Let op! Geld lenen kost geld

Een creditcard, ook wel kredietkaart, is een pas waarmee wereldwijd offline en online betalingen kunnen worden verricht. Bekende creditcardmaatschappijen zijn Visa en Mastercard.

Betalen met een creditcard betekent kopen op krediet: u betaalt achteraf het verschuldigde bedrag. In de meeste gevallen betaalt u aan het einde van de maand het totaal aan openstaande bedragen terug aan de creditcardmaatschappij. Houd er wel rekening mee dat u een vrij hoge rente en een vast bedrag per jaar betaalt voor de creditcard. Een creditcard is handig maar zeker niet voordelig. 

Als u een creditcard heeft waar u de mogelijkheid heeft achteraf in termijnen terug te betalen dan betaalt u rente over het openstaande bedrag. Deze kredietvorm lijkt sterk op een doorlopend krediet waar u ook tot een vooraf afgesproken kredietlimiet kunt beschikken over geld. Alleen betaalt u met een creditcard tot wel 15% rente over het te betalen bedrag. Ter vergelijk, voor een doorlopend krediet bij De Nederlandse Kredietmaatschappij is de rente 8,6%

Een creditcard kunt u bij de grootbanken als ABN Amro en Rabobank aanvragen maar ook bij partijen als ANWB of bij VISA en Mastercard.

Relevante informatie:

Goedkoopste creditcard aanbieders

VISA Card oversluiten

Vermijd creditcard schulden

Kopen op afbetaling

Alle leenbegrippen

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen