Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor meubels

Geld lenen voor meubels

Met een geldlening tegen een lage rente vanaf 6,6%

Zijn uw meubels toe aan vervanging of heeft u uw oog laten vallen op een mooie aanbieding? Dan is geld lenen voor een nieuwe inboedel een interessante optie.

Waarom geld lenen voor een meubels?

Een nieuwe set meubels kan aardig in de papieren lopen. Zeker bij gezinsuitbreiding of veranderingen in uw leefsituatie, zoals verhuizen naar een groter huis of meer woonruimte na een verbouwing.

Of u heeft uw droombank gezien, die net wat duurder is dan u verwachtte. Als u niet voldoende spaargeld heeft of het niet wilt aanspreken voor meubilair, dan kan een persoonlijke lening verstandig en voordelig zijn.

Hoeveel geld lenen mensen voor hun inrichting?

Het gemiddelde leenbedrag voor het inrichten van een woning is €12.500,-.

verhuizen

Nieuwe meubels financieren met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een goede lening als u al precies weet hoeveel geld u nodig heeft. U leent in één keer het afgesproken bedrag en u start direct met aflossen.

Met een persoonlijke lening:

  • Profiteert u van een vaste lage rente (bij ons op dit moment vanaf 3,3%)
  • Weet u vooraf precies wanneer de lening volledig is afgelost
  • Leent u eenmalig een vast bedrag voor uw inboedel, dat u vervolgens maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente
  • Kunt u tussentijds altijd boetevrij extra aflossingen doen. Zoveel en zo vaak u maar wilt, zodat u nog sneller uw lening heeft afgelost.

Tips voor geld lenen voor meubels

  1. Onderhandelen! Koopt u meerdere meubels bij dezelfde winkel of leverancier? Dan kunt u altijd proberen om te onderhandelen op de totaalprijs. Bij witgoed (bijvoorbeeld wasmachines) is dat heel normaal en ook veel meubelwinkels geven bij grotere aankopen desgevraagd vaak een korting.

  2. Dure leningen oversluiten. Wat niet veel mensen weten, is dat u diverse leningen kunt laten samenvoegen tot één bedrag en vervolgens over kunt laten sluiten tot één persoonlijke lening. Heeft u bijvoorbeeld al leningen lopen, zoals 'kopen op afbetaling’, roodstand of een creditcardschuld? Dit zijn leningen met een hoge rente, soms tot wel 10%. U kunt de bedragen van de openstaande leningen bij elkaar optellen en toevoegen aan een lening voor de meubels. Met het extra bedrag vanuit de persoonlijke lening lost u vervolgens in één keer de andere dure openstaande leningen af, tegen een veel lagere rente. Zo hoeft u nog maar één lening af te betalen, bent u veel goedkoper uit en heeft u veel meer financieel overzicht.

Meubels kopen op afbetaling?

Een nieuwe bank, een ergonomisch bed of de inrichting van de kinderkamer kan een flinke kostenpost zijn: kopen op afbetaling lijkt dan de ideale oplossing. U krijgt de meubels direct geleverd en betaalt ze vervolgens in termijnen af.

Deze financieringsvorm is in de praktijk echter een dure vorm van lenen. Dat komt omdat de (web)winkel of leverancier een hoge rente vraagt, soms tot wel 10% op jaarbasis.

Met een persoonlijke lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij profiteert u van een veel lager rentetarief, want u leent al vanaf 6,6% op jaarbasis. Dat kan u zomaar honderden euro’s per jaar schelen.

variabele-rente

Lage variabele rente vanaf 8,6%

Lage rente die tussentijds kan stijgen of dalen. 

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail en in Mijn DNKM ontvangt u een overzicht met uw mogelijkheden.

loop

Toetsing BKR

Uw kredietwaardigheid wordt getoetst bij het BKR.

variabele-rente

Binnen enkele dagen uitgekeerd

2 werkdagen na het tekenen van het contract staat het bedrag op uw rekening.

verantwoord

Verantwoorde acceptatiecriteria

Verantwoord geld lenen met uw belang voor ogen. 

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen