Let op! Geld lenen kost geld
geld lenen bij een bank

Geld lenen bij een bank?

U leent voordeliger bij ons. Al vanaf 7%

Geheel kosteloos en vrijblijvend
Voor 18:00 aanvragen = vandaag het aanbod ontvangen
Profiteer nu: v.a. 7% vaste rente

Vraag kosteloos een offerte aan en profiteer nu van de rente vanaf 7%

Invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 2 min.

Geld lenen bij een bank is voor veel mensen gemakkelijk en vertrouwd. Consumenten lenen vaak geld bij hun bank uit gewoonte en omdat ze de bank vertrouwen. Of omdat ze er al andere producten hebben lopen, zoals een betaalrekening, hypotheek en/of beleggingsproduct. Alles mooi overzichtelijk op één plek.

Maar u kunt ook geld lenen bij andere partijen. Vaak is dat zelfs zinvoller en een stuk voordeliger, want banken vragen doorgaans veel hogere rentes dan gespecialiseerde kredietverstrekkers.

Geld lenen bij een bank, hoe werkt dat?

De bekendste grootbanken in Nederland zijn ABN AMRO, ING, Rabobank en SNS. Geld lenen bij een bank werkt als volgt. U selecteert een lening en u vraagt online de lening aan. U krijgt een offerte toegestuurd en levert de benodigde gegevens aan. De bank doet een BKR-check en na goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u het geleende bedrag snel op uw rekening. Daarna start u direct met het afbetalen van uw lening. Elke maand betaalt u aflossing en rente aan de bank en aan het einde van de looptijd heeft u het volledige bedrag plus de rente terugbetaald.

Lening bij bank veel duurder dan bij kredietverstrekker

Het aanvragen van een lening bij een bank verschilt nauwelijks van een lening aanvraag bij een andere kredietverstrekker, zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Maar er is wel één belangrijk verschil: de prijs van uw lening. Bij een bank betaalt u meestal een veel hoger rentepercentage dan bij een partij die gespecialiseerd is in alleen kredieten. Banken bieden een veelheid aan financiële producten aan en dat betekent hogere kosten voor ontwikkeling en onderhoud van deze producten, ICT en scholing van het personeel. Al deze kosten worden aan u doorberekend in een hogere rente.

Kredietverstrekkers die gespecialiseerd zijn in alleen kredieten, online only werken en geen dure kantoren hebben, kunnen veel goedkopere leningen aanbieden dan de banken.
Zo betaalt u bij een bank soms tot wel 4% meer rente voor uw lening dan bij een gespecialiseerde kredietverstrekker. Rabobank en ING bieden leningen die zelfs tot tot 64% duurder zijn dan bij een kredietverstrekker. Dat kan op jaarbasis zomaar honderden euro’s schelen!

Leningen vergelijken voor verantwoord geld lenen

Vergelijk daarom altijd eerst goed alle beschikbare leningen. Meestal komt u uit bij online kredietverstrekkers (zoals wij) voor de voordeligste rente. Bovendien krijgt u er altijd de beste voorwaarden, zoals boetevrij en onbeperkt extra bedragen kunnen aflossen. Zo leent u verantwoord geld en betaalt u niet onnodig te veel voor uw lening. Bovendien bent u voor uw lening niet afhankelijk van uw bank.

Bij ons ontvangt u altijd de laagste van Nederland

Wij bieden altijd de laagste rente van Nederland. Voer uw gegevens en wensen in en u krijgt direct een persoonlijk overzicht van de goedkoopste rentes. Bij ons sluit u al een persoonlijke lening vanaf 15.000 of vanaf 25.000 af vanaf 7% rente.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen