Let op! Geld lenen kost geld

Hoe kan ik de rente op rente berekenen in Excel?

Veelgestelde vragen over lening en rente berekenen

Rente over rente geeft het verschil tussen de nominale en effectieve rente weer. Met onze Excel rekenmodule kunt u eenvoudig de rente op rente berekenen van uw lening. De Excel rekenmodule gaat er voor de berekening van de rente op rente vanuit dat u maandelijks rente betaalt in plaats van eens per jaar. Omdat u bij een maandelijkse aflossing het rentebedrag eerder nodig heeft dan aan het eind van het jaar, kunt u over dit bedrag geen rente ontvangen op bijvoorbeeld een spaarrekening. Hierdoor is de rente die u werkelijk betaalt (effectieve rente) een fractie hoger dan de rente die uitgaat van een maandelijkse aflossing (nominale rente).

Bij het berekenen van de effectieve rente in onze Excel rekenmodule, wordt rekening gehouden met een maandelijkse aflossing en het effect van rente op rente. Daarom is de effectieve rente die onze Excel rekenmodule berekent hoger dan de nominale rente. Bij de nominale rente wordt geen rekening gehouden met een jaarlijkse rentebetaling.

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen