Let op! Geld lenen kost geld

Wat is het gemiddelde rentepercentage van een doorlopend krediet?

Veelgestelde vragen over lenen en rente

Het gemiddelde rentepercentage van een doorlopend krediet is variabel. Dit houdt in dat de rentepercentages voor een doorlopend krediet verschillen per situatie en afhankelijk zijn van diverse factoren;

  1. De marktrente, dat is de rente die de kredietverstrekker zelf betaalt
  2. Het leenbedrag, een hoger leenbedrag is meestal gekoppeld aan een lagere rente.
  3. Uw risicoprofiel, waarbij o.a. wordt gekeken naar uw leeftijd, de verhouding tussen uw vaste lasten en het inkomen, koophuis of huurhuis en eventuele negatieve BKR registraties

Hoe lager uw risico voor ons als kredietverstrekker, hoe lager het rentepercentage voor het doorlopend krediet was.

Doorlopend krediet gestopt per 1 maart 2022

Het doorlopend krediet als leenvorm wordt sinds 1 maart 2022 niet meer aangeboden op de Nederlandse markt. Dat komt omdat het een lastig af te lossen en dure kredietvorm bleek te zijn.
Als de variabele rente steeg, betekende dat een langere looptijd. Daarnaast werd na elke opname opnieuw de looptijd van een doorlopend krediet verlengd. Het gevolg was dat een doorlopend krediet lastig af te lossen was en erg duur kon uitpakken. Al met al bleek deze leenvorm niet meer in deze tijd te passen van verantwoord lenen en het voorkómen van overkreditering.

Flex en Zeker lening vervangt doorlopend krediet

Wilt u toch nog flexibel kunnen lenen? Bijvoorbeeld als u nog niet precies weet welk bedrag u uiteindelijk nodig heeft? Of als u wel geld wilt lenen maar niet het gehele bedrag in één keer gaat uitgeven? Dan is de opvolger van het doorlopend krediet, de Flex en Zeker lening, een geschikte leenvorm voor u.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen