Let op! Geld lenen kost geld

Wat is het gemiddelde rentepercentage van een doorlopend krediet?

Veelgestelde vragen over lenen en rente

Het gemiddelde rentepercentage van een doorlopend krediet is variabel. Dit houdt in dat de rentepercentages voor een doorlopend krediet verschillen per situatie en afhankelijk zijn van diverse factoren. Ten eerste beïnvloedt de marktrente het rentepercentage van een doorlopend krediet. De marktrente is de rente die de verstrekker zelf betaalt over het geld dat hij inkoopt om uit te lenen bij het verstrekken van doorlopend krediet. Ten tweede hangt het rentepercentage af van het totale bedrag dat u wilt lenen. Omdat de vaste kosten voor een kleine lening in verhouding hoger zijn dan voor een grote lening, is het gemiddelde rentepercentage voor een doorlopend krediet met een laag kredietbedrag hoger dan het rentepercentage voor een doorlopend krediet met een hoog kredietbedrag. Daarom werken kredietverstrekkers met kredietstaffels voor het bepalen van het rentepercentage van een doorlopend krediet.

Naast de marktrente en hoogte van het doorlopend krediet, is een flik aantal factoren van invloed op het gemiddelde rentepercentage. Zo maakt de kredietverstrekker een risicoprofiel van de kredietnemer, waarbij o.a. wordt gekeken naar de leeftijd, de verhouding tussen de lasten en het inkomen, het vermogen en een eventuele BKR betalingsgeschiedenis. Hoe lager het risico voor de kredietverstrekker, hoe lager het rentepercentage voor het doorlopend krediet. En wanneer er sprake is van een koophuis voor het doorlopend krediet, geldt vaak een lager rentepercentage dan bij een huurhuis. Bekijk het overzicht van onze laagste rentetarieven voor het actuele rentepercentage voor doorlopend krediet of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen