Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Wat is de rente voor een kortlopende lening?

Veelgestelde vragen over rente

De rente voor een kortlopende lening is doorgaans lager dan de rente voor een langlopende lening. De rente voor een kortlopende lening is lager omdat de rente korter vast staat en hierdoor het renterisico voor de bank bij een kortlopende lening lager is dan bij een langlopende lening. Dit renterisico wordt beïnvloed door inflatie en de hogere prijs die kredietverstrekkers moeten betalen aangezien zij hun geld langer kwijt zijn. Daarnaast is ook uw persoonlijke situatie van invloed op de hoogte van de rente voor een kortlopende lening. Om de hoogte van de rente te bepalen voor een kortlopende rekening, houden kredietverstrekkers rekening met uw gezinssamenstelling, inkomen, uitgavenpatroon, BKR betalingsgeschiedenis, uitstaande kredieten en uw totale vermogen, ook wel het debiteurenrisico genoemd. Voor meer informatie kunt u ook de pagina over hoeveel u kunt lenen raadplegen.

De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt een kortlopende lening in de vorm van een Persoonlijke Lening 0 – 6 jaar met een vaste rente. Ook kunt u kiezen voor een Doorlopend Krediet met een variabele rente als vervanger van een kortlopende persoonlijke lening. Bij een Doorlopend Krediet kunt u geld opnemen en aflossen wanneer u dat wilt, maar de rente is variabel waardoor u van tevoren niet weet hoeveel rente u in totaal moet betalen. Wij raden u daarom aan om u goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden voordat u een kortlopende lening afsluit. Bent u benieuwd hoeveel rente u betaalt voor een kortlopende lening? Vraag vrijblijvend een offerte aan of ga naar het overzicht van onze minimum rentepercentages.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen