Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Let op met snel geld lenen

Wilt u zo snel mogelijk geld lenen en geld lenen zonder gedoe? Met spoed geld lenen is mogelijk let dan goed op, want het proces is wel aan strenge regels geboden door de Wet op het Financieel Toezicht.

Risico’s en wetgeving


Geld lenen is voor veel consumenten een aantrekkelijke mogelijkheid voor de financiering van een grote aankoop die anders niet mogelijk is. Maar geld lenen kost altijd geld. Hoe laag de rentetarieven ook zijn, u betaalt maandelijks een bedrag om uw lening af te lossen.

Wat zijn de risico’s van snel geld lenen?

 • U beslist te snel en heeft zich niet uitgebreid laten informeren (impulslening).
 • Snel geld op de rekening hebben betekent vaak ook snel uitgeven. Met als risico dat u uit het oog verliest dat de lening ook terugbetaald moet worden, plus de rente. Het gevaar is dat u vervolgens een nieuwe lening afsluit. Soms zelfs om de eerste lening af te betalen (gaten vullen met steeds meer geleend geld).
 • Geld lenen betekent dat u een schuld heeft. Zit er onverwacht iets tegen en kunt u de aflossing niet betalen? Dan blijft de schuld staan en kan zelfs oplopen. Daarom moet u altijd een realistisch beeld hebben van uw financiële situatie.

Wetgeving om veilig snel geld te lenen


De WFT (Wet op het Financieel Toezicht) beschermt consumenten tegen onverantwoordelijk leengedrag, Daarom moet u goed weten welke lening bij u past en of de hoogte van de lening verantwoord is voor uw situatie.

Uw offerte aanvraag moet vervolgens de wettelijke normen (door de bank) beoordeeld worden. Dat kost tijd. Geen enkele bank of geldverstrekker mag daarom adverteren met onrealistische termen als ‘geld lenen binnen 24 uur’. Daarom biedt DNKM ook geen flitskrediet aan.

De snelste en toch veilige mogelijkheid om met spoed geld te lenen is binnen minimaal 2 werkdagen. Dat is mogelijk via De Nederlandse Krediet Maatschappij.

Binnen 2 werkdagen over uw geld beschikken?

Via De Nederlandse Krediet Maatschappij kunt u binnen 2 werkdagen over het geleende geld beschikken. Als specialist in consumptieve kredieten (Persoonlijke Lening en Doorlopend Krediet) begrijpen wij dat u soms met spoed geld nodig heeft. Wij hebben al onze processen zo ingericht dat u verantwoord én snel geld kunt lenen:

 • Alles online: geen persoonlijk bezoek nodig voor uw aanvraag.
 • Duidelijkheid en tijdwinst: in één overzicht uw leenmogelijkheden bij 5 verschillende banken vergelijken.
 • Veilig en snel uw doel kunnen realiseren zonder concessies te doen aan de wettelijke kwaliteit van uw lening. Zomaar snel geld lenen is namelijk nooit een goed idee. Een weloverwogen besluit en goed beslagen ten ijs komen wel.
 • Geheel online samenwerking met onze 5 partnerbanken. Hierdoor kunnen we snel, foutloos en goedkoper dan de reguliere banken leningen aanbieden.

WFT voorschriften

Geld lenen is voor veel consumenten een aantrekkelijke mogelijkheid voor de financiering van een grote aankoop die anders niet mogelijk is, maar geld lenen kost altijd geld. Hoe laag de rentetarieven ook zijn; u moet de lening aflossen en betaalt hiervoor maandelijks een bedrag.

De WFT is ter bescherming van de consument om ervoor te zorgen dat een lening weloverwogen wordt aangegaan en dat de hoogte van de lening verantwoord is. Twee voorwaarden die tijd kosten en niet binnen een dag zijn uitgezocht en geregeld. Ze gaan niet samen met een slogan als “snel en met spoed geld lenen” vindt de WFT en daarom leest u deze uitingen nergens.

De WFT voorschriften voor adverteerders zijn:

 • Plaats in elke reclame-uiting een kredietwaarschuwingsbalk met daarop de tekst: “Let op, geld lenen kost geld”. De waarschuwingsbalk moet qua afmeting aan bepaalde eisen voldoen
 • De advertentie mag geen vermelde termijn bevatten waarbinnen de kredietaanvraag wordt beslist zoals “binnen 10 minuten regelen wij uw aanvraag”
 • De advertentie mag geen vermeld tijdstip bevatten waarop de kredietaanbieding tot stand komt zoals “binnen 3 uur ontvangt u een offerte voor uw lening”
 • De advertentie mag geen vermeld tijdstip bevatten waarop de klant kan beschikken over het geld zoals “bel ons nu en u ontvangt onmiddellijk geld”
 • De suggestie mag niet worden gewekt dat lopende kredietverplichtingen geen rol spelen. Zoals “lopende leningen zijn geen bezwaar”

Risico’s snel geld lenen

 • U beslist te snel en heeft zich niet uitgebreid laten informeren (impuls lening)
 • Het gemak van het afsluiten van een lening; u heeft snel geld op uw rekening. Niet iedereen kan hier goed mee omgaan; het geld wordt snel uitgegeven. Het “gevaar” is dat u opnieuw een lening aanvraagt en uit het oog verliest dat de leningen terugbetaald moeten worden
 • Geld lenen betekent dat u een schuld heeft. Als er onverwacht iets tegen zit kan het zijn dat u niet kunt voldoen aan de aflossing van de lening. De schuld blijft staan en loopt op

Snel geld lenen en met spoed een kredietaanvraag indienen is een optie voor consumenten die op de hoogte zijn van de risico’s. Het spreekwoord “haastige spoed is zelden goed” geldt ook voor de meeste gevallen van geld lenen. Als u alles op een rijtje heeft gezet en u kiest toch voor de optie om geld te lenen is de aanvraag makkelijk en online in te dienen. Omdat alles online gaat kan de aanvraag snel worden omgezet tot de gevraagde lening. Wij werken snel, foutloos en voordelig en zonder advieskosten.

 

 

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen