Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een uitbouw

Kies voor een persoonlijke lening

indicator
Geld lenen voor een uitbouw

Wilt u extra woonruimte, zonder te hoeven verhuizen? Uw woning uitbouwen is dan een zeer nuttige optie. Een uitbouw financiert u bij ons online met een verantwoorde lening. Als huiseigenaar profiteert u van fiscaal voordeel, plus van een extra lage rente.

De lening sluit u eenvoudig online af, zonder tijdrovende afspraken of dure advies- en afsluitkosten.

Wat kost een uitbouw?

Door te kiezen voor een uitbouw vergroot u uw extra leefruimte in de keuken, woonkamer, garage of erker. Met een uitbouw verhoogt u niet alleen uw woongenot, maar zeker ook de woningwaarde.

Hetzelfde geldt ook voor aanbouw waarbij een afzonderlijke ruimte aan het huis toegevoegd. Denk bijvoorbeeld een carport, bijkeuken of (afgesloten) glazen serre. De nieuwe constructie is niet bedoeld als onderdeel van de leefruimte, wat bij een uitbouw wel het geval is.

De kosten van een uitbouw starten bij ongeveer 12.500 euro voor 6 m2. Uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van de afmeting, fundering, keuze voor het materiaal en de afwerking. De gevel moet worden doorgebroken en de uitbouw wordt één geheel met de woning. Soms komt er ook een architect aan te pas voor een goed ontwerp.

U kunt over het algemeen rekening houden met een bedrag tussen 12.500 en 50.000 euro voor een geslaagde uitbouw (exclusief de kosten voor een architect)

Wat is het gemiddelde leenbedrag voor een uitbouw?


Het gemiddelde leenbedrag voor een uitbouw / verbouwing is €27.500,- en wordt binnen 8 tot 10 jaar terugbetaald.

verbouwing

Een uitbouw financieren met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is de meest gebruikte en verantwoorde leenvorm om een uitbouw te betalen. Met een persoonlijke lening:

  • profiteert u van een vaste lage rente die fiscaal aftrekbaar is. Wij zorgen voor de laagste rente van Nederland, vanaf 7%
  • leent u eenmalig een afgesproken bedrag voor uw uitbouw dat u maandelijks aflost met een vast bedrag aan aflossing en rente.
  • weet u vooraf exact wanneer u de lening heeft afgelost (looptijd van maximaal 15 jaar).
  • mag u altijd tussendoor boetevrij extra aflossen.

Rente persoonlijke lening uitbouw aftrekbaar

Wanneer u een persoonlijke lening afsluit voor een uitbouw dan heeft u recht op fiscaal voordeel en dat werkt als volgt.

Als u uw woning verbetert, zorgt u voor extra wooncomfort en uw huis stijgt in waarde. Voor de Belastingdienst valt een uitbouw ook onder woningverbetering, net als verduurzaming of onderhoud. Wel moet het gaan om uw eigen woning, waar u ook zelf woont. De rente mag u voor 100% aftrekken in box 1. Zo betaalt u uiteindelijk alleen het leenbedrag zelf.

U kiest bij uw leningaanvraag voor het leendoel ‘Woningverbetering, verbouwing’. Bewaar bij de verbouwing goed de facturen en bonnetjes voor uw aangifte inkomstenbelasting.

Meer weten? Lees hier meer over het lenen van geld voor woningverbetering en verbouwen.

Combinatie krediet voor uitbouw

Overstijgen de kosten voor uw uitbouw 75.000 euro of wilt u de uitbouw meenemen in een grotere verbouwing? Dan is een combinatie krediet misschien een mooie optie voor u. Deze lening bestaat uit twee persoonlijke leningen en is geschikt voor mensen die een wat hoger leenbedrag nodig hebben (meer dan 75.000 euro).

De twee leningen worden bij meerdere van onze partnerbanken ondergebracht. Dat verlaagt het risico voor deze banken en daarom profiteert u van een lage rente en gunstige voorwaarden. Bij beide persoonlijke leningen zijn de rentekosten fiscaal aftrekbaar van uw inkomstenbelasting.
Extra voordeel voor woningeigenaren: door het lage risico voor de banken kunt u over het algemeen makkelijker een hoger bedrag lenen.

Voordelen van een combinatie krediet:

  • Hoog leenbedrag mogelijk met laag rentetarief
  • De rentekosten voor beide leningen fiscaal aftrekbaar

U kunt direct een offerte aanvragen. Via onze rekenmodules berekent u zelf hoeveel u kunt lenen en tegen welk rentetarief.

3. Tips voor uw nieuwe uitbouw

  1. Check goed bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft voor uw uitbouw. Voor een uitbouw aan de zijkant of voorkant is bijna altijd een vergunning vereist (meer over de omgevingsvergunning). Bij een uitbouw aan de achterkant mag u vaak tot 2,5 m diepte uitbreiden op de begane grond zonder vergunning. 
  2. Vraag altijd meerdere offertes aan bij aannemers (en zo nodig architecten). Loop de offertes goed door op de kosten voor voorbereiding, materiaal, uitvoering en – het addertje onder het gras – de meerkosten als de verbouwing uitloopt of duurder uitvalt. De ene aannemer zal een inschatting voor meerwerk meenemen in de offerte, de andere zal een losse clausule opnemen over de meerkosten. Vaak kunt u de kosten ook drukken door zelf de afwerking op u te nemen of zelf (kleine) klussen uit te voeren. 
  3. Kies voor een zo kort mogelijke looptijd van uw lening. U betaalt iets meer (aftrekbare) rente, maar u bent veel sneller van de lening af.

Wij wensen u alvast veel woongenot met uw mooie nieuwe uitbouw!

Relevante informatie:

Verduurzaming woning financieren

Geld lenen voor een verbouwing

Tips om te besparen op uw verbouwing

Verbouwingskrediet

Vrijblijvende offerte aanvragen

Ontvang binnen een paar uur kosteloos het aanbod van 5 banken in 1 overzicht.

Heeft u vragen?
Ons team heeft de antwoorden.

Als u geld wilt lenen, heeft u waarschijnlijk ook wel vragen. Bijvoorbeeld welke lening bij uw leendoel past of hoe wij werken. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen, belangrijke begrippen en leendoelen voor u verzameld.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen