Let op! Geld lenen kost geld

Tesla financieren

Koop een Tesla met een lening vanaf 7%

indicator
Tesla financieren

Een Tesla is de Jaguar onder de elektrische auto’s en overtuigt door zijn snelheid, techniek en vooruitstrevende design. Niet alleen is hij uiteindelijk beter voor het milieu, u heeft er ook minder onderhoudskosten aan en hij is heerlijk stil.

Bovendien krijgt u belastingvoordeel en rijdt u elektrisch voordeliger dan met een benzinemotor. Een Tesla kopen is dan ook een investering waarmee u zowel uzelf als het milieu een plezier doet.

Wat zijn de mogelijkheden om een Tesla te financieren?

U kunt een nieuwe of eventueel tweedehands Tesla op 4 verschillende manieren financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij: een persoonlijke lening, lease, financieren bij de Tesla dealer/vakgarage of met uw spaargeld.
Het hangt er maar net vanaf of u ervoor kunt/wilt sparen of nu al elektrisch wilt kunnen rijden in uw Tesla.

We bespreken de voor-en nadelen per financieringsoptie.

1. Tesla financieren met een persoonlijke lening

Het financieren van een auto met een persoonlijke lening is zeker een interessante mogelijkheid. Bij deze leenvorm staat de rente en looptijd vast, wat voor de nodige zekerheid zorgt. Tip: houd bij het bepalen van de looptijd rekening met de economische levensduur van de Tesla (meestal vijf of zes jaar).

Een persoonlijke lening sluit u af bij een bank of bij een online kredietverstrekker zoals de Nederlandse Kredietmaatschappij. Wij raden aan om eerst leningen te vergelijken op rente en voorwaarden, zeker nu de rentepercentages de afgelopen tijd flink zijn gestegen.
Zo ziet u goed het verschil tussen de rentes van traditionele grootbanken (ABN AMRO, ING) en online kredietverstrekkers zoals wij.

Sluit u een persoonlijke lening af? Dan heeft u na goedkeuring binnen 2 werkdagen het volledige leenbedrag op uw betaalrekening staan. Als u de Tesla gaat ophalen heeft u dus al de beschikking over het geld, zodat u hem direct kunt afrekenen. Dat biedt u een veel sterkere onderhandelingspositie om de beste deal te krijgen.

De Tesla is meteen uw eigendom en u betaalt de lening af met een vaste lage rente, in vaste maandtermijnen die goed blijven passen binnen uw maandbudget. U mag tussentijds onbeperkt en boetevrij extra aflossingen doen.

2. Tesla leasen

Een Tesla kunt ook financieren met een private leaseconstructie. U betaalt een all-in maandbedrag en heeft nergens meer omkijken naar (onderhoud, verzekeringen).

Een groot nadeel van een Tesla leasen is echter de hoge leaseprijs. Daar komt bij dat meer kilometers duurder zijn dan het afgesproken aantal kilometers binnen uw leasecontract.

Wat als u het leasecontract openbreekt en afkoopt? Dan betaalt u de hoofdprijs, minimaal 30% tot 50% van de resterende maandtermijnen. Een ander, belangrijk nadeel is dat u geen schadevrije jaren opbouwt. Nog een nadeel is dat de kosten van uw Tesla lease worden geregistreerd bij het BKR (net als een lening) en dat heeft directe gevolgen voor uw leencapaciteit. Wilt u een hypotheek afsluiten, kunt u door uw leasecontract vaak (tien)duizenden euro’s minder lenen. Zeker iets om rekening mee te houden.

Bovendien bent u na afloop van het leasecontract niet de eigenaar van de Tesla. U kunt hem meestal wel overnemen.

Wilt u toch leasen? Dan kiest u voor gemak. Maar, zoals we hierboven lieten zien, is private lease zeker niet zonder financiële risico’s.

Meer over leasen of lenen?

3. Tesla financieren bij de Tesla dealer/garage

U kunt een nieuwe of tweedehands Tesla meestal ook direct financieren bij de (merk)dealer of vakgarage. Dat lijkt een voor de hand liggende optie, maar er zitten wel haken en ogen aan de financiering bij de dealer.

Ten eerste is deze optie duurder (vooral bij de Tesla merkdealer), omdat u een hogere rente betaalt voor de financiering. U betaalt altijd meer dan bij een bank of online kredietverstrekker. Dat kan uiteindelijk honderden tot duizenden euro’s op de gehele lening schelen.

Ten tweede heeft u geen goede onderhandelingspositie. U bent voor de financiering van de Tesla namelijk afhankelijk van de dealer. Dat betekent dat u niet scherp kunt onderhandelen over de prijs of eventuele extra’s. Veel klanten voelen zich hier niet gemakkelijk bij en kiezen daarom liever voor een andere vorm van Tesla financiering.

4. Tesla financieren met uw spaargeld

Kleinere of tweedehands Tesla modellen zijn voordeliger in aanschaf en mogelijk kunt u deze met uw spaargeld kopen. Het grote voordeel van dit type financiering is dat u geen rente betaalt. Maar niet iedereen heeft een flinke spaarpot opgebouwd. Voor veel mensen is het ook een risico om de buffer voor onvoorziene zaken te laten slinken voor het kopen van een Tesla.

Welke Tesla-financiering is voor u het voordeligst?

Als u een Tesla gaat aanschaffen, bent u voor de financiering het voordeligst uit met uw spaargeld. Wilt u voordelig een auto financieren? Dan kiest u bij ons voor een voordelige en verantwoorde persoonlijke lening, met de laagste rentekosten en nette voorwaarden zoals onbeperkt extra aflossen.

Vraag een offerte voor een lening bij ons aan. Wij bieden altijd de laagste rentes van Nederland.

 

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen