Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen met een vast contract?

indicator
Geld lenen met een vast contract?

Een vast inkomen biedt zekerheid aan kredietverstrekkers. Daarom kunt u met een vast contract vaak makkelijker en meer geld lenen, tegen een lagere rente. Ook extra inkomsten bovenop uw reguliere salaris tellen mee voor de berekening van uw maximale leenbedrag. 

Een vast arbeidscontract is niet meer vanzelfsprekend. Bent u wel in de gelukkige omstandigheden van een vaste overeenkomst, dan leent u tegen de gunstigste voorwaarden. Zeker als u ook nog een eigen koopwoning heeft. Hoe meer zekerheid u een kredietverstrekker kunt bieden, hoe hoger het bedrag dat u kunt lenen, zolang het maar verantwoord blijft.

Niet alleen de hoogte van uw inkomsten is van belang, maar ook hoelang u al een vast inkomen geniet. Ook uw vaste lasten tellen mee in de berekening van hoeveel u maximaal kunt lenen

Wij leggen u uit welke voordelen zijn verbonden aan geld lenen met een vast contract en geven u tips voor de meest verantwoorde lening.

Voordelen van lenen met een vast contract

Het belangrijkste criterium om geld te kunnen lenen is dat u door een lening niet in de financiële problemen komt. Nu niet en later niet. Om overkreditering te voorkomen kijken we daarom goed naar de balans tussen uw inkomsten en vaste lasten.

Extra inkomsten bovenop uw reguliere vaste salaris worden ook meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan onregelmatigheidstoeslagen, overwerk, provisie, vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en uw 13e maand. Als de toeslagen maandelijks een vast bedrag vormen nemen we deze mee in de criteria voor lenen met een vast contract. Onder voorwaarden worden ook variabele toeslagen en provisies meegenomen.

Sluit u een persoonlijke lening af voor de verbouwing of het verduurzamen van uw woning dan levert dit zelfs (onder voorwaarden) een belastingvoordeel op. 

Welke leningen kunt u afsluiten met een vast contract?

Wij bieden 2 leenvormen aan: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet en een combinatie van de twee leenvormen in de vorm van een combinatie krediet.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening biedt zekerheid. U leent eenmalig een vast bedrag tussen 5.000 euro en 75.000 euro tegen een vaste lage rente (vanaf 7%), een vast maandbedrag en een vaste einddatum.

Er geldt een fiscaal voordeel bij lenen voor verbouwing/ woningverbetering. Dit is de meest verantwoorde vorm van geld lenen en wordt door ruim 95% van onze klanten gekozen. 

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet biedt flexibiliteit en altijd een financieel steuntje in de rug. U spreekt een limiet af (tot maximaal 50.000 euro) en daarbinnen mag u geld opnemen wanneer u maar wilt.

U kunt bij een nieuw/ huidig doorlopend krediet nog drie jaar opnemen en daarna wordt de opname faciliteit geblokkeerd en kunt u alleen nog maar aflossen. U betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Een doorlopend krediet heeft een maximale looptijd van 180 maanden, de rente is variabel en ligt doorgaans wat hoger dan bij een persoonlijke lening.

Een doorlopend krediet kent geen fiscaal voordeel. 

Combinatie krediet

Een combinatie krediet is een combinatie van twee persoonlijke leningen of een persoonlijke lening plus een doorlopend krediet en is bedoeld voor consumenten met een hogere leen behoefte tot 150.000 euro. Deze leenvorm biedt vaak de laagste rente doordat de bedragen hoger liggen en doordat het risico wordt gespreid over 2 banken.

Een fiscaal voordeel geldt onder voorwaarden bij het onderdeel persoonlijke lening. 

Voor alle leningen geldt dat u altijd boetevrij extra bedragen kunt aflossen. Zo vaak en zo veel u maar wilt. Want hoe eerder u weer schuldenvrij door het leven kunt gaan, hoe beter. 


5 tips voor geld lenen met een vast contract

Geld lenen met een vast contract levert zoals gezegd de laagste rente en beste voorwaarden op. We geven u graag nog een aantal extra tips hoe u zo verantwoord en veilig mogelijk geld kunt lenen. 

  1. Een beetje flauw, maar: geld lenen begint bij uzelf. Heeft u echt een lening nodig of kunt u ook sparen voor uw leendoel? Geld lenen kost altijd geld en u moet de kosten wel kunnen dragen. Daarom is het raadzaam om alleen een lening af te sluiten in het geval van noodzaak, zoals de vervanging van een kapotte auto. Of voor een investering in uzelf en uw toekomst, zoals een studie of een verbouwing/ verduurzaming van uw koopwoning.

  2. Bereken hoeveel u kunt lenen met een vast contract tegen welke rente en welke looptijd daarbij hoort. Zo krijgt u meteen een realistisch beeld of een lening past binnen het budget en de plannen van uw financiële huishouding. Kies zo mogelijk voor de laagste rente. 

  3. Een persoonlijke lening is altijd de meest verantwoorde en financieel veilige keuze. Een persoonlijke lening biedt namelijk de zekerheid van een vaste (lage) rente, vaste maandlasten en een vaste looptijd. Uw schuld vermindert na elke maandaflossing automatisch en u weet precies wanneer de lening volledig is afgelost. Bovendien ligt de rente nu historisch laag en staat deze vast gedurende de gehele looptijd van uw lening. Geen nare verrassingen achteraf dus!

  4. Kies een zo kort mogelijke looptijd of een looptijd die gelijkloopt met de gebruiksduur van uw leendoel. Stel, u leent geld voor een nieuwe keuken, een auto of een boot. Als u kiest voor een lening met een lange looptijd dan bent u nog steeds aan het afbetalen als de auto of boot allang weer is doorverkocht. Zonde en demotiverend. Bovendien betaalt u bij een langere looptijd langer en dus meer rente.

  5. Los boetevrij extra af. Heeft u eens een financiële meevaller (zoals een erfenis of een mooie verkoop) dan is extra aflossen van uw lening een goed idee. U mag op al onze leningen altijd kosteloos extra inlossen. Zo verlaagt u uw schuld en bent u nog eerder schuldenvrij. 

 

Waarom bij ons lenen?
Geen onrealistische verwachtingen

Andere aanbieders en vergelijkers tonen iedereen de laagste rente. Wij sturen direct uw persoonlijke mogelijkheden.

Vrijblijvende en kosteloze offerte

Wij rekenen geen advies- of afsluitkosten. Een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Compleet aanbod in 1 overzicht

Maar 1 keer uw gegevens invullen en van wel 5 verschillende banken in 1 overzicht het beste aanbod ontvangen.

Niet tevreden, geld terug!

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn wij overtuigd van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij streven naar een klanttevredenheidspercentage van 100% en maken dit waar! Daarom kunnen wij onze klanten deze extra zekerheid bieden: De klanttevredenheidsgarantie!

Wat vinden anderen?

Wendy

De aanvraag ging erg snel en alles was?

"De aanvraag ging erg snel en alles was duidelijk. Vriendelijke klantenservice! "

Geplaatst op: 10-06-2024

Bekijk meer beoordelingen

Meer over geld lenen

Geld lenen

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

Lening aanvragen

Bij ons kunt u voordelig en verantwoord online geld lenen u in vier simpele stappen.

Lening oversluiten

Uw bestaande dure lening oversluiten tegen betere voorwaarden en een lagere rente.

Persoonlijke Lening

Geld lenen tegen een vaste lage rente, met een vaste looptijd en boetevrij extra aflossen.

Auto financieren

Geld lenen voor een nieuwe auto op een verantwoorde manier.

Doorlopend Krediet

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Rente vergelijken

Vergelijk de rente van onze partnerbanken met die van andere banken.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen