Let op! Geld lenen kost geld
Restschuld woning financieren

Restschuld woning financieren

De meeste mensen hebben overwaarde op hun huis, door schaarste op de woningmarkt en een hoge vraagprijs. Fijn voor u als verkoper, want u wilt niet achterblijven met een restschuld.

Heeft u toch een restschuld, kunt u deze financieren met de Nationale Hypotheek Garantie, een extra hypotheek of een voordelige persoonlijke lening?

Uw huis met winst verkopen betekent dat u makkelijker een (duurder) nieuw huis kunt kopen of extra geld overhoudt. Maar verkoopt u uw woning onder het hypotheekbedrag (onder water staan), dan is er sprake van een restschuld.

Wat is de hoogte van uw restschuld?

De hoogte van de restschuld is de verkoopprijs van uw woning, min de verkoopkosten van de woning min het openstaand saldo van de hypotheek van de woning.

Een rekenvoorbeeld:

U verkoopt uw woning voor 400.000 euro. De verkoopkosten bedragen 3000 euro (makelaar, energielabel, woning verkoopklaar maken) en u had nog een hypotheeksaldo van 430.000 euro openstaan.

Dan komt u uit op een restschuld van 33.000 euro, te betalen aan uw bank.

In de huidige woningmarkt met hoge huizenprijzen komt een restschuld nauwelijks meer voor. Wordt u er toch mee geconfronteerd en heeft u niet voldoende spaargeld om de hypotheek volledig af te kunnen lossen?

Restschuld financieren met een persoonlijke lening

 

Met een persoonlijke lening lost u in één keer de restschuld af.

U sluit een persoonlijke lening af, ontvangt binnen 2 werkdagen het geld op uw rekening en start vervolgens direct met afbetalen.

De rente ligt iets hoger dan bij een hypotheek, maar de looptijd ligt (veel) korter), namelijk maximaal 10 jaar. Daarom bent u vaak toch goedkoper uit dan met restschuld financieren via uw hypotheek.
U bent vrij om de hoogte van het leenbedrag te kiezen, zolang het binnen uw maandbudget past.

De persoonlijke lening met een looptijd van 10 jaar is de meest aangevraagde leenvorm om een restschuld te kunnen afbetalen.

De belangrijkste eigenschappen van een persoonlijke lening:

  • Eenmalig een afgesproken bedrag op uw rekening.
  • U start direct met afbetalen, via vaste maandlasten (leenbedrag en rente). De rente ligt vast en is dus niet onderhevig aan schommelingen op de markt. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
  • Vaste looptijd van maximaal 10 jaar.
  • U mag onbeperkt en boetevrij extra aflossingen doen. Is er een financiële meevaller kunt u flink extra aflossen en dat kost u helemaal niets.
  • De rent is niet (meer) fiscaal aftrekbaar

Gerelateerde informatie:

4 Opties om uw restschuld te financieren

Geld lenen voor een woning

Geld lenen voor woningverbetering

Alle leendoelen

 

huis

Vaste extra lage rente vanaf 6,7%

Huiseigenaren profiteren van extra rentevoordeel. 

aflossen

Lage rente

Voordelig online geld lenen

boetevrij-aflossen

Restschuld financieren

Voordelig uw restschuld aflossen.

snel

Snel uitbetaald

Binnen 2 werkdagen toegang tot uw lening. 

bespaar

Online geld lenen

Online geld lenen op een moment dat u goed uitkomt. 

Leendoelen

Leendoelen

Uitbouw Uitbouw

Geld lenen om een uitbouw te creëren en zo extra vierkante meters aan uw huis toe te voegen. Dat kan bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Gewoon online, bij gespecialiseerde banken en tegen een lage rente.

Lening voor een uitbouw
isolering isolering

Uw woningisolatie financieren met een lening is vaak goedkoper dan via een hypotheek. De totale kosten zijn lager en u heeft sneller toegang tot uw geld.

Lening voor woningisolatie
auto auto

Een auto is een belangrijk onderdeel van het leven en soms zelfs essentieel om geld te kunnen verdienen. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij begrijpen we dat en bieden we u tools en informatie aan om de goedkoopste autolening af te sluiten.

Lening voor een autoAlle leendoelen

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen