Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen voor een waterpomp

Kies voor een persoonlijke lening

Geld lenen voor een warmtepomp, vanaf 6,7% en met fiscaal voordeel. Is uw warmtepomp onderdeel van een grote verbouwing of verduurzaming? Bekijk dan ook ons verbouwingskrediet of een groene lening via GreenLoans.

Waarom een warmtepomp aanschaffen?

Een warmtepomp is een goed alternatief voor de CV- ketel. Hij levert namelijk 60% tot 100% gasbesparing op, dat kan u tot wel 1.000 euro per jaar schelen. Wij leggen onder andere uit hoe een warmtepomp werkt, wat hij kost, of u subsidie kunt krijgen en hoe u profiteert van fiscaal voordeel op uw lening.

Waarom een warmtepomp?

Een warmtepomp zorgt, net als een CV- ketel, voor het verwarmen van uw huis. Met een warmtepomp vervangt u het gasverbruik voor de verwarming via stroom. Daarmee bent u goedkoper uit en uw woning wordt meteen een stuk duurzamer. Goed voor extra wooncomfort, een beter energielabel en verhoogde woningwaarde!

Hoe eerder u investeert in een warmtepomp, hoe beter.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is energiezuinig, want hij werkt op elektriciteit en maakt gebruik van warmte uit de lucht of bodem. Daarom heeft u minder gas nodig (hybride) of kunt u zelfs helemaal van het gas af (all-electric).

Een hybride warmtepomp werkt samen met uw CV-ketel. De CV-ketel springt bij als het buiten erg koud is en zorgt ook voor warm water. U bespaart met een hybride warmtepomp vanaf 60% op uw gasgebruik, afhankelijk van de isolatiewaarde van uw woning.

Een all-electric warmtepomp verwarmt uw woning en tapwater helemaal zelfstandig, op basis van stroom. U bent dan helemaal van het gas af en de CV-ketel kan worden verwijderd. 

Wat kost een warmtepomp?

De installatie van een warmtepomp is vrij kostbaar.

Een hybride warmtepomp kost inclusief installatie 5.000 – 7.000 euro. Voor een all-electric variant bent u vanaf 6.000 euro kwijt. Het prijskaartje kan zelfs oplopen tot 20.000 euro.
Een warmtepomp is dus een investering op lange termijn. U gaat uw uitgave terugverdienen na ongeveer 4 jaar (hybride) of 7 jaar (all-electric).

Heeft u besloten om deze flinke investering te financieren met een lening? Bij ons sluit u een persoonlijke lening af, met een looptijd tot 15 jaar en fiscaal voordeel. Kies een looptijd die past bij uw maandbudget.

Subsidie voor warmtepomp 

U heeft als huiseigenaar recht op minimaal 500 euro subsidie voor uw warmtepomp. Sinds 1 januari 2024 moet de warmtepomp wel minstens energielabel A++ hebben om in aanmerking te komen voor ISDE- subsidie. Kiest u een warmtepomp met label A+++? Dan mag u rekenen op een aanvullende bonus van 225 euro.

Bekijk: actuele informatie over subsidies van de overheid.

Goede isolatie en zonnepanelen nodig voor warmtepomp

Is uw huis (nog) niet goed geïsoleerd? Dan duurt het langer voordat de warmtepomp het huis op temperatuur krijgt. Het rendement van de warmtepomp vermindert dan sterk. Isolatie is dus een voorwaarde voor een goed werkende warmtepomp.

Heeft u plannen om uw woning te isoleren (voor een warmtepomp) en uw energielabel te verhogen? Bekijk dan de mogelijkheden om het isoleren van uw woning te financieren.

Voor een warmtepomp zijn ook zonnepanelen nodig. Uiteraard kunt u isoleren combineren met de aanschaf van zonnepanelen, zodat u één overzichtelijke lening voor energiebesparing heeft.

Welke lening voor een warmtepomp?

Bij ons kunt u diverse leningen afsluiten, speciaal voor de verduurzaming of verbouwing van uw woning. U heeft recht op fiscaal voordeel, want de rente is volledig aftrekbaar op uw inkomstenbelasting. Bewaar dus goed de bonnen en facturen voor bij uw belastingaangifte!

Een verbouwingskrediet is een voordelige persoonlijke lening voor huiseigenaren.  Met een koopwoning kunt u vaak meer en langer lenen, omdat een eigen huis veel stabiliteit biedt aan de kredietverstrekker of bank. U betaalt een lage rente en heeft recht op volledige aftrek van de rente in box 1.

Stelt u prijs op een persoonlijke lening – ook inclusief fiscaal voordeel - die volledig uit groene fondsen wordt gefinancierd? Dan is GreenLoans iets voor u. Het grote voordeel van GreenLoans is dat de rente laag ligt, ongeacht de hoogte van het leenbedrag. Bovendien kiest GreenLoans voor maatschappelijk verantwoord bankieren en het geleende geld mag ook alleen worden gebruikt voor groene investeringen. Zo bent u dubbel duurzaam bezig!

Vraag uw offerte aan

Benieuwd naar wat u kunt lenen? U kunt het in een handomdraai berekenen via onze online bereken-tool. Voor al onze leningen geldt dat u boetevrij onbeperkt extra aflossingen mag doen.

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt direct een aanbod van een aantal banken, waar u ook echt voor in aanmerking komt.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen