Let op! Geld lenen kost geld

Een restschuld aflossen: de mogelijkheden op een rij

Heeft u uw woning met verlies verkocht of bent u van plan uw woning te verkopen maar staat deze ‘onder water’? Dan blijft u achter met een restschuld. Deze restschuld aflossen kan op verschillende manieren. Wij zetten ze voor u op een rij.

Eigenschappen van een lening voor een Restschuld

huis

Vaste extra lage rente vanaf 6,7%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

maandtermijn

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

boetevrij-aflossen

Restschuld financieren

Voordelig uw restschuld aflossen.

gespecialiseerde krediet banken

Gespecialiseerde banken

Verantwoord geld lenen bij een gerenommeerde bank

Een restschuld aflossen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Heeft u bij aanvang van uw hypotheek de Nationale Hypotheek Garantie afgesloten? Dan kunt u misschien uw restschuld aflossen met behulp van stichting Waarborgfonds Eigen Woning, de verstrekker van de Nationale Hypotheek Garantie. Als u uw woning móest verkopen door bijvoorbeeld ontslag of scheiding en u er alles aan heeft gedaan om het verlies te beperken, wordt uw restschuld kwijtgescholden. De stichting zal namens u de restschuld aflossen bij de bank.

Restschuld aflossen met spaargeld

De restschuld aflossen met spaargeld is een goede optie. Als u voldoende spaargeld heeft om de restschuld af te lossen, hoeft u geen nieuwe lening af te sluiten of een regeling te treffen met een incassobureau. Uiteraard kost het u (een deel van) uw spaargeld, maar u kunt wel in één keer uw restschuld aflossen.

Als u geen voldoende spaargeld heeft of uw spaargeld niet wilt aanwenden, kunt u uw restschuld aflossen met een lening. Soms kunt u de restschuld meefinancieren bij aankoop van een nieuwe woning. Een andere, meer voorkomende mogelijkheid is het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet voor het aflossen van de restschuld. De totale kosten van zo’n lening zijn doorgaans lager dan een hypotheek en de rente is fiscaal aftrekbaar. Wij raden u aan om de offertes en voorwaarden van verschillende kredietverstrekkers te vergelijken voordat u een lening afsluit. Een lening met een lage rente maar met ongunstige voorwaarden, zoals een boete bij vervroegd aflossen, kan betekenen dat u alsnog duurder uit bent. Let daarom goed op, een restschuld aflossen is al kostbaar genoeg.

Uw restschuld aflossen met een lening via de Nederlandse Kredietmaatschappij is voordeliger dan bij uw bank. Dankzij de samenwerking met gespecialiseerde kredietverstrekkers, onze online werkwijze en de bemiddeling zonder advies- en afsluitkosten, kunnen wij u een scherper aanbod doen. Voor meer informatie over een persoonlijke lening of doorlopend krediet om uw restschuld af te lossen, ga naar overzicht leningen  of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen