Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Restschuld hypotheek financieren

Restschuldfinanciering vanaf 3,5%

Een woning restschuld financieren kan op verschillende manieren. Met de Nationale Hypotheek Garantie, een extra hypotheek of gewoon een voordelige lening. Want een lening is meestal goedkoper dan een hypotheek. Lees hier alles over het financieren van een restschuld.

alert icon

Belangrijke wijziging met betrekking tot fiscale aftrekbaarheid van restschuldfinancieringen met ingang van 1-1-2018. 
U kunt uw restschuld blijven financieren met de lage rentes van een persoonlijke lening of doorlopend krediet maar de rentekosten zijn NIET meer fiscaal aftrekbaar zoals wel het geval was tot 31 december 2017. Dit is een besluit vanuit de overheid.

close icon

U heeft geen zekerheid over wat de verkoopprijs van uw koophuis zal zijn. Uw huis met winst verkopen betekent dat u makkelijker een (duurder) nieuw huis kunt kopen of extra geld overhoudt. In ieder geval hoopt u dat de verkoopprijs gelijk is aan het hypotheekbedrag zodat u geen verlies maakt. De realiteit kan zijn dat het huis wordt verkocht onder de prijs van het aankoopbedrag. Er is dan sprake van een restschuld. Dit verlies kunt u financieren met een lening en dat kan eenvoudig online zonder tijdrovende afspraken en tegen een laag rentetarief.

Het bedrag aan restschuld kunt u proberen te financieren bij uw huidige bank maar de kans dat dat lukt is klein. Het afsluiten van een consumptief krediet is dan een passende oplossing.

Heeft u een hypotheek die onder de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) valt en u kunt het bedrag aan restschuld niet betalen (u kunt het niet meefinancieren met een nieuwe hypotheek en u kunt geen lening afsluiten) dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor het kwijtschelden van de restschuld.

Hoe hoog is uw restschuld?

Op de hoogte van uw restschuld kunt u weinig invloed uitoefenen. Het hangt af van de verkoopprijs van uw huis. Wel kunt u in de jaren voorafgaand aan het moment van verkoop ervoor zorgen dat de hypotheekschuld zo laag mogelijk is zodat u de kans op een eventuele restschuld verkleind. U kunt het hypotheekbedrag verlagen door tussentijds extra af te lossen. Deze extra aflossingen van de hypotheek zijn niet altijd kosteloos. De bank kan een boeterente in rekening brengen.

Hoogte restschuld berekenen

De verkoopprijs van uw woning min de verkoopkosten van de woning min het openstaand saldo van de hypotheek van de woning. Het bedrag dat onder deze streep overblijft is uw restschuld. 

Uw restschuld betalen: via een hypotheek of geld lenen

De restschuld kunt u meefinancieren met uw nieuwe hypotheek of via een consumptief krediet. Dit is niet altijd mogelijk; uw inkomen moet  hoog genoeg zijn en u moet de nieuwe maandlasten, die hoger worden door het extra bedrag aan restschuld bovenop het hypotheekbedrag, kunnen betalen. De rentekosten van het meegefinancierde bedrag zijn niet fiscaal aftrekbaar. De looptijd van een hypotheek is langer dan die van een lening: u betaalt het bedrag aan restschuld via een hypotheek langer af dan via het lenen van geld. U sluit bij ons zonder extra kosten online een lening af om het openstaande bedrag te kunnen betalen.

De rentetarieven van consumptieve kredieten, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet, staan laag. Als u nu een lening afsluit profiteert u hiervan in de vorm van lage maandlasten. De persoonlijke lening met een looptijd van 10 jaar is de meest aangevraagde leenvorm om de restschuld te kunnen financieren. De rente- en financieringskosten zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Financieren met een lening

U kunt kiezen uit twee leenvormen om uw restschuld te financieren: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Heeft u een grote restschuld dan kunt u kiezen voor ons combinatie krediet. Wij werken exclusief samen met betrouwbare partnerbanken en bieden u lage rentetarieven. De lening van uw keuze sluit u online af.

Persoonlijke lening

De meest gekozen lening voor de betaling van een restschuld is een persoonlijke lening. De rente en de looptijd staan vast dus u heeft zekerheid.

 • Eenmalig het bedrag voor uw restschuld lenen
 • U betaalt een vast maandbedrag aan rente en aflossing
 • U weet op welke datum de lening volledig is afgelost

Doorlopend krediet

De restschuld financiering kunt u ook regelen met een doorlopend krediet. Deze leenvorm geeft veel flexibiliteit omdat u zelf bepaalt wanneer u welk bedrag opneemt. Het rentetarief staat niet vast; dat schommelt mee met de actuele rentestanden.

 • De looptijd staat niet vast; u heeft altijd extra geld achter de hand
 • Afgeloste bedragen mag u weer opnieuw opnemen
 • U kunt vrij geld opnemen tot aan het kredietlimiet

Combinatie krediet

Een hoog bedrag aan restschuld kunt u financieren met ons combinatie krediet. Dit combinatie krediet is een gecombineerde lening: een deel doorlopend krediet en een deel persoonlijke lening. U heeft dan de zekerheid van een persoonlijke lening met een vaste rente maar de flexibiliteit van een doorlopend krediet met altijd extra geld achter de hand.

Maar het combinatie krediet kan ook bestaan uit een persoonlijke lening die gespreid wordt ondergebracht. Dankzij de risicospreiding van de lening is het hoge leenbedrag tussen de €50.000-€150.000 mogelijk, het rentetarief laag en de voorwaarden gunstig.

 • Hoog leenbedrag tot wel €150.000 mogelijk
 • Lage rente
 • Gunstige voorwaarden dankzij risicospreiding
 • De zekerheid van een persoonlijke lening
 • Of de flexibiliteit van een doorlopend krediet

Leenwijzer

Wij hebben een leenwijzer ontwikkeld zodat u zelf kunt ontdekken welke lening geschikt is voor u. Uiteraard kunt u ook direct vrijblijvend een offerte voor een lening bij ons aanvragen om uw restschuld te financieren. U leent online geld bij ons zodat uw restschuld kan worden betaald. U betaalt hiervoor geen afsluit- en advieskosten bij ons.

huis

Vaste extra lage rente vanaf 3,5%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

aflossen

Lage rente

Voordelig online geld lenen

boetevrij-aflossen

Restschuld financieren

Voordelig uw restschuld aflossen.

snel

Snel uitbetaald

Binnen 2 werkdagen toegang tot uw lening. 

bespaar

Online geld lenen

Online geld lenen op een moment dat u goed uitkomt. 

Leendoelen

Leendoelen

verbouwing verbouwing

Zijn uw verbouwkosten minder dan 25.000 euro, dan is een Persoonlijke Lening goedkoper dan een hypotheek. Naast de lagere kosten is de lening ook fiscaal aftrekbaar, boetevrij extra af te lossen en flexibeler dan een gemiddelde duurzaamheidslening.

Lening voor een verbouwing
schuld aflossing schuld aflossing

Geld lenen met schulden is misschien lastig, maar niet onmogelijk. Soms is een lening juist een slimme zet. Bijvoorbeeld als u uw lopende lening kunt oversluiten tegen een lagere rente of wanneer u meerdere leningen oversluit in één overzichtelijke lening.

Lening voor schulden aflossen
Boot Boot

Varen met uw eigen boot, jacht of zeilschip ligt binnen handbereik als u een lening afsluit. Of u wilt een sloep aanschaffen om hem te gaan verhuren. Het is een grote aankoop maar een lening maakt de financiering van uw vaartuig mogelijk.

Lening voor een boot



Alle leendoelen

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen