Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een thuiskantoor

Verantwoord geld lenen met een lage rente vanaf 6,5%

indicator
Geld lenen voor een thuiskantoor

Wilt u een vaste werkplek creëren rondom of in uw huis? Ongestoord kunnen thuiswerken in een eigen ruimte, terwijl u toch dichtbij uw gezin bent? 

Bij ons financiert u een tuinkantoor met een verantwoorde lening. Gewoon online, tegen een lage rente en met nette voorwaarden. Als huiseigenaar profiteert u van een extra lage rente en fiscaal voordeel.

Creëer een kantoor aan huis

Thuiswerken aan de keukentafel? Dat gaat voor de meeste thuiswerkers gepaard met veel afleiding. Zelfs met een eigen werkkamer in huis blijft het vaak lastig om productief aan de slag te zijn. Een eigen tuinkantoor kan dan uitkomst bieden. Zo heeft u een compleet eigen werkruimte waarin u ongestoord kunt doorwerken.

Een tuinkantoor verhoogt niet alleen uw productiviteit, maar ook de waarde van uw woning. Bovendien is er steeds meer vraag naar kleine kantoorruimtes in de buurt. Zo verdient uw tuinkantoor zichzelf terug door verhuur.

Heeft u geen ruimte in de tuin voor een eigen tuinkantoor? Dan is een kantoor aan huis in een aanbouw of een uitbouw wellicht ook een optie. 

Wat kost een tuinkantoor?

De kosten van een eigen kantoorruimte in de tuin starten bij ca. 20.000 euro voor 7 m2. Afhankelijk van alle extra opties kan dit oplopen tot 60.000 euro. 

Tuinkantoren zijn speciaal ontworpen voor thuiswerkers die in een prettige en comfortabele omgeving geconcentreerd aan de slag willen. Zo is een basis tuinkantoor al voorzien van dubbel glas, isolatie, verwarming/ airco, stroom en internet, LED- verlichting en een rustige, houten afwerking van het interieur. De deuren kunnen wijd open en er is een terrasje. U kunt in uw eigen tuinkantoor zelfs collega’s, zakelijke relaties of een sollicitant ontvangen. 

Deze basis uitvoering is uit te breiden met een elektrisch verstelbaar bureau, bureaustoel, zonnepanelen en handige extra’s zoals shutters en diverse soorten kasten. Zo heeft u altijd uw spullen bij de hand en kunt u na uw werkdag letterlijk de deur achter u dichttrekken. 

U kunt een tuinkantoor financieren via uw spaargeld, hypotheek of via een persoonlijke lening. Financieren via uw hypotheek is vaak wel lastig en gaat gepaard met extra kosten (taxatie, advies). Bovendien betaalt u 30 jaar lang rente. Ook valt u door de extra hypotheek vaak in een hogere risicoklasse, met een hogere rente.
Daarom kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening met een looptijd tot 10 jaar. 

Een tuinkantoor financieren met een lening

Een persoonlijke lening is de meest gebruikte en verantwoorde leenvorm voor een tuinkantoor. Want met een persoonlijke lening profiteert u van een vaste lage rente die fiscaal aftrekbaar is.

Meer over de voordelen van een persoonlijke lening. 

Fiscale voordelen lening voor thuiskantoor

De kosten van een kantoor aan huis zijn vaak aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Uw thuiskantoor dient hiervoor wel te voldoen aan een aantal voorwaarden van de Belastingdienst.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden?

 • Het thuiskantoor moet een zelfstandig onderdeel zijn van uw koopwoning. Belangrijk hiervoor zijn een eigen ingang, energievoorziening en een toilet. De ruimte dient als het ware verhuurbaar te zijn.
 • Meerderheid inkomsten vanuit het thuiskantoor. De kostenaftrek wordt alleen goedgekeurd als u 70% van uw omzet verdient vanuit uw kantoor aan huis. Werkt u veel bij opdrachtgevers op locatie? Dan komt de werkruimte thuis niet in aanmerking voor aftrek.

Als u voldoet aan de voorwaarden voor een kantoor aan huis, mag u ook aardig wat bedrijfskosten aftrekken:

 • Apparaten die nodig zijn voor uw werk, zoals een laptop, software, (kop)telefoon.
 • Inrichting, van werk-of vergadertafel en (ergonomische) stoelen, tot de vloer en lampen. Zelfs kunst aan de muur telt mee.
 • Schoonmaak of beveiliging van uw thuiskantoor.
 • Verzekeringen, internet-en telefoonabonnementen en de energiekosten voor zakelijk gebruik.
 • Zonnepanelen voor zakelijk gebruik.

Het loont dus zeker om te investeren in een kantoor aan huis of tuinkantoor.

En dan is er nóg een fiscaal voordeel. Sluit u een persoonlijke lening af voor uw thuiskantoor? Een verbouwing voor een kantoor aan huis geldt als woningverbetering en daardoor heeft u recht op aftrek. U mag de rente van de persoonlijke lening volledig aftrekken van uw inkomstenbelasting. Dubbel fiscaal voordeel dus!

Offerte lening tuinkantoor

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen voor uw thuiskantoor? Wij werken samen met meer kredietverstrekkers; u ontvangt een realistisch aanbod met voordelige rentetarieven en gunstige voorwaarden, waar u ook echt voor in aanmerking komt. Een lening regelt u bij ons eenvoudig online, zonder advies- en afsluitkosten. 

U kunt direct en vrijblijvend een offerte voor een lening aanvraag indienen.

4 Tips voor het ideale tuinkantoor

 1. Denk goed na over het gebruik en ontwerp van uw tuinkantoor. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vooral UIT huis wilt met uw werkplek, om eindelijk ongestoord te kunnen werken. Maar als u toch een tuinkantoor overweegt, is het goed om te bedenken hoe u het precies wilt gebruiken. Zo haalt u het meeste uit uw mooie nieuwe werkplek. Werkt u er alleen? Moet het vooral functioneel zijn of mag het ook een inspirerende plek worden waar de ideeën vanzelf gaan stromen? Wilt u er ook anderen kunnen ontvangen? Wordt het alleen een werkplek of ook een logeerplek? Vindt u het prettig om er een keukentje te hebben?

 2. Waar komt uw tuinkantoor te staan? Dit kan afhangen van de ruimte in uw tuin, de ligging ten opzichte van de zon en hoeveel zichtbaarheid u richting/vanuit het huis wilt hebben. Wordt het tuinkantoor onderdeel van uw huis of komt het juist helemaal achterin te staan? Wilt u werken op een zonnig plekje of zoekt u juist de rust van beschutting door wat bomen? En dan is er nog de toegankelijkheid: liggen er al tuintegels of moet u nog een paadje (laten) aanleggen?

 3. Kies voor hoge kwaliteit. Als u eenmaal een tuinkantoor heeft staan, wordt het jarenlang gebruikt en vaak veelzijdig ingezet als extra logeerplek of verhuurde werkruimte. Het is dan ook raadzaam om te kiezen voor een tuinkantoor van hoge kwaliteit. Zo heeft u er jarenlang plezier van en verdient uw tuinkantoor zichzelf terug. Veel mensen kiezen voor een houten prefab tuinkantoor, vanwege de warme uitstraling, robuustheid, isolerende waarde en duurzaamheid.

 4. Geen ruimte in de tuin voor een tuinkantoor? Heeft u echt geen ruimte in de tuin of biedt deze geen geschikte plek voor een tuinkantoor, maar wilt u toch een eigen werkruimte creëren? Of misschien wilt u van de gelegenheid gebruikmaken om het oppervlak en dus de waarde van uw woning te verhogen. Overweeg dan een aanbouw of uitbouw om thuis meer ruimte te creëren. 
Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen