Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld

“Let op! Geld lenen kost geld” is de slogan die verplicht gebruikt moet worden in alle reclame-uitingen voor krediet. Deze slogan heeft als doel de consument bewust te maken van de kosten en te waarschuwen voor de eventuele risico’s voor het lenen van geld. De AFM, Autoriteit Financiële Markten, wil met deze slogan consumenten behoeden voor het aangaan van onnodige (hoge) leningen omdat geld lenen altijd geld kost, hoe mooi het aanbod ook is. U moet bij een kredietverstrekker altijd rente betalen over de afgesloten lening.

Uitleg "Geld lenen kost geld"

In al onze reclame ziet u de slogan “Let op! Geld lenen kost geld” staan. De slogan staat opgenomen in een duidelijk zichtbare banner. In de banner is vaak ook het logo opgenomen dat symbool staat voor het feit dat u maandelijkse financiële verplichtingen aangaat die u moet nakomen.

Een lening afsluiten betekent op zeer korte termijn beschikken over het gewenste bedrag maar dat bedrag met daar bovenop de te betalen rente van de lening moet u in maandelijkse termijnen terugbetalen aan de kredietverstrekker binnen de afgesproken looptijd. Geld lenen kost geld. De slogan wil u behoeden voor het aangaan van onverantwoorde (onnodige) leningen.

Als u uw betaalverplichtingen niet kunt nakomen krijgt u een negatieve melding bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Met een negatieve codering wordt het voor u haast onmogelijk om een nieuwe lening of hypotheek af te sluiten. In het geval van geld lenen geldt het spreekwoord “voorkomen is beter dan genezen”. Zorg dat u een lening aangaat die past bij uw financiële draagkracht want het geleende bedrag moet u terugbetalen verhoogd met de rente.

Wat kost geld lenen

U weet inmiddels dat geld lenen ook geld kost. Maar voordat u kunt bepalen welke lening het beste aansluit bij uw wensen, is het belangrijk dat u weet hoeveel een lening dan precies kost. U kunt immers pas een verantwoorde lening afsluiten, als u goed op de hoogte bent.  

Geld lenen zonder advies: execution only

Wij werken op basis van execution only. Dat wil zeggen dat wij bemiddelen zonder advies. Onze klanten beschikken over voldoende financiële kennis om zelf een passende lening af te sluiten. U bent bekend met de waarschuwing dat geld lenen geld kost en wat de eventuele risico’s kunnen zijn. U heeft geen gesprek met een adviseur die u op deze feiten wijst voordat u een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluit. Uiteraard kunt u in geval van vragen contact opnemen met één van onze kredietspecialisten.

Verantwoord online geld lenen

Hoe sluit u een verantwoorde lening af? Als u geld nodig heeft voor een specifiek product of voor bijvoorbeeld een verbouwing, vakantiewoning of de financiering van uw restschuld zet u alles op een rijtje zodat u inzicht heeft in de hoogte van het te financieren bedrag. Heeft u eigen geld wat u kunt gebruiken? Of is een lening om uw doel te financieren de beste optie? Kies voor de lening die past bij uw persoonlijke situatie en financiële draagkracht zodat u aan het eind van de looptijd van de lening schuldenvrij bent.

Sluit online een lening af – gebruik onze leenwijzer

Via onze online leenwijzer kunt u zelf bepalen welke leenvorm voor u de beste leenvorm is: persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Of heeft u een hoog leenbedrag tot €150.000 nodig? Dan is ons combinatiekrediet, met een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet, of meerdere persoonlijke leningen, een uitkomst voor u. Dankzij het gespreid onderbrengen van de lening is sprake van risicospreiding voor de bank: u profiteert van een lage rente met gunstige voorwaarden.

Dankzij onze online werkwijze kunnen wij lage rentes bieden en gunstige voorwaarden. En u betaalt geen advies- en afsluitkosten bij ons.

Wilt u direct een lening afsluiten? Dat kan via het eenvoudig online een offerte aanvragen. Vul uw gegevens in en wij sturen u vervolgens vrijblijvend en gratis een passende voordelige offerte.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen