Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een uitbouw

Verantwoord geld lenen en historisch lage rente vanaf 6,5%

indicator
Geld lenen voor een uitbouw

Een uitbouw voordelig financieren met een verantwoorde lening. Dat kan bij ons.  Gewoon online, zonder tijdrovende afspraken of dure advies- en afsluitkosten. Als huiseigenaar profiteert u van een extra lage rente en – onder voorwaarden – een fiscaal voordeel. 

Wat kost een uitbouw?

Is verhuizen momenteel geen optie maar wilt u wel meer woonruimte in uw woning? Vaak biedt een uitbouw dan uitkomst. U vergroot uw leefruimte door een uitbouw in de keuken, woonkamer, garage of erker. Met een uitbouw verhoogt u niet alleen uw woongenot, maar ook de woningwaarde.

Bij een aanbouw wordt een afzonderlijke ruimte aan het huis toegevoegd, maar deze zorgt niet per se voor extra woonruimte. Bijvoorbeeld een carport, bijkeuken of (afgesloten) glazen serre. De nieuwe constructie is niet bedoeld als onderdeel van de leefruimte, zoals bij een uitbouw. 

De kosten van een uitbouw starten bij ongeveer 12.500 euro voor 6 m2. Uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van de afmeting, fundering, keuze voor het materiaal en de afwerking. De gevel moet worden doorgebroken en de uitbouw wordt één groot geheel met de woning. Daarom zult u in vele gevallen ook een architect moeten inschakelen voor een goed ontwerp. 

U kunt over het algemeen rekening houden met een bedrag tussen 12.500 en 50.000 euro voor een geslaagde uitbouw.

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een uitbouw?


Het gemiddelde leenbedrag voor een uitbouw / verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

verbouwing

Een uitbouw financieren met een Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is de meest gebruikte en verantwoorde leenvorm om een uitbouw te betalen. Want met een Persoonlijke Lening:

 • profiteert u van een vaste lage rente die fiscaal aftrekbaar is. De rente ligt nu zelfs historisch laag, u leent al vanaf 6,5%. 
 • weet u vooraf exact wanneer u de lening aflost. 
 • leent u eenmalig een afgesproken bedrag voor uw uitbouw dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente.
 • mag u altijd tussendoor boetevrij extra aflossen 

Combinatie krediet als leenvorm voor uitbouw

Overstijgen de kosten voor uw uitbouw 50.000 euro of wilt u de uitbouw meenemen in een grotere verbouwing? Dan is een combinatie krediet misschien een mooie optie voor u. Deze lening, die het beste van een Persoonlijke Lening en een doorlopend krediet combineert of bestaat uit twee gespreid ondergebrachte Persoonlijke Leningen, is met name geschikt voor mensen die een hoog leenbedrag nodig hebben (meer dan 50.000 euro).

De leningen worden bij meerdere partnerbanken ondergebracht en dankzij deze risicospreiding profiteert u van een lage rente en gunstige voorwaarden. Als u kiest voor twee Persoonlijke Leningen zijn de rentekosten van beide leningen fiscaal aftrekbaar.

Voordelen van een combinatie krediet:

 • Zekerheid van een Persoonlijke Lening
 • Hoog leenbedrag mogelijk met laag rentetarief
 • Bij twee Persoonlijke Leningen zijn de rentekosten voor beide leningen fiscaal aftrekbaar

U kunt direct een offerte aanvragen. Via onze rekenmodules berekent u zelf hoeveel u kunt lenen en tegen welk rentetarief.

Waarom bij ons lenen?

 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in 1 overzicht 
 • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken.
 • 100% online en daarom goedkoper dan de grote banken.
 • Gespecialiseerd in alleen kredieten
 • Altijd boetevrij extra aflossen  

3. Tips voor uw nieuwe uitbouw

 1. Check goed bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voor uw uitbouw. Voor een uitbouw aan de zijkant of voorkant is bijna altijd een vergunning vereist (omgevingsvergunning). Bij een uitbouw aan de achterkant mag u vaak tot 2,5 m diepte uitbreiden op de begane grond zonder vergunning. 
 2. Vraag altijd meerdere offertes aan bij aannemers (en zo nodig architecten). Loop de offertes goed door op de kosten voor voorbereiding, materiaal, uitvoering en – het addertje onder het gras – de meerkosten als de verbouwing uitloopt of duurder uitvalt. De ene aannemer zal een inschatting voor meerwerk meenemen in de offerte, de andere zal een losse clausule opnemen over de meerkosten. Vaak kunt u de kosten ook drukken door zelf de afwerking op u te nemen of zelf (kleine) klussen uit te voeren. 
 3. Zorg voor een plan van aanpak, zodat u weet wanneer wat gedaan zal worden en door wie. Dit plan van aanpak bespreekt u met de aannemer. Zo houdt u goed zicht op de vorderingen en komt u niet teveel voor verrassingen te staan als zich vertragingen of onverwachte omstandigheden voordoen.

Wij wensen u alvast veel woongenot met uw mooie nieuwe uitbouw!

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang binnen een paar uur kosteloos het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Heeft u vragen?
Ons team heeft de antwoorden.

Als u geld wilt lenen, heeft u waarschijnlijk ook wel vragen. Bijvoorbeeld welke lening bij uw leendoel past of hoe wij werken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen, belangrijke begrippen en leendoelen voor u verzameld.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen