Let op! Geld lenen kost geld

Meubels kopen op afbetaling

Uw huidige meubels zijn aan vervanging toe; u wilt uw woning opnieuw inrichten met een nieuwe tafel, hoekbank, stoelen en kasten. Hoe betaalt u uw aankopen? Uw meubels kopen op afbetaling is bij meerdere meubelzaken mogelijk. U kunt ook kiezen voor het afsluiten van een consumptief krediet en op die manier de betaling regelen. We zetten de voor- en nadelen van de mogelijkheden op een rijtje.

Uw inboedel meefinancieren met een hypotheek is met ingang van 2018 niet meer mogelijk.

Meubels kopen op afbetaling

In het verleden was het mogelijk om bij Ikea te winkelen en de aankopen achteraf te betalen via de optie kopen op afbetaling (of kopen op krediet). Dit is niet meer mogelijk. Bij andere meubelzaken zoals Goossens Meubelen is deze financieringsvorm nog wel mogelijk. U kunt bij hen, zowel online als in de winkel, uw meubels kopen en u betaalt vervolgens achteraf in termijnen het totaalbedrag terug. Deze gespreide betaling geeft u de mogelijkheid direct over de meubels te beschikken zonder het volledige bedrag te hoeven betalen. De betaalmogelijkheid kopen op afbetaling wordt ook vaak aangeboden bij auto’s en keukens. Zij adverteren met de slogan “koop nu, betaal later”.

Hoog rentetarief

Het rentetarief dat wordt berekend voor de gespreide betaling achteraf is in de meeste gevallen het maximaal toegestane tarief wat bij wet is bepaald. Het gemak wat kopen op afbetaling biedt heeft dus een prijskaartje; een rente van 14%. Dat is een stuk hoger dan de rente van een consumptief krediet.

Lening afsluiten

Een lening afsluiten heeft een grote overeenkomst met kopen op afbetaling: u koopt een product maar u hoeft niet direct het volledige aankoopbedrag te voldoen. Het voordeel van een lening ten opzichte gespreide betaling achteraf is het te betalen rentetarief. Een persoonlijke lening sluit u al af vanaf 6,5%. Tussentijds mag u boetevrij aflossen op de lening zodat u eerder schuldenvrij bent.

BKR toetsing

Bij zowel kopen op afbetaling als bij het afsluiten van een lening wordt een BKR toetsing gedaan. U moet voldoende financiele ruimte hebben om een nieuwe financiele verplichting aan te gaan. Want geld lenen kost geld ongeacht de leenvorm. De toetsing bij het BKR moet bijdragen aan verantwoord leengedrag zodat consumenten geen betalingsachterstanden oplopen of in de problemen komen.

Offerte aanvragen

Wilt u een lening afsluiten voor uw nieuwe meubels? Vraag vrijblijvend online een offerte aan. U ontvangt van ons een overzicht met daarin het voorstel van onze partnerbanken. U kiest zelf voor het beste voorstel; dat zetten wij voor u om in de gewenste lening.

Meubels meefinancieren met hypotheek

Nieuwe meubels meefinancieren met uw hypotheek is met ingang van 2018 geen optie meer. De maximale hypotheek is van 101% verlaagd naar 100%. Er is geen ruimte meer om een inboedel, verbouwing of kosten koper via een verhoging van de hypotheek te financieren. Meefinancieren met een hypotheek was een dure keuze omdat meubels geen economische levensduur hebben van 30 jaar. Bij een lening pas je de looptijd aan op de economische levensduur van je leendoel.

Oversluiten naar een lening met lage rente

Betaalt u nu 14% rente en wilt u minder rente gaan betalen? U kunt het dure lopende krediet kosteloos oversluiten naar een lening met een lage rente en gunstige voorwaarden. Gezien de economische levensduur kiezen de meeste consumenten voor een persoonlijke lening waarbij de rente, looptijd en maandlasten vaststaan.

Wis lening

Wis lening
U kunt {{(currentLoan.totalprice - newLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.totalprice - otherLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.period - otherLoan.period)}} maanden minder lang aflossen

Het lijkt erop dat we u geen voordeligere lening kunnen aanbieden

down

Bekijk onderstaande vergelijking met het voordeligste alternatief van één van onze partners

  Uw huidige lening Ons aanbod Ons aanbod
Leenbedrag {{currentLoan.stillToPay | currency}} {{newLoan.stillToPay | currency}} {{otherLoan.stillToPay | currency}}
Maandlast {{currentLoan.monthlyCosts | currency}} {{newLoan.monthlyCosts | currency}} {{otherLoan.monthlyCosts | currency}}
Looptijd {{currentLoan.period}} maanden {{newLoan.period}} maanden {{otherLoan.period}} maanden
Rentepercentage {{currentLoan.showRente}} {{newLoan.interest}} {{otherLoan.interest}}
Totaal te betalen {{currentLoan.totalprice | currency}} {{newLoan.totalprice | currency}} {{otherLoan.totalprice | currency}}
    Vrijblijvend offerte aanvragen Vrijblijvend offerte aanvragen

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen