Let op! Geld lenen kost geld

Bankstel op afbetaling

 

 

Een Bankstel kopen op afbetaling

Een nieuwe bank kan aardig in de papieren lopen. Zeker als u kiest voor een hogere kwaliteit. Veel mensen kiezen daarom voor kopen op afbetaling in de meubelzaak, maar wist u dat dit een dure vorm van financieren is?

Kopen op afbetaling is een dure vorm van lenen

Tijdens uw zoektocht naar een nieuw bankstel is het u vast niet ontgaan, bankstellen kopen op afbetaling. Dit is een betaalmogelijkheid die voor starters en voor kwaliteitsbewuste consumenten een uitkomst is. Het is immers niet meer mogelijk om uw inboedel te financieren via een hypotheek en kwaliteit kent zijn prijs.

Maar kopen op afbetaling is een hele dure vorm van lenen. Het rentetarief is vaak hoog en kan oplopen tot wel 14%. Een persoonlijke lening is daarentegen goedkoper, omdat het rentepercentage veel lager ligt. Wilt u meer flexibiliteit, omdat u bijvoorbeeld nog meer spullen voor uw inboedel wilt aanschaffen? Dan kunt u ook kiezen voor een doorlopend krediet of een grotere leenbedrag voor uw persoonlijke lening.

Bestaande lening(en) oversluiten

Heeft u momenteel al een koop op afbetaling of een andere lening met hoge rente, dan kunt u deze kosteloos oversluiten naar een lening met een lagere rente.

Als u meerdere van dit soort leningen heeft lopen, is het ook mogelijk om al uw leningen samen te voegen en deze over te sluiten naar één lening. Het is voordeliger om één grotere lening te hebben, dan meerdere kleine leningen. Bovendien is het een stuk overzichtelijker, waardoor u minder snel in de problemen komt. Door de lagere rente betaalt u minder voor uw lening, daarbij komt nog dat de looptijd vaak veel korter is, waardoor uw totaalbedrag ook lager uitkomt.

Het onderstaande rekenvoorbeeld laat zien wat uw voordelen kunnen zijn:

Stel u heeft een aantal meubels op afbetaling gekocht en u heeft een krediet afgesloten van €10.000. De rente op deze lening bedraagt bij uw eigen kredietverstrekker de maximale 14%. U betaalt dan per jaar €1.400 aan rente.

Als u deze lening zou oversluiten naar een andere bank, via De Nederlandse Kredietmaatschappij, tegen een rentepercentage van bijvoorbeeld 5,8%, dan betaalt u voor hetzelfde krediet van €10.000 nog maar €580 rente per jaar. Dat is een besparing van bijna €820 per jaar!

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen voor een lening voor uw nieuwe bankstel? U kunt vrijblijvend en online een offerte aanvragen.

Of wilt u uw dure leningen oversluiten naar een consumptief krediet? Bereken dan uw besparing via onze online oversluitservice.

Lening afsluiten vanaf €5000,-

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u een krediet afsluiten vanaf €5000,-. Bent u van plan om niet alleen een bankstel, maar ook nog andere meubels aan te schaffen? Dan is een persoonlijke lening heel geschikt. U krijgt, na de afwikkeling van uw aanvraag, in één keer het gehele bedrag op uw rekening gestort.

Heeft u nu het bankstel van uw dromen gevonden en wilt u de komende tijd wellicht nog meer meubels aan schaffen? Dan past een doorlopend krediet beter bij uw leendoel. U spreekt een maximaal kredietlimiet af, van bijvoorbeeld €5000,-. U kunt vervolgens flexibel over dit bedrag beschikken. U neemt nu bijvoorbeeld €2000,- op voor uw bankstel en u houdt het restant achter de hand voor het moment dat u de rest van uw meubels wilt aanschaffen.U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen