Let op! Geld lenen kost geld
Geld lenen voor een woning

Geld lenen voor een woning

Verantwoorde lening voor uw huis vanaf 6,7%

Online geld lenen voor uw woning. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, verduurzaming of de kosten koper van uw nieuwe koophuis. Dat kan gewoon online bij ons. Met fiscaal voordeel (onder voorwaarden) en de optie voor een groene lening.
Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang binnen 24 uur realistische offertes in uw inbox.

Waarom geld lenen voor een woning?

Is uw huis toe aan verduurzaming, een verbouwing of wilt u uw huis toekomstbestendig maken? Investeren in uw koopwoning betaalt zich altijd terug. Zowel in woongenot als in een hogere waarde van uw huis. Maar wat als u uw spaargeld niet kunt of wilt aanspreken? Dan zijn er in het algemeen 2 opties: een hypotheek of een lening.

Geld lenen voor uw woning via een hypotheek

Vroeger was het heel gebruikelijk om een verbouwing te financieren met de hypotheek. Nu is een extra hypotheek alleen mogelijk bij overwaarde of als uw woning meer waard wordt door de verbouwing. Taxatie, advies en een gang naar de notaris zijn vereist. U gaat ook een hogere rente betalen, voor de rest van de looptijd van uw hypotheek.

Koopt u een nieuw huis? Bij een nieuwe woning mag u geen kosten koper meefinancieren. Alleen bij plannen voor energiebesparende voorzieningen kunt u tot 106% van de woningwaarde lenen, met een maximum van 9000 euro. Vaak is dat echter niet voldoende voor alles wat u wilt laten verduurzamen aan uw huis.

Uw huis en een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een goed alternatief, vanwege meer vrijheid, een kortere looptijd en lagere kosten. U sluit de lening gewoon online af en maakt daarom ook geen kosten voor taxatie, advies en de notaris. Bovendien staat het bedrag al binnen 2 werkdagen na goedkeuring op uw rekening.Als u geld leent voor een verbouwing/ woningverbetering, is een persoonlijke lening vaak de meest verantwoorde optie, met veel zekerheid:

  • Huiseigenaren lenen makkelijker en mogelijk tegen een lagere rente.
  • U past de looptijd van uw lening aan op de verwachte levensduur van uw verbouwing.
  • U leent een vast bedrag voor uw koophuis dat u maandelijks aflost tegen een vaste rente.
  • U profiteert van 100% renteaftrek in box 1. Zo betaalt u onder de streep alleen de kosten van het leenbedrag.

Fiscaal voordeel bij persoonlijke lening voor uw huis

Investeringen in uw koophuis (verduurzaming/woningverbetering) leveren vaak fiscaal voordeel op. U mag de rente van een persoonlijke lening volledig aftrekken in box 1.Bekijk de regels voor renteaftrek bij een woningverbouwing? Er zijn zelfs mogelijkheden voor fiscaal voordeel in box 3.

Koopt u bijvoorbeeld een tweede woning, kan dat voordeel opleveren in box 3. Er zijn wel voorwaarden en mogelijkheden verbonden aan fiscaal voordeel van uw lening

Wilt u meer weten over de keuzen tussen een Lening of hypotheek?

Groene lening

Wilt u zo duurzaam mogelijk verbouwen? Overweeg dan een groene lening van GreenLoans. U gebruikt het leenbedrag alleen voor duurzame investeringen en u betaalt altijd de laagste rente, ongeacht het leenbedrag.

 

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

Een Persoonlijke Lening voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 6,7%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

snel

Binnen 24 uur antwoord

Per e-mail en in Mijn DNKM ontvangt u een overzicht met uw mogelijkheden.

aflossen

Geen notaris- en taxatiekosten

Anders dan bij het verhogen van uw hypotheek komen er bij een lening geen kosten bij.

gespecialiseerde krediet banken

Gespecialiseerde banken

Verantwoord geld lenen bij een gerenommeerde bank

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen