Let op! Geld lenen kost geld
DEFAM

DEFAM

Specialist in verantwoord geld lenen

Wij zijn beoordeeld met een

 • 9.5
Bekijk alle 713 beoordelingen

DEFAM biedt leningen met een aantrekkelijke rente en mooie voorwaarden aan, zodat u financieel veilig uw dromen kunt verwezenlijken. Een DEFAM lening sluit zoveel mogelijk aan op uw persoonlijke situatie, waardoor u de lening zonder problemen kunt aflossen. Zo helpen zij u verder met een verantwoorde lening.

Waarom lenen bij DEFAM?

De leningen van DEFAM behoren al vele jaren tot de voordeligste en verantwoordste in de markt. Dat betekent dat u doorgaans een lager rentepercentage betaalt voor een lening in vergelijking met andere kredietverstrekkers. De lagere rente zorgt ervoor dat u dus minder geld kwijt bent voor dezelfde lening.

DEFAM staat al ruim 30 jaar bekend als dé specialist in verantwoord geld lenen. Zo krijgt u altijd de lening die het beste bij uw situatie past. U kunt vanzelfsprekend de lening gebruiken voor diverse bestedingsdoelen, zoals bijvoorbeeld een auto, camper of een verbouwing. Bij DEFAM kiest u uit twee overzichtelijke leningen, met leenbedragen van 5000 euro tot 75.000 euro.

U kunt bij DEFAM terecht voor een aantal leenvormen;

DEFAM Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening van DEFAM is ideaal voor een eenmalige uitgave zoals een nieuwe auto, een camper of een boot. U leent in één keer het hele bedrag en betaalt vervolgens iedere maand een vast bedrag terug, dat bestaat uit aflossing en rente. De looptijd en rente zijn van tevoren afgesproken en staan vast. Tijdens de gehele looptijd van uw lening blijft de maandtermijn hetzelfde en aan het einde van de looptijd heeft u uw lening helemaal afgelost.

Hoeveel geld u kunt lenen hangt af van uw persoonlijke situatie. Al met al biedt deze leenvorm de meest verantwoorde manier van lenen.

Kenmerken DEFAM persoonlijke lening:

 • Zekerheid door een vaste rente en vaste looptijd
 • Aantrekkelijk laag rentetarief
 • Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen
 • Altijd boetevrij tussentijds extra aflossen
 • Leenbedragen tussen de 5000 euro en 75.000 euro
 • Looptijd maximaal 10 jaar

Meer over de persoonlijke lening

DEFAM WoonLening

De DEFAM WoonLening is specifiek bedoeld voor huiseigenaren die hun eigen woning willen verbeteren of verduurzamen. Denk aan een nieuwe keuken, zonnepanelen en/of een warmtepomp. De woonlening heeft de kenmerken van een persoonlijke lening, maar met een langere looptijd (maximaal 15 jaar). Daardoor sluit de WoonLening goed aan bij het financieren van een verbouwing.

Een ander belangrijke eigenschap is het fiscale voordeel. De rente van de WoonLening, bedoeld voor het verbeteren of verduurzamen van de koopwoning, is namelijk volledig aftrekbaar in box 1. Bovendien heeft de WoonLening een aantrekkelijk rentetarief. Verantwoord lenen met dubbel voordeel dus!Kenmerken WoonLening DEFAM

 • Geschikt voor huiseigenaren. 
 • Zekerheid door een vaste rente en vaste looptijd
 • Aantrekkelijk laag rentetarief
 • Afgeloste bedragen kunt u niet opnieuw opnemen
 • Fiscaal voordeel, doordat de rente (onder voorwaarden) volledig aftrekbaar is in box 1
 • Altijd boetevrij tussentijds extra aflossen
 • Leenbedragen van 10.000 euro tot 75.000 euro
 • Looptijd 10 jaar tot 15 jaar

Meer over de persoonlijke lening voor huiseigenaren

DEFAM Flexibele lening

Tot voor kort bood DEFAM ook een doorlopend krediet aan, onder de naam flexibele lening. Sinds 1 maart 2022 worden doorlopende kredieten niet meer aangeboden op de markt, omdat het een minder verantwoorde leenvorm was. Een doorlopend krediet werd vaak gebruikt als verkapte persoonlijke lening, maar was een stuk lastiger af te lossen. Daardoor kwamen consumenten maar niet van hun schulden af. Het is niet meer mogelijk om een DEFAM flexibele lening af te sluiten.

Als alternatief bieden wij de Flex en Zeker lening die de voordelen van een doorlopend krediet en de persoonlijke lening combineert. Heeft u een flexibele lening van DEFAM dan kunt u de lening oversluiten naar een persoonlijke lening.

Over DEFAM

In Nederland is DEFAM één van de grootste kredietverstrekkers voor particulieren en 100% dochter van ABN AMRO. Al sinds 1981 is DEFAM specialist in verantwoord lenen en helpt u om op een veilige manier geld te lenen. DEFAM voldoet aan alle financiële wet- en regelgeving en hanteert strenge acceptatiecriteria, om overcreditering te voorkomen. De leningen DEFAM behoren al vele jaren tot de voordeligste en verantwoordste in de markt.

DEFAM en De Nederlandse Kredietmaatschappij

Een DEFAM lening aanvragen kan alleen via professionele partners. Betrouwbare partners die DEFAM’s visie op verantwoord geld lenen delen. De Nederlandse Kredietmaatschappij is DEFAM Premium partner, een exclusieve erkenning voor de meest betrouwbare en kwalitatieve partners. Dankzij het premium partnership werken we nog efficiënter samen en kunnen we u een extra lage rente bieden.

5 sterren beoordeling voor DEFAM van Moneyview

DEFAM is door Moneyview beoordeeld met 5 sterren, de hoogste waardering voor financiële producten voor consumenten. DEFAM kreeg 5 sterren in de categorie prijs, voor de laagste rente bij persoonlijke leningen met looptijd 60 maanden. Moneyview vergeleek gedurende 2,5 jaar de rentestanden bij 36 persoonlijke leningen van 5.000 euro, 10.000 euro, 15.000 euro, 25.000 euro en 50.000 euro. Allemaal met een looptijd van 60 maanden. De persoonlijke lening van DEFAM bevond zich gedurende de gehele meetperiode in de top 5 van laagste gemiddelde rente.

Lees hier meer over de DEFAM beoordeling.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen