Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een Studie

Weer de schoolbanken in na uw 30ste is leuk én goed voor uw carrière. Maar het kost ook geld, vaak duizenden euro’s per jaar. Na uw 30ste heeft u geen recht meer op studiefinanciering, meestal vergoedt uw werkgever de studiekosten niet en niet iedereen heeft voldoende spaargeld voor een studie. Gelukkig kunt u ook voordelig en op een verantwoorde manier geld lenen voor uw studie. Wij zetten graag de mogelijkheden voor u op een rij. Is de studie in het buitenland? U krijgt dan te maken met bijkomende kosten aan huisvesting. Wat zijn dan uw opties?

1. Het levenlanglerenkrediet

U kunt bij de overheid terecht voor een levenlanglerenkrediet. Dit is een voordelig krediet speciaal voor volwassenen van 30 - 55 jaar die (opnieuw) gaan studeren, vergelijkbaar met het collegegeldkrediet van de studiefinanciering. Het collegegeld voor studiejaar 2020/2021 bedraagt € 2143.- 

Dit levenlanglerenkrediet is beschikbaar voor mensen die een voltijd MBO opleiding doen of een vol- of deeltijd HBO- of WO studie volgen. U kunt niet méér lenen dan u aan collegegeld moet betalen.

2. Een Persoonlijke Lening

Heeft u op korte termijn een lening nodig voor uw studie of voldoet uw studie niet aan de eisen van de overheid? Wilt u naast het collegegeld extra lenen voor aanvullende studiekosten of omdat u voor uw studie minder moet gaan werken? Dan kunt u kiezen voor een Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening leent u in één keer het volledige bedrag dat u nodig heeft om het collegegeld en eventuele aanvullende kosten te betalen. U betaalt een vaste rente en ook de looptijd staat vast. U weet vooraf dus precies hoeveel de lening gaat kosten en wanneer u de lening aflost.

Het grote voordeel van een Persoonlijke Lening is dat uw schuld na elke maandelijkse afbetaling weer een stukje daalt. Bovendien mag u altijd boetevrij extra aflossen, zodat u nog eerder schuldenvrij door het leven kunt gaan.

Bekijk rentetarieven Persoonlijke Lening 

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 3,6% 
 • Met één aanvraag een compleet aanbod van 5 banken in één overzicht
 • U ontvangt een realistisch aanbod
 • Altijd boetevrij extra aflossen
 • Snel, foutloos en voordelig
 • Wij werken volledig online. Hierdoor kunt u een lening aanvragen op een moment dat u goed uitkomt. En u betaalt minder voor uw lening, omdat we via onze gespecialiseerde werkwijze veel kosten besparen.  Daardoor kunt u extra voordelig lenen voor uw studie. 

Benieuwd? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang vaak nog dezelfde werkdag een leenvoorstel op maat. 

TIPS geld lenen voor een studie

 1. Studeren om uw carrièrekansen te verhogen of uit persoonlijke interesse? Bekijk goed wat de studie u kan opleveren wat betreft uw carrière of baankansen. Gaat u studeren vanuit persoonlijke interesse of om in uzelf te investeren? Ga dan goed na bij uzelf of het onderwerp u over 10 of 15 jaar nog steeds interesseert. Zolang duurt het namelijk om een lening af te lossen. Het zou zonde zijn als uw carrièrekansen tegenvallen of uw interesse afzwakt terwijl u de studie nog steeds moet afbetalen. 
 2. Is de studie goed te combineren met werk of gezin? Een studie duurt gemiddeld 2 tot 6 jaar. Dat is een behoorlijk lange periode, waarin u de focus wilt kunnen opbrengen om het beste uit uw studie te halen. Bespreek goed met uw  werkgever en uw (eventuele) thuisfront of uw studieplannen worden ondersteund. 
 3. Een studielening terugbetalen duurt 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het soort lening. Het is dus een goed idee om in te schatten of u deze financiële lasten kunt en wilt dragen.
  Bij een Persoonlijke Lening start u direct met de afbetaling; bij een levenlanglerenkrediet start u pas ná de studie met afbetalen en u lost de lening af in 15 jaar. 
 4. Let op: een lening telt mee bij een hypotheekaanvraag. Verlopen de studie en uw carrière voorspoedig en wilt u een eigen woning gaan kopen? Houd er bij een lening voor een studie rekening mee dat u waarschijnlijk minder kunt lenen voor een woning. Dat komt omdat u elke maand een bedrag af moet lossen en deze lasten tellen mee bij de berekening van uw maximale hypotheek. 

Studeren in het buitenland

Denkt u erover om een (aanvullende) studie te volgen in het buitenland?

Deze studie zal een verdieping zijn voor uw huidige functie en kan voor uw carrière nieuwe kansen creëren. U wilt dit met beide handen aangrijpen en verheugt zich erop om in een ander land uw studie te gaan volgen. Maar hoe gaat u deze -  vaak hoge - kosten betalen? Want u moet niet alleen de kosten van de studie betalen maar ook de kosten aan huisvesting en levensonderhoud. Deze kosten komen bovenop uw vaste lasten die u in Nederland heeft.

Voor studeren in het buitenland kunt u geen levenlanglerenkrediet afsluiten. Wel is het mogelijk om een consumptief krediet in de vorm van een overzichtelijke Persoonlijke Lening aan te vragen. 

Persoonlijke Lening voor buitenlandse studie

U komt niet in aanmerking voor studiefinanciering, DUO of een ander krediet speciaal voor studenten. Voor de beoogde buitenlandse studie, de huisvesting op locatie en de overige kosten is het wél mogelijk om een Persoonlijke Lening af te sluiten. U leent eenmalig een vast bedrag voor alle kosten, met een vaste lage rente en vaste looptijd. Met dit bedrag kunt in één keer alle kosten voldoen en heeft u de zekerheid van een verantwoorde lening.

Vrijblijvend offerte aanvragen

U kunt online en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw studie, huisvesting en andere kosten in het buitenland. 

Benieuwd of een studie in het buitenland ook voor u financieel haalbaar is? Bereken hier hoeveel u kunt lenen. 

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen