krediet is speciaal samengesteld voor hoge leenbedragen tot € 150.000.

Leenbedrag tot € 150.000

Het maximale leenbedrag via een combinatie krediet bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is € 125.000 - € 150.000. Dit hoge bedrag wordt niet door alle kredietverstrekkers verleend; meestal is het maximumbedrag € 50.000 - € 75.000. Bij ons kunt u meer lenen om uw droom te verwezenlijken.

Combinatie krediet

Het combinatie krediet is een combinatie van twee leningen:

  •        Twee persoonlijke leningen
  •        Een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet

Het combinatie krediet dat bestaat uit twee persoonlijke leningen wordt gespreid bij de partnerbanken ondergebracht. Dankzij deze risicospreiding voor de bank profiteert u van een lage rente. U lost de lening in vaste maandbedragen tijdens de afgesproken looptijd volledig af. De rentekosten van een persoonlijke lening zijn fiscaal aftrekbaar dus u profiteert van dit gunstige belastingvoordeel. De voorwaarden van een combinatie krediet zijn gunstig: u mag boetevrij extra inlossen tijdens de looptijd van de lening. U verlaagt hiermee uw leenbedrag. De bank heeft een hoge acceptatie voor deze leenvorm.

Het combinatie krediet kan ook het beste van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet combineren in een lening. De zekerheid van een persoonlijke lening; u weet vooraf hoe snel u de lening aflost en u lost maandelijks af. En de flexibiliteit van een doorlopend krediet; u profiteert van de lage variabele rente en lage maandlasten en u heeft altijd geld achter de hand. Samengevat: een deel van het combinatie krediet lost u maandelijks af in de vooraf vastgestelde periode, het andere gedeelte lost u af wanneer u dat wilt.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen