Let op! Geld lenen kost geld
moneyview 2020 denederlandse kredietmaatschappij

Datum: 19 maart 2020

Hoogste beoordeling Moneyview voor 2 partnerbanken De Nederlandse Kredietmaatschappij

Twee van onze partnerbanken – Defam en BNP Paribas – zijn dit jaar door Moneyview beoordeeld met 5 sterren, de hoogste waardering voor financiële producten voor consumenten.

Defam kreeg 5 sterren in de categorie prijs, voor de laagste rente bij persoonlijke leningen met looptijd 60 maanden.
BNP Paribas ontving haar 5 sterren voor de categorie voorwaarden.

Een mooie score waar wij trots op zijn en u graag van willen laten profiteren!

Wat is er gemeten?

Moneyview vergeleek gedurende 2,5 jaar de rentestanden bij 36 persoonlijke leningen van 5.000 euro, 10.000 euro, 15.000 euro, 25.000 euro en 50.000 euro. Allemaal met een looptijd van 60 maanden. De persoonlijke lening van Defam bevond zich gedurende de gehele meetperiode in de top 5 van laagste gemiddelde rente.

Hoe dat komt? Defam werkt met risk based pricing: de kredietverstrekker kijkt naar specifieke aspecten van de leefsituatie van aanvragers, zoals inkomen, werk en vaste lasten. Doordat Defam zo gedetailleerd de financiële situatie van de klant in beeld brengt, kunnen klanten vaak een beter rentevoorstel krijgen dan bij traditionele banken of bij ‘direct writers’ zoals Findio of FREO. Klanten kunnen dus rekenen op een rentevoorstel dat zo fijnmazig mogelijk op hun situatie en plannen is afgestemd.
Defam ontvangt het predicaat ‘5 sterrenproduct’ voor de derde keer op rij.

BNP Paribas ontving haar 5 sterren voor de Persoonlijkste Lening (voor niet- huiseigenaren). Bij een meting tussen 10 aanbieders bleek dat BNP Paribas in vergelijking met de andere banken veel flexibere betalingsmogelijkheden voor maandtermijnen biedt.
Ook dit product kreeg haar 5 sterren- beoordeling voor de derde keer op rij. 

Wij kunnen onze klanten dus persoonlijke leningen aanbieden die zowel op het gebied van voorwaarden als op het vlak van de laagste rente de officieel hoogste productrating hebben ontvangen. 

Doorlopende kredieten verdwijnen steeds meer

Kijkend naar de afgelopen vijf jaar binnen de financiële wereld, zien we sowieso een behoorlijke daling van de gemiddelde rentetarieven. Dit geldt voor zowel doorlopende kredieten als persoonlijke leningen. De rente daalde binnen vijf jaar met gemiddeld 20 procent.

Het gemiddelde uitstaande bedrag aan consumptieve leningen zakte in 10 jaar tijd van zo’n 24 miljard euro naar 15 miljard euro in 2019. Credit daaraan is gedeeltelijk het steeds meer verdwijnen van doorlopende kredieten. Consumenten kiezen liever voor de betere voorwaarden en extra financiële veiligheid van een persoonlijke lening.

Vooral in 2018 en 2019 werden steeds minder doorlopende kredieten aangeboden. Toezichthouder AFM is daar blij mee, want doorlopende kredieten werden de waakhond steeds meer een doorn in het oog: er wordt niet verplicht afgelost, de rente ligt hoger dan bij persoonlijke kredieten en opgenomen bedragen kunnen ook nog eens opnieuw worden opgenomen. Alles bij elkaar een prima recept voor financiële problemen en schulden zonder einde, oordeelde de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Persoonlijke leningen sluiten veel beter aan bij de AFM visie: zo min mogelijk en kort mogelijk lenen om financiële problemen te voorkomen. 

Persoonlijke lening aanvragen?

Wat zijn de kenmerken en voordelen van een persoonlijke lening? 

Een persoonlijke lening is bedoeld voor consumenten die eenmalig een vast bedrag nodig hebben voor een specifiek bestedingsdoel. Dat kan zijn een auto, verbouwing/ verduurzaming of een studie, maar ook het in één keer aflossen van andere schulden tegen een veel lagere rente. 

Een persoonlijke lening heeft de volgende kenmerken en voordelen: 

  • Lage vaste rente – nu met vanaf 3,9% de laagste rente van Nederland.
  • De rente blijft vaststaan gedurende de gehele looptijd, dus geen onaangename verrassingen.
  • U leent eenmalig een vast bedrag, dat binnen 2 werkdagen op uw rekening staat: direct toegang tot uw geld.
  • Vaste looptijd: u weet vooraf dus precies op welke datum de lening is afgelost en u weer schuldenvrij bent. Geen addertjes onder het gras.
  • Tussentijds boetevrij extra aflossen mag altijd. De bedoeling is tenslotte dat u zo snel mogelijk weer zonder schulden door het leven kunt gaan. 

Overweegt u ook een persoonlijke lening voor een specifiek bestedingsdoel? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan en ontdek of ook u kunt profiteren van onze 5 sterren producten.

 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen