Let op! Geld lenen kost geld
Persoonlijke Lening boetevrij aflossen

Persoonlijke Lening boetevrij aflossen

Los boetevrij extra af op uw persoonlijke lening, zodat u eerder van uw schuld af bent. De lening versneld volledig aflossen mag ook en blijft geheel boetevrij

Waarom extra aflossen op uw lening?

Sluit u een persoonlijke lening af, dan heeft u vooraf ook de looptijd en de hoogte van de maandelijkse aflossingen bepaald (terugbetaling leenbedrag plus rente).

Een persoonlijke lening heeft doorgaans een looptijd van 1 tot 10 jaar. Wanneer de lening bedoeld is voor een verbouwing of woningverbetering kunt u zelfs kiezen voor een looptijd tot 15 jaar.

In die periode kan het zomaar zijn dat er veranderingen plaatsvinden in uw persoonlijke of financiële situatie.

Krijgt u in die tijd een financiële meevaller, zoals een salarisverhoging of een erfenis? Of heeft u uw huis kunnen verkopen met een hoge overwaarde?

Het loont in zo’n geval zeker om extra op uw lening af te lossen.

Met een extra aflossing verkort u namelijk de looptijd, terwijl het maandbedrag gelijk blijft. Dat betekent dat u eerder van uw schuld af bent. Mooi, want geld lenen kost altijd geld, dus hoe eerder u van uw schuld af bent, hoe voordeliger en verantwoorder het is.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij betaalt u geen boete over uw (extra) aflossingen.

Sneller aflossen door leningen samen te voegen en over te sluiten

Heeft u meerdere (dure) leningen lopen, soms zelfs bij meerdere aanbieders? Ook dat kan veel voordeliger en verantwoorder.

Wilt u graag extra aflossen op uw totaalschuld en meer financieel overzicht? Dan is het oversluiten van uw leningen naar één overzichtelijke (persoonlijke) lening met een lage rente een mooie en voordelige optie. Oversluiten is eenvoudig en bestaat uit twee stappen.

Stap 1: u telt het totaalbedrag van al uw uitstaande leningen bij elkaar op (samenvoegen). Dat kan bijvoorbeeld een creditcard schuld, roodstand, een doorlopend krediet of kopen op afbetaling zijn. De meeste van dit soort leningen hebben een hoog rentepercentage, tot soms wel 10%.

Stap 2: is dat u voor dit totaalbedrag een persoonlijke lening aanvraagt tegen een lager rentepercentage. Met dit geleende bedrag lost u vervolgens in één keer alle andere schulden af.

Het resultaat is dat u in één klap van alle andere dure leningen af bent. U houdt slechts één voordelige lening over, met een lage rente en een duidelijke einddatum.

Vervolgens lost u de persoonlijke lening af, met een vaste einddatum, vaste maandlasten en een vaste rente. Een stuk goedkoper en overzichtelijker. En natuurlijk mag u ook op deze persoonlijke lening boetevrij extra aflossen.

Wat zijn de voordelen van vervroegd of volledig aflossen?

Het aflossen van uw lening(en) levert u altijd voordeel op. Wij hebben de belangrijkste voordelen van boetevrij aflossen op uw leningen op een rij gezet.

1. Kortere looptijd van de lening

Een persoonlijke lening betekent een vaste lage rente en een vaste looptijd met vaste maandlasten.

U weet dus precies wanneer uw lening is afgelost en u eindelijk weer schuldenvrij bent. Er zijn geen nare verrassingen achteraf door flexibele rentes of omdat u steeds het ene gat met het andere moet vullen.
Gaat u vervroegd extra aflossen dan blijven de maandlasten hetzelfde, maar u verkort u de looptijd. Extra aflossen betekent dus extra verantwoord lenen, want u bent nog sneller van uw lening af.

2. Goedkoper lenen na oversluiten

Sluit u andere leningen over naar een persoonlijke lening dan leent u tegen een vaste en lage rente, al vanaf 6,7%

Andere leningen lopen meestal tegen een veel hogere rente, tot wel 10%. Een groot verschil dat u honderden tot duizenden euro’s op jaarbasis kan besparen. U mag vervolgens zo vaak en zo veel extra aflossen op uw persoonlijke lening als u wilt.

3. Dubbel voordeel door lagere rente

Doordat u een lagere rente betaalt voor uw persoonlijke lening heeft u doorgaans ook lagere maandlasten. Van 10% rente naar minder dan de helft betekent dat u elke maand minder rente hoeft te betalen dan u gewend was.
Het verschil met de oude maandlasten kunt u ook gebruiken als extra aflossing op de nieuwe lening. Zo heeft u dubbel voordeel: een lagere rente en eerder klaar met aflossen doordat de looptijd korter wordt

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Over de auteur

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’


Geraadpleegde bronnen:

Laatste update: donderdag 18 juli

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen