Let op! Geld lenen kost geld

Let op met snel geld lenen

indicator
Geheel kosteloos en vrijblijvend
Voor 18:00 aanvragen = vandaag het aanbod ontvangen
Profiteer nu: v.a. 6,7% vaste rente

Vraag kosteloos een offerte aan en profiteer nu van de rente vanaf 6,7%

Invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 2 min.

Wilt u zo snel mogelijk geld lenen en geld lenen zonder gedoe? Met spoed geld lenen is mogelijk let dan goed op, want het proces is wel aan strenge regels geboden door de Wet op het Financieel Toezicht.

Risico's en wetgeving

Geld lenen is voor veel consumenten een aantrekkelijke mogelijkheid voor de financiering van een grote aankoop die anders niet mogelijk is. Maar geld lenen kost altijd geld. Hoe laag de rentetarieven ook zijn, u betaalt maandelijks een bedrag om uw lening af te lossen.

Wat zijn de risico’s van snel geld lenen?

Enkele risico's waar u rekening mee dient te houden wanneer u snel geld wilt lenen:

 • U beslist te snel en heeft zich niet uitgebreid laten informeren (impulslening).
 • Snel geld op de rekening hebben betekent vaak ook snel uitgeven. Met als risico dat u uit het oog verliest dat de lening ook terugbetaald moet worden, plus de rente. Het gevaar is dat u vervolgens een nieuwe lening afsluit. Soms zelfs om de eerste lening af te betalen (gaten vullen met steeds meer geleend geld).
 • Geld lenen betekent dat u een schuld heeft. Zit er onverwacht iets tegen en kunt u de aflossing niet betalen? Dan blijft de schuld staan en kan zelfs oplopen. Daarom moet u altijd een realistisch beeld hebben van uw financiële situatie.

Wetgeving om veilig snel geld te lenen

De WFT (Wet op het Financieel Toezicht) beschermt consumenten tegen onverantwoordelijk leengedrag, Daarom moet u goed weten welke lening bij u past en of de hoogte van de lening verantwoord is voor uw situatie.

Uw offerte aanvraag moet vervolgens de wettelijke normen (door de bank) beoordeeld worden. Dat kost tijd. Geen enkele bank of geldverstrekker mag daarom adverteren met onrealistische termen als ‘geld lenen binnen 24 uur’. Daarom biedt DNKM ook geen flitskrediet aan.

De snelste en toch veilige mogelijkheid om met spoed geld te lenen is binnen minimaal 2 werkdagen. Dat is mogelijk via De Nederlandse Krediet Maatschappij.

Binnen 2 werkdagen over uw geld beschikken?

Via De Nederlandse Krediet Maatschappij kunt u binnen 2 werkdagen over het geleende geld beschikken. Als specialist in consumptieve kredieten (Persoonlijke Lening en Doorlopend Krediet) begrijpen wij dat u soms met spoed geld nodig heeft. Wij hebben al onze processen zo ingericht dat u verantwoord én snel geld kunt lenen:

 • Alles online: geen persoonlijk bezoek nodig voor uw aanvraag.
 • Duidelijkheid en tijdwinst: in één overzicht uw leenmogelijkheden bij 5 verschillende banken vergelijken.
 • Veilig en snel uw doel kunnen realiseren zonder concessies te doen aan de wettelijke kwaliteit van uw lening. Zomaar snel geld lenen is namelijk nooit een goed idee. Een weloverwogen besluit en goed beslagen ten ijs komen wel.
 • Geheel online samenwerking met onze 5 partnerbanken. Hierdoor kunnen we snel, foutloos en goedkoper dan de reguliere banken leningen aanbieden.

WFT voorschriften

Geld lenen is voor veel consumenten een aantrekkelijke mogelijkheid voor de financiering van een grote aankoop die anders niet mogelijk is, maar geld lenen kost altijd geld. Hoe laag de rentetarieven ook zijn; u moet de lening aflossen en betaalt hiervoor maandelijks een bedrag.

De WFT is ter bescherming van de consument om ervoor te zorgen dat een lening weloverwogen wordt aangegaan en dat de hoogte van de lening verantwoord is. Twee voorwaarden die tijd kosten en niet binnen een dag zijn uitgezocht en geregeld. Ze gaan niet samen met een slogan als “snel en met spoed geld lenen” vindt de WFT en daarom leest u deze uitingen nergens.

De WFT voorschriften voor adverteerders zijn:

 • Plaats in elke reclame-uiting een kredietwaarschuwingsbalk met daarop de tekst: “Let op, geld lenen kost geld”. De waarschuwingsbalk moet qua afmeting aan bepaalde eisen voldoen
 • De advertentie mag geen vermelde termijn bevatten waarbinnen de kredietaanvraag wordt beslist zoals “binnen 10 minuten regelen wij uw aanvraag”
 • De advertentie mag geen vermeld tijdstip bevatten waarop de kredietaanbieding tot stand komt zoals “binnen 3 uur ontvangt u een offerte voor uw lening”
 • De advertentie mag geen vermeld tijdstip bevatten waarop de klant kan beschikken over het geld zoals “bel ons nu en u ontvangt onmiddellijk geld”
 • De suggestie mag niet worden gewekt dat lopende kredietverplichtingen geen rol spelen. Zoals “lopende leningen zijn geen bezwaar”

Risico’s snel geld lenen

 • U beslist te snel en heeft zich niet uitgebreid laten informeren (impuls lening)
 • Het gemak van het afsluiten van een lening; u heeft snel geld op uw rekening. Niet iedereen kan hier goed mee omgaan; het geld wordt snel uitgegeven. Het “gevaar” is dat u opnieuw een lening aanvraagt en uit het oog verliest dat de leningen terugbetaald moeten worden
 • Geld lenen betekent dat u een schuld heeft. Als er onverwacht iets tegen zit kan het zijn dat u niet kunt voldoen aan de aflossing van de lening. De schuld blijft staan en loopt op

Snel geld lenen en met spoed een kredietaanvraag indienen is een optie voor consumenten die op de hoogte zijn van de risico’s. Het spreekwoord “haastige spoed is zelden goed” geldt ook voor de meeste gevallen van geld lenen. Als u alles op een rijtje heeft gezet en u kiest toch voor de optie om geld te lenen is de aanvraag makkelijk en online in te dienen. Omdat alles online gaat kan de aanvraag snel worden omgezet tot de gevraagde lening. Wij werken snel, foutloos en voordelig en zonder advieskosten.

 

 

Onze werkwijze

U wilt graag geld lenen, maar hoe sluit u een lening af? Wij zetten een aantal stappen op een rij voor u zodat u meer inzicht krijgt hoe u een lening bij ons aanvraagt.

 1. Leenbedrag, looptijd en maandlast bepalen

  Bepaal welk bedrag u moet lenen om uw aankoop te kunnen doen. Bij een Persoonlijke Lening ontvangt u eenmalig het leenbedrag uitgekeerd om de aankoop te financieren. U lost de lening in maandelijkse termijnen af gedurende de overeengekomen looptijd. De looptijd die u kiest kunt u het beste afstemmen op de economische levensduur van uw aankoop. Zo is het vaak niet verstandig om een looptijd van 10 jaar te kiezen voor de aanschaf van een tweedehands auto. De kans bestaat dan namelijk dat u de lening nog heeft terwijl uw auto alweer aan vervanging toe is. Houd daarnaast bij het kiezen van de looptijd rekening met de bijbehorende maandlast. Een langere looptijd zorgt namelijk voor een lagere maandlast en vice versa. Zo voorkomt u verrassingen vooraf, tijdens de looptijd of zelfs achteraf en weet u precies wanneer u weer schuldenvrij bent. 

 2. Vraag een offerte aan

  Nadat u heeft bepaald hoeveel u wilt lenen en hoe u de lening wilt aflossen, vult u ons online offerte aanvraagformulier in. Hiermee geeft u ons de opdracht om geheel vrijblijvend en kosteloos een offerte aan te vragen bij onze banken. Wij vragen bij meerdere banken het aanbod op zodat u een compleet overzicht krijgt van al uw mogelijkheden.

 3. Vergelijk het aanbod in uw persoonlijke en veilige Mijn DNKM omgeving

  U ontvangt na een paar uur in één overzicht het aanbod van onze banken per e-mail en in uw persoonlijke Mijn DNKM omgeving. U kunt hier op uw gemak de rente, alle voorwaarden en doorlooptijden van de banken vergelijken. Vervolgens maakt u een keuze voor het aanbod dat het beste aansluit op uw wensen. 

 4. Benodigde documenten aanleveren
  Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een lening, levert u de benodigde stukken digitaal aanleveren in uw persoonlijke beveiligde Mijn DNKM omgeving. Hierin vindt u terug welke documenten u precies moet aanleveren en kunt u de voortgang van uw lening aanvraag volgen. Wij stellen het contract op voor de gekozen lening. Dit contract kunt u dan via e-mail en Mijn DNKM inzien en downloaden.
 5. Wij regelen de rest

  Nadat u het getekende contract en overige benodigde documenten digitaal bij ons heeft aangeleverd, zorgen wij ervoor dat de bank de lening binnen het aantal opgegeven werkdagen uitbetaalt.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Bekijk meer veelgestelde vragen

Waarom bij ons lenen?
Geen onrealistische verwachtingen

Andere aanbieders en vergelijkers tonen iedereen de laagste rente. Wij sturen direct uw persoonlijke mogelijkheden.

Vrijblijvende en kosteloze offerte

Wij rekenen geen advies- of afsluitkosten. Een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Compleet aanbod in 1 overzicht

Maar 1 keer uw gegevens invullen en van wel 5 verschillende banken in 1 overzicht het beste aanbod ontvangen.

Niet tevreden, geld terug!

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn wij overtuigd van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij streven naar een klanttevredenheidspercentage van 100% en maken dit waar! Daarom kunnen wij onze klanten deze extra zekerheid bieden: De klanttevredenheidsgarantie!

Wat vinden anderen?

Bart den Ouden

Super goede begeleiding en snel geregeld

"Het is voor de 2e keer dat we via de De Nederlandse Kredietmaatschappij een lening hebben afgesloten. Deze keer tbv een duurzame verbouwing. Het geld bij de gemeente was op dus helaas... We zijn wederom ontzettend goed geholpen en begeleid. De lening was binnen een paar dagen rond en het geleende bedrag stond na akkoord binnen 2 dagen op onze rekening. Hulde voor het team dus!"

Geplaatst op: 22-04-2024

Bekijk meer beoordelingen

Meer over geld lenen

Geld lenen

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

Lening aanvragen

Bij ons kunt u voordelig en verantwoord online geld lenen u in vier simpele stappen.

Lening oversluiten

Uw bestaande dure lening oversluiten tegen betere voorwaarden en een lagere rente.

Persoonlijke Lening

Geld lenen tegen een vaste lage rente, met een vaste looptijd en boetevrij extra aflossen.

Auto financieren

Geld lenen voor een nieuwe auto op een verantwoorde manier.

Doorlopend Krediet

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Rente vergelijken

Vergelijk de rente van onze partnerbanken met die van andere banken.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen