Let op! Geld lenen kost geld

Hoe kan ik de rente berekenen in Excel?

Veelgestelde vragen over lening en rente berekenen

Met onze Excel rekenmodule kunt u eenvoudig de rente berekenen die u betaalt voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Om uw rente te kunnen berekenen in onze Excel rekenmodule heeft u wel een aantal gegevens van uw lening nodig, dit zijn het kredietbedrag dat u geleend heeft, de looptijd en het termijnbedrag dat u maandelijks betaalt. Als u deze gegevens invult, is de rente eenvoudig te berekenen en krijgt u een goede indicatie van de rente die u maandelijks en jaarlijks betaalt voor uw lening.

Wilt u in onze Excel rekenmodule de rente berekenen van een persoonlijke lening dan is het belangrijk dat het oorspronkelijk geleende kredietbedrag wordt ingevuld en de oorspronkelijke looptijd.

Wilt u de rente berekenen van een doorlopend krediet in onze Excel rekenmodule dan kunt u volstaan met het huidige uitstaande saldo en de (theoretische) looptijd van uw doorlopend krediet.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen