Let op! Geld lenen kost geld

Telefoonkrediet

Telefoonkrediet is een kredietvorm (kopen op afbetaling) die u afsluit als u een mobiele telefoon koopt in combinatie met een telefoonabonnement en als het totaalbedrag hoger is dan €250,=. U krijgt direct het toestel en betaalt vervolgens maandelijks een vast bedrag aan abonnementskosten en afbetaling van het toestel. De looptijd van het abonnement is 12 of 24 maanden. Dit is tevens de looptijd van het telefoonkrediet. Aan het eind van de looptijd is het toestel afbetaald en hiermee eindigt het telefoonkrediet.

Bij het afsluiten van een telefoonkrediet neemt de telecomaanbieder een inkomenstoets af en wordt de lening geregistreerd bij het BKR. U kunt er ook voor kiezen om alleen een abonnement af te sluiten bij uw telecomaanbieder en zelf een toestel te kopen. Dan is er geen sprake van een telefoonkrediet.

Om het toestel te financieren kunt u een lening afsluiten bij een kredietverstrekker. Uw voordeel is dat de berekende rente voor een lening lager is dan de rente van het telefoonkrediet bij een telecomaanbieder. Ook is uw privacy gewaarborgd bij een professionele kredietverstrekker omdat zij aan strenge regelgeving moet voldoen.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen