Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld

“Let op! Geld lenen kost geld” is de slogan die verplicht gebruikt moet worden in alle reclame-uitingen voor krediet. Deze slogan heeft als doel de consument bewust te maken van de kosten en te waarschuwen voor de eventuele risico’s voor het lenen van geld. De AFM, Autoriteit Financiële Markten, wil met deze slogan consumenten behoeden voor het aangaan van onnodige (hoge) leningen omdat geld lenen altijd geld kost, hoe mooi het aanbod ook is. U moet bij een kredietverstrekker altijd rente betalen over de afgesloten lening.

Uitleg "Geld lenen kost geld"

In al onze reclame ziet u de slogan “Let op! Geld lenen kost geld” staan. De slogan staat opgenomen in een duidelijk zichtbare banner. In de banner is vaak ook het logo opgenomen dat symbool staat voor het feit dat u maandelijkse financiële verplichtingen aangaat die u moet nakomen.

Een lening afsluiten betekent op vrij korte termijn beschikken over het gewenste bedrag maar dat bedrag met daar bovenop de te betalen rente van de lening moet u in maandelijkse termijnen terugbetalen aan de kredietverstrekker binnen de afgesproken looptijd. Geld lenen kost geld. De slogan wil u behoeden voor het aangaan van onverantwoorde (onnodige) leningen.

Als u uw betaalverplichtingen niet kunt nakomen krijgt u een negatieve melding bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie. Met een negatieve codering wordt het voor u haast onmogelijk om een nieuwe lening of hypotheek af te sluiten. Zorg dat u een lening aangaat die past bij uw financiële draagkracht want het geleende bedrag moet u terugbetalen verhoogd met de rente.

Wat kost geld lenen

U weet inmiddels dat geld lenen ook geld kost. Maar voordat u kunt bepalen welke lening het beste aansluit bij uw wensen, is het belangrijk dat u weet hoeveel een lening dan precies kost. U kunt immers pas een verantwoorde lening afsluiten, als u goed op de hoogte bent.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen