Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 9 november 2017
Door: Remko Colly

Kosten koper financieren 2018: welke opties heeft u?

De tijd dat u alle kosten en uitgaven, die met uw koopwoning te maken hadden, kon financieren via uw hypotheek is voorbij. Tot eind 2017 mag u voor maximaal 101% een hypotheek afsluiten; met ingang van januari 2018 wordt dit verlaagd naar 100%. Consumenten zullen zich moeten wenden tot andere financieringsmogelijkheden voor de aankoop- en financieringskosten, de zogenaamde kosten koper, van hun huis. De verwachting is dat een toevlucht tot een consumptief krediet wordt genomen.

Minder hypotheek in 2018

Aangezien we nu in de laatste maanden van 2017 zijn is spoed geboden als u nog een hypotheek wilt afsluiten voor 101% zodat u in aanmerking komt de kosten koper mee te financieren met de hypotheek. De hypotheekaanvraag moet voor half november bij de hypotheekverstrekker zijn zodat voor eind december 2017 de financiering geregeld kan worden. Een hypotheek regelen heeft een bepaalde doorlooptijd; er gaat tijd overheen vanwege het verzamelen en controleren van alle benodigde documenten en gegevens. Het hypotheekaanbod moet in 2017 rond zijn; anders zijn de nieuwe regels en maxima van kracht.

Consumptief krediet als oplossing

Lukt het niet om de hypotheek nog dit jaar rond te krijgen of heeft u pas voor volgend jaar verhuisplannen dan kunt u zich wenden tot andere financieringsmogelijkheden. Een persoonlijke lening, de meest afgesloten leenvorm van consumptief krediet, afsluiten voor de financiering van uw kosten koper is een goede oplossing: u betaalt een vaste lage rente gedurende de hele looptijd die ook vaststaat. Uw maandbedragen zijn hiermee ook gelijk; dat geeft overzicht en duidelijkheid op financieel gebied. De kosten koper kunnen best oplopen daarom is een financieringsmogelijkheid zoals een lening een mooi optie: u kunt de kosten direct zelf betalen en u betaalt de lening in maandelijkse termijnen af.

Ook de verbouwing financieren?

Heeft u verbouwplannen voor uw nieuwe woning? Omdat de hypotheek steeds meer puur een financiering is voor de aankoop van de woning alleen kunt u ook voor verbouwingskosten van de woning een lening afsluiten. Als u leent voor een nieuwe keuken of badkamer of een dakkapel of aanbouw dan ‘verbetert’ u hiermee de woning dan zijn de rentekosten van deze lening fiscaal aftrekbaar. Dus dankzij een lening profiteert u van belastingvoordeel.

Offerte aanvragen

U kunt online een vrijblijvende offerte aanvragen voor de financiering van uw kosten koper, de verbouwing of een ander leendoel. U ontvangt een voorstel waarin overzichtelijk alle bedragen, rentes en looptijden op een rijtje staan.

Remko Colly

Partner en Directeur

Auteur: Remko Colly

Remko is onze deskundige duizendpoot en creatieve motivator. Remko wil al onze klanten snel en foutloos helpen.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Acceptatie van de aanvragen, Marketing
en financiële zaken

‘Mijn visie is dat veel klanten zelf kunnen bepalen welke lening het beste bij hun situatie past. Daar ben ik met De Nederlandse Kredietmaatschappij, als eerste in Nederland, gestart met het werken op basis van Execution Only. Door de website en het aanvraagproces dusdanig goed in te richten, kunnen we u ook via Execution Only leningen aanbieden tegen de laagst mogelijke rente.’

Vrijblijvend offerte aanvragen