Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Kopen op afbetaling bij Ikea

Keukens en meubels kopen op afbetaling wordt door bepaalde meubelzaken aangeboden als extra service naar hun klant omdat het vaak om hoge bedragen gaat. Winkelketen Ikea heeft een aantal jaar deze extra betaalservice gehad. Het zogenaamde Ikea betaalplan en een Ikea betaalkaart.

Hoge rentetarieven bij Ikea

Deze extra service bleek een dure service want klanten betaalden een rente voor deze betaling in termijnen van 13%. Een hoog rentetarief als je het vergelijkt met onze rentetarieven vanaf 3,5% voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Ikea is gestopt met het aanbieden van gespreid en achteraf betalen voor haar producten.

Lening afsluiten: goedkoper alternatief

Kopen op afbetaling is een dure financieringsvorm. Een lening afsluiten is een goedkoper alternatief. Een nieuwe keuken of nieuwe meubels zijn dure aankopen die vaak niet zomaar via je betaalrekening te financieren zijn. Een persoonlijke lening afsluiten tegen een vaste rente en looptijd of een doorlopend krediet met een flexibel rentetarief zijn passende financieringsvormen voor deze leendoelen. 

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling klinkt aantrekkelijk; u koopt nu, krijgt uw product en betaalt later (en/of in termijnen). Bijna te mooi om waar te zijn en vaak is dat het geval. U bent duur uit omdat de verkopende partij in de meeste gevallen het maximale (hoge) rentepercentage tot soms wel 14% aan u doorberekend.

Bekijk onze Kopen op afbetaling pagina of onze pagina over online geld lenen (alternatief voor kopen op afbetaling) voor meer informatie. 

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen