Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor tuinaanleg

Je tuin opnieuw inrichten of een compleet nieuwe tuin aanleggen bij een nieuwbouw huis. Een tuin aanleggen is niet goedkoop. Als uw spaargeld niet toereikend is kunt u dankzij het afsluiten van een lening toch de financiering van de nieuwe tuin rond krijgen. Bij ons leent u voordelig en zonder extra kosten online geld voor uw tuinaanleg. Via de leenwijzer krijgt u inzicht in de mogelijkheden en ziet u onze gunstige rentetarieven.

Lening of hypotheek verhogen

Voor huisbezitters kan de verhoging van een hypotheek of het afsluiten van een tweede hypotheek een mogelijkheid zijn om de nieuwe tuin te betalen. Bij de aankoop van een huis kunt u uw tuin meefinancieren: u verhoogt uw hypotheek. Heeft u al een huis maar is uw tuin aan vervanging toe dan kunt u een tweede hypotheek afsluiten. Financiering van de tuinaanleg via een hypotheek heeft een looptijd van 30 jaar. Het rentetarief is laag maar bij het afsluiten of verhogen van een hypotheek betaalt u extra kosten zoals bijvoorbeeld advies- en notariskosten en makelaarskosten voor de bepaling van de taxatiewaarde.

In 2017 kunt u nog tot 101% van de waarde financieren. Vanaf 2018 wordt dit verlaagd naar 100%. Er blijft weinig ruimte over om de tuin met de hypotheek mee te financieren. Combinatiekrediet, een gedeelte persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet, wordt steeds vaker aangevraagd om dit soort leendoelen te financieren.

Een lening heeft een looptijd van maximaal 10 jaar. De rente ligt hoger maar na 10 jaar is de lening volledig afgelost; 20 jaar eerder dan bij een hypotheek. Wij berekenen geen afsluit- en advieskosten en u hoeft niet langs de notaris en makelaar. Dat scheelt kosten en het is sneller geregeld.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing?


Het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

renovatie

Persoonlijke lening: rente fiscaal aftrekbaar

Een persoonlijke lening afsluiten voor uw tuin heeft als extra voordeel dat de rente van de lening fiscaal aftrekbaar is. Deze voordeelregel is bedoeld voor leningen die worden afgesloten ter verbetering of voor  verbouwing van huis en/of tuin. Een doorlopend krediet biedt geen belastingvoordeel. Het geeft wel extra financiële ruimte omdat het leenbedrag niet eenmalig volledig wordt uitgekeerd. Bij een persoonlijke lening ontvangt u het volledige leenbedrag om de tuinaanleg direct te kunnen betalen.

Lening tuinaanleg aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en u ontvangt binnen 24 uur een aanbod op maat van ons. Wij werken samen met professionele partnerbanken en wij bieden gunstige rentetarieven en voorwaarden bij uw lening.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen