Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de rente voor een kortlopende lening?

Veelgestelde vragen over lenen en rente

De actuele rente voor een kortlopende lening bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt u eenvoudig berekenen op de rente berekenen pagina.

De rente voor een kortlopende lening (met een looptijd van 1 tot 6 jaar) is doorgaans lager dan de rente voor een langlopende lening. Dat komt omdat de rente korter vast staat en daarom het renterisico voor de bank bij een kortlopende lening lager is dan bij een langlopende lening.

Daarnaast is uw persoonlijke situatie van belang voor de hoogte van de rente van de lening. Zo worden uw gezinssamenstelling, inkomen, uitgavenpatroon (vaste lasten), BKR betalingsgeschiedenis, andere kredieten en uw totale vermogen meegenomen.

Voor meer informatie over deze factoren en wat de gevolgen zijn voor de hoogte van de rente, kunt u terecht op de pagina "hoeveel kan ik lenen?"

Kortlopende persoonlijke lening en doorlopend krediet

Wij bieden een kortlopende lening aan in de vorm van een persoonlijke lening van 1 – 6 jaar met een vaste lage rente. U weet van tevoren precies hoeveel u per maand betaalt en wanneer de lening volledig is afgelost.

Ook kunt u kiezen voor een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kunt u geld opnemen wanneer u wilt en u betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. De rente is variabel waardoor u van tevoren niet weet hoeveel rente u in totaal gaat betalen.

Goed om te weten: doorlopende kredieten worden naar verwachting nog maar een paar jaar aangeboden, daarna wordt een doorlopend krediet omgezet in een lening die u volledig moet aflossen.

Voor beide leenvormen geldt dat u tussendoor boetevrij extra bedragen mag aflossen. Zo verkort u de looptijd van uw lening nog eens extra.

Rente vergelijken voor persoonlijke lening en doorlopend krediet

Wij raden u aan om u goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden voordat u een kortlopende lening afsluit.

Bent u benieuwd welke lening het beste bij u past? Of wilt u weten wat het actuele rentepercentage is van een kortlopende lening?

U kunt ook natuurlijk ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor het actuele rentepercentage van uw gewenste lening.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen