Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 13 januari 2020

Kosten koper financieren 2020: welke opties heeft u?

De tijd dat u alle kosten en uitgaven die met uw koopwoning te maken hadden kon financieren via uw hypotheek is voorbij. Sinds 2018 mag u voor maximaal 100% een hypotheek afsluiten. Consumenten moeten zich sindsdien wenden tot andere financieringsmogelijkheden voor de aankoop- en financieringskosten van hun huis (de zogenaamde kosten koper). We zien dat veel mensen daardoor een consumptief krediet afsluiten. Een prima alternatief, zoals we hieronder laten zien.

Consumptief krediet als oplossing

Een persoonlijke lening, de meest afgesloten leenvorm van consumptief krediet, afsluiten voor de financiering van uw kosten koper is een goede oplossing: u betaalt een vaste lage rente gedurende de hele looptijd die ook vaststaat. Uw maandbedragen zijn hiermee ook gelijk; dat geeft overzicht en duidelijkheid op financieel gebied. De kosten koper kunnen best oplopen daarom is een financieringsmogelijkheid zoals een lening een mooie optie: u kunt de kosten koper direct zelf betalen en u betaalt de lening in maandelijkse termijnen af.

Ook de verbouwing financieren?

Heeft u verbouwplannen voor uw nieuwe woning? Omdat de hypotheek steeds meer een financiering is voor de aankoop van de woning alléén kunt u ook voor verbouwingskosten van de woning een lening afsluiten. Als u leent voor een nieuwe keuken of badkamer of een dakkapel of aanbouw (u ‘verbetert’ hiermee de woning) dan zijn de rentekosten van deze lening fiscaal aftrekbaar. Dus dankzij een lening profiteert u van belastingvoordeel.

Offerte aanvragen

U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen voor de financiering van uw kosten koper, de verbouwing of een ander leendoel. U ontvangt een voorstel waarin overzichtelijk alle bedragen, rentes en looptijden op een rijtje staan.

 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen