Let op! Geld lenen kost geld
Verbouwingskrediet

Verbouwingskrediet

Voordelig uw verbouwing financieren, vanaf 6,7%

Wilt u eenmalig geld lenen om uw verbouwing te financieren tegen een extra lage rente en met fiscaal voordeel? Vraag dan het verbouwingskrediet aan. Het bedrag dat u nodig heeft voor de verbouwing wordt in één keer uitbetaald. Zo kunt u direct de verbouwing van uw woning betalen.

Wat is een verbouwingskrediet?

Een verbouwingskrediet is een persoonlijke lening, specifiek voor het verbouwen, verbeteren of verduurzamen van uw woning.

Met een koopwoning kunt u vaak meer en langer lenen, omdat een eigen huis veel stabiliteit biedt aan de kredietverstrekker of bank. Bovendien betaalt u een lage rente én heeft u recht op fiscaal voordeel: de rente van de lening is volledig aftrekbaar in box 1. Bewaar goed alle facturen en bonnetjes als bewijs voor de Belastingdienst.

Het afgesproken bedrag wordt (binnen 2 werkdagen) aan u uitbetaald, zodat u direct met de verbouwing kunt beginnen. Vervolgens lost u het verbouwingskrediet in 1 tot maximaal 15 jaar af. De lage rente staat gedurende de gehele looptijd vast, net als de maandtermijn. Zo weet u precies waar u aan toe bent en heeft u financieel overzicht. Wel zo prettig, want een verbouwing is vaak al rommelig genoeg.

Is een verbouwingskrediet geschikt voor u?

Een verbouwingslening is geschikt voor mensen die:

  • Tussen de 21 en 78 jaar zijn.  
  • Geld willen lenen voor een verbouwing of voor de verduurzaming van hun koophuis.

Prijs stellen op zekerheid en willen weten waar ze aan toe zijn. Want een verbouwingskrediet betekent eenmalig een vast bedrag, een vaste lage rente en de einddatum is bekend.

Wat is voordeliger: verbouwingskrediet of tweede hypotheek?

Veel huiseigenaren sluiten een tweede hypotheek af om een (grote) verbouwing te financieren. Dat kan als u overwaarde heeft en deze vrijmaakt met een tweede hypotheek.

Toch bent u vaak voordeliger uit met een verbouwingskrediet. Hiervoor zijn 2 redenen:

1. Voor een tweede hypotheek betaalt u taxatie-, advies- en afsluitkosten. Ook moet u langs de notaris voor een nieuwe hypotheekakte. Aan deze bijkomende kosten bent u al met al zomaar een paar duizend euro extra kwijt. Bij een verbouwingskrediet betaalt u géén van deze extra kosten.  

2. Als u een tweede hypotheek afsluit, valt u voor de bank vaak in een hogere risicoklasse. Dat betekent dat uw hypotheekrente wordt verhoogd. Aangezien een hypotheek een looptijd van 30 jaar heeft, betaalt u dus al die jaren een hoger rentetarief.
Een verbouwingskrediet daarentegen kent een maximale looptijd van 15 jaar. De rente ligt weliswaar wat hoger dan bij een hypotheek, maar door de veel kortere looptijd bent u alsnog goedkoper uit.
Het kantelpunt ligt hierbij op ongeveer 20.000 euro. Tot aan dat bedrag bent u met een verbouwingslening goedkoper uit.

Hoeveel rente u betaalt voor het verbouwingskrediet is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Om een idee te krijgen van de rente gaat u naar 'rentetarieven persoonlijke lening'.

Wat is de looptijd van een verbouwingskrediet?

De verbouwingslening heeft een vaste looptijd. Dit betekent dat u vooraf, samen met de bank, bepaalt binnen hoeveel maanden u de lening aflost. De looptijd varieert van 12 tot maximaal 180 maanden.

Heeft u gedurende de looptijd een financiële meevaller en wilt u uw lening sneller aflossen? Dat kan onbeperkt en is volledig boetevrij.

Hoe vraagt u een verbouwingskrediet aan?

Een verbouwingslening is in de basis een persoonlijke lening. Hij biedt dezelfde zekerheid en is speciaal bedoeld voor mensen die geld nodig hebben voor een verbouwing.
U berekent eenvoudig zelf hoeveel u kunt lenen zodat u weet welk bedrag u maximaal kunt aanvragen voor uw verbouwing. Bij de berekening vult u als leendoel in ‘Woningverbetering, verbouwing’. Vervolgens kiest u de verbouwingslening die het beste bij uw wensen aansluit.

 

Relevante informatie:

Is de rente van een verbouwingskrediet aftrekbaar?

Tips om te besparen op uw verbouwing

Huis verbouwen of verhuizen?

Woning verbouwen met belastingvooreel

Leendoelen

Leendoelen

keuken keuken

Geld lenen om uw keuken te verbouwen, opknappen of vernieuwen. Dat kan bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Gewoon online, bij gespecialiseerde banken en tegen een lage rente.

Lening voor een keuken
isolering isolering

Uw woningisolatie financieren met een lening is vaak goedkoper dan via een hypotheek. De totale kosten zijn lager en u heeft sneller toegang tot uw geld.

Lening voor woningisolatie
Uitbouw Uitbouw

Geld lenen om een uitbouw te creëren en zo extra vierkante meters aan uw huis toe te voegen. Dat kan bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Gewoon online, bij gespecialiseerde banken en tegen een lage rente.

Lening voor een uitbouwAlle leendoelen

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen