Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een Studie

Weer de schoolbanken in na uw 30ste is leuk én goed voor uw carrière. Maar het kost ook geld. En dat is soms even slikken. Zeker als uw werkgever de studiekosten niet vergoed en u zelf niet genoeg spaargeld heeft. Gelukkig kunt u ook voordelig en op een verantwoorde manier geld lenen voor uw studie. Ontdek de mogelijkheden hier. Is de studie in het buitenland? U krijgt dan te maken met bijkomende kosten aan huisvesting. Wat zijn dan uw opties?

(1): Het levenlanglerenkrediet

Vanaf juni 2017 kunt u bij de overheid terecht voor een levenlanglerenkrediet. Dit is een voordelig krediet speciaal voor volwassenen vanaf 30 jaar die (opnieuw) gaan studeren. Vergelijkbaar met het collegegeldkrediet van de studiefinanciering. Wat de kosten zijn, is momenteel (2-2-2017) nog onbekend. 

We weten wel dat het levenlanglerenkrediet alleen beschikbaar is voor volwassen studenten tussen de 30 en 55 jaar, die een voltijd mbo opleiding doen of een vol- of deeltijd hbo of wo studie volgen. Bovendien kunt u niet meer lenen dan u aan collegegeld moet betalen en kunt u het krediet pas vanaf juni 2017 aanvragen. 

(2): Consumptief lenen voor studie volwassenen

Heeft u op korte termijn een lening nodig voor uw studie of voldoet uw studie niet aan de eisen van de overheid? Wilt u naast het collegegeld extra lenen voor aanvullende studiekosten of omdat u voor uw studie minder moet gaan werken? Dan kunt u kiezen voor een consumptief krediet. 

U kunt geld lenen voor uw studie bij grote banken als ING, Rabobank en ABN Amro. Maar bekijk ook het aanbod van de kleinere, gespecialiseerde banken. Zij hebben vaak een voordeliger aanbod tegen gunstige voorwaarden. En dat scheelt, want een studie kost al genoeg. Vraag vrijblijvend een leenvoorstel bij ons aan. Dan sturen wij vaak nog dezelfde werkdag het aanbod van onze partnerbanken. 

(3): Twee studieleningen voor volwassenen 

  • Doorlopend Krediet
    Een Doorlopend Krediet is handig als u nog niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft. Of als u tijdens uw studie gewoon wat extra geld achter de hand wilt hebben. Bijvoorbeeld omdat u minder gaat werken. U krijgt toegang tot een maximaal bedrag. Vervolgens bepaalt u zelf hoeveel u precies opneemt en wanneer u het krediet aflost. U betaalt alleen rente over het geld dat u opneemt en u kunt afgeloste bedragen altijd opnieuw opnemen. 
    Lees meer over Doorlopend Krediet
    Bekijk rentetarieven doorlopend krediet

Gebruik onze online leenwijzer en ontdek direct welke lening het best bij u past. 

(4): Geld lenen voor studie bij ABN AMRO’s dochter

Als u kiest voor een studielening via ons, kiest u voor een verantwoorde lening bij één van onze gespecialiseerde partnerbanken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lening bij DEFAM, dochter van ABN AMRO. ABN AMRO biedt allerlei financiële producten, maar DEFAM is dé expert voor particuliere kredieten. En dat geldt voor al onze partners. 

Wij werken volledig online. Hierdoor kunt u een lening aanvragen op een moment dat u goed uitkomt. En betaalt u minder voor uw lening, omdat we via onze werkwijze veel kosten besparen. Ook onze partnerbanken besparen veel geld door hun specialisatie en samenwerking met ons. Daardoor kunt u extra voordelig lenen voor uw studie. 

Benieuwd? Vraag vrijblijvend een offerte aan en ontvang vaak nog dezelfde werkdag een leenvoorstel op maat. 

Studeren in het buitenland

U heeft een goede baan, een eigen huis en woont misschien samen. U ziet een nieuwe mogelijkheid: een (aanvullende) studie volgen in het buitenland. Deze studie zal een verdieping zijn voor uw huidige functie en zal voor uw carrière nieuwe kansen creëren. U wilt dit met beide handen aangrijpen maar hoe gaat u deze, vaak hoge, kosten betalen? Want u moet niet alleen de kosten van de studie betalen maar ook de kosten aan huisvesting en levensonderhoud. Deze kosten komen naast uw vaste lasten die u in Nederland heeft.

Lenen voor buitenlandse studie

U komt niet in aanmerking voor studiefinanciering, DUO of een ander krediet speciaal voor studenten gezien uw huidige persoonlijke situatie. Voor de buitenlandse studie, de huisvesting en de overige kosten kunt u een lening afsluiten. Eenmalig een vast bedrag lenen, wat zekerheid geeft, kan met een persoonlijke lening, flexibel geld lenen kan met een doorlopend krediet.

Online lening afsluiten

U kunt online en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw studie en huisvesting in het buitenland. Op de site kunt u een globale berekening maken wat u bij ons kunt lenen voor uw buitenlandse avontuur. Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen maken onze partnerbanken op basis van uw gegevens een voorstel met daarin overzichtelijk de rentes en voorwaarden op een rijtje. U kiest zelf voor het beste voorstel en vervolgens maken wij voor u de lening in orde. U betaalt geen advies- en afsluitkosten.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen