Let op! Geld lenen kost geld

Keuken op afbetaling

Keuken in termijnen betalen

"Het is een stuk voordeliger om het bedrag voor de aanschaf van een nieuwe keuken te lenen, dan om uw keuken op afbetaling te kopen."

Persoonlijke lening voor keuken

Een nieuwe keuken is vaak een grote kostenpost. Het is niet zo gek als u zo’n groot bedrag niet op uw spaarrekening hebt staan.

Daar haken veel keukenleveranciers op in. U kunt een nieuwe keuken kopen op afbetaling. Dat betekent dat u achteraf, in termijnen betaalt voor de keuken. Het bedrag dat u maandelijks moet betalen, bestaat voor een groot gedeelte uit rente. De rentetarieven voor kopen op afbetaling zijn namelijk torenhoog. Deze rentes lopen op tot wel 14%. Dat tarief ligt een stuk hoger dan de 6,7% rente waarmee onze consumptieve kredieten starten. Daarnaast kom je bij het achteraf, gespreid betalen soms voor verborgen extra kosten te staan.

0% rente is misleidend

Bij Ikea was het bijvoorbeeld mogelijk om een keuken te kopen en te betalen in 18 maanden met 0% rente. Dit lijkt heel aantrekkelijk, maar er zit een addertje onder het gras. Enkel wanneer je aan strikte voorwaarden voldoet, geldt dit aanbod van 0%. Voldoe je hier niet aan, dan wordt er direct rente in rekening gebracht voor het openstaande saldo. De rente die dan berekend wordt is 13%! Een stuk hoger dan de vaste rente vanaf 6,7% die De Nederlandse Kredietmaatschappij hanteert.

Inmiddels is Ikea gestopt met het aanbieden van het gespreid en achteraf betalen van haar producten. 

Lening afsluiten voor keuken

Het is ook mogelijk om een lening af te sluiten voor de aanschaf van uw nieuwe keuken. Wanneer u een persoonlijke lening afsluit om u keuken te financieren, heeft u ook de mogelijkheid om een keuken te kopen zonder dat u in één keer een groot bedrag op tafel moet leggen. De vaste rente van een persoonlijke lening ligt echter vele malen lager, dan wanneer u koopt op afbetaling. En op onze persoonlijke leningen kunt u altijd boetevrij extra aflossen.

Fiscale voordelen voor huiseigenaren

Het is zelfs mogelijk om de rentekosten van uw lening fiscaal af te trekken. In Nederland zijn  rentekosten aftrekbaar, indien u de lening gebruikt voor een verbetering of een verbouwing aan uw koopwoning. Dit belastingvoordeel kunt u bijvoorbeeld gebruiken om extra af te lossen op uw lening, zodat het leenbedrag lager wordt en uw looptijd korter. Dit extra aflossen op uw lening is boetevrij.

Lenen versus kopen op afbetaling

Het is een stuk voordeliger om het bedrag voor de aanschaf van een nieuwe keuken te lenen, dan om uw keuken op afbetaling te kopen.

Uiteraard geldt dit ook voor andere vormen van kopen op afbetaling, zoals een auto, een e-bike of nieuwe meubels.

Offerte aanvragen

Wilt u een lening afsluiten voor uw nieuwe keuken? Vraag vrijblijvend en online uw offerte aan. U ontvangt van ons een overzicht met daarin het voorstel van onze partnerbanken. U kiest zelf voor het beste voorstel; dat zetten wij voor u om in de gewenste lening.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen