Let op! Geld lenen kost geld

Verzekeringen

Verzekeringen verkleinen de risico's op betalingsachterstanden in geval van onvoorziene gebeurtenissen zoals overlijden. 

Lenen en verzekeren

Geld lenen betekent dat u een financiële verplichting aangaat. Om eventuele risico’s te verkleinen of uit te sluiten, die het nakomen van de betalingsverplichting in gevaar brengen, kunt u zich verzekeren. Op het moment van uw leenaanvraag kijkt de kredietverstrekker naar uw situatie; op basis van die situatie verstrekken zij u wel of geen lening. Met (grote onverwachte) gebeurtenissen die na afsluiting van de lening plaatsvinden wordt geen rekening gehouden. Hoe voorkomt u dat u de lopende lening niet kun afbetalen?

Betalingsachterstand voorkomen

U wilt voorkomen dat u niet aan uw maandelijkse betalingsverplichting kunt voldoen maar wat doet u als uw inkomen daalt of wegvalt? U gaat bijvoorbeeld minder werken of u en uw partner gaan scheiden. Of u raakt arbeidsongeschikt of werkloos. Hoe vangt u dit financieel op? Als u komt te overlijden gaat uw schuld zelfs over naar uw nabestaanden. Dat kunt u voorkomen met een overlijdensrisicoverzekering.

Gekoppeld aan lening of los afsluiten

Soms is een overlijdensrisicoverzekering automatisch gekoppeld aan de lening of het krediet. Als dit niet het geval is kunt u zelf een verzekering afsluiten zodat u een verantwoorde lening afsluit met uitsluiting van grote risico’s. U wilt tenslotte uw lening afbetalen zodat u op de einddatum schuldenvrij bent. Als u namelijk niet kunt voldoen aan uw betalingsverplichting en er ontstaat een betalingsachterstand dan volgt een negatieve BKR registratie. Dat wilt u voorkomen.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen