Let op! Geld lenen kost geld
6 tips om te besparen op je maandlasten

Datum: 9 april 2020
Door: Halmar Wolfswinkel

6 Tips om te besparen op uw maandlasten

Ieder huishouden heeft te maken met een aantal vaste kosten die regelmatig terugkomen. Boodschappen, verzekeringen, energiekosten, maar ook internet-en telefoonabonnementen of een consumptief krediet (lening). In dit artikel vindt u de beste tips om op uw vaste lasten te besparen.

Wij delen 6 direct toepasbare tips met u om op uw (maand)lasten te besparen.

1. Boodschappen

Goedkoper en zelfs gezonder eten lukt met de volgende tips: 

 1. Kies de goedkoopste supermarkt uit en loop er binnen met een duidelijk boodschappenlijstje, waar u zich vervolgens aan houdt. 
 2. Fruit en groente kopen op de markt: goedkoper en geen voorverpakte groente (zo gaat u verspilling tegen).
 3. Eieren, ongezouten pinda’s en peulvruchten (bonen, linzen, kikkererwten) in plaats van het gebruikelijke stukje (duurdere) vlees. 
 4. Groenten uit de diepvries (vaak goedkoper, lang houdbaar, net zo gezond).
 5. Producten onderin het schap zijn goedkoper dan de A-merken op ooghoogte. 
 6. Water, thee, koffie en gezonde (groente)snacks in plaats van frisdrank en gebak, chips of snoep. 
 7. Aanbiedingen (bijvoorbeeld uit reclamefolders): sla aanbiedingen alleen in als ze ook op uw boodschappenlijstje staan. Zo gaat u verspilling tegen én geeft u zelfs dat lagere bedrag niet uit.

2. Internet en TV

Welk abonnement past het beste bij u? Kies voor de goedkoopste vorm daarvan. Kijkt u bijvoorbeeld niet naar voetbal of andere sporten dan heeft een sportpakket geen meerwaarde. 

 1. Via internet belt u gratis, zeker naar het buitenland (bijvoorbeeld via Whatsapp).
 2. TV abonnement opzeggen en TV kijken via internet. 
 3. Alles-in-1-providers vergelijken en eventueel overstappen.

3. Energie

 1. Heeft u weleens gedacht aan een waterbesparende douchekop? Ook 5 minuten douchen in plaats van 8 - 12 minuten scheelt in de portemonnee.  
 2. Efficiënt gebruik van apparaten: zet TV en radio uit als niemand kijkt/ luistert en draai pas een wasje bij een volle trommel. 
 3. Vergelijk aanbieders en stap eventueel over naar een voordeliger aanbod. Op die manier kunt u ieder jaar goedkoper uit zijn!

4. Verzekeringen

 1. Past de huidige dekking nog bij uw situatie? Kunt u besparen op de premie? Check al uw verzekeringen op dekking en voorwaarden: inboedel-, auto-, aansprakelijkheids- en zorgverzekering, maar ook uw reis- en eventuele annuleringsverzekering (vakantie af moeten zeggen in verband met corona?).
 2. Verzekeringen vergelijken in plaats van alles onderbrengen bij één verzekeraar. Een alles-in-één verzekeringspakket is vaak duurder dan ‘losse’ verzekeringen bij verschillende aanbieders.

5. Telefoon en belkosten

 1. Bellen met VoiP (ook voor ZZP’ers). 
 2. Loopt uw abonnement al 2 jaar? Overweeg dan toch uw oude/ huidige telefoon te houden en bespaar zo op de abonnementskosten. 
 3. Downloads via 4G uitschakelen. Downloaden via wifi werkt ook prima en scheelt, zeker bij zware apps en documenten, in de kosten.

6. Dure leningen oversluiten

Last but not least: sluit dure leningen over of voeg ze samen tot één overzichtelijke Persoonlijke Lening met een lagere en vaste rente. 

Veel mensen zijn niet bekend met deze optie. Of consumenten realiseren zich niet dat meerdere dure leningen (vooral creditcardschulden, roodstand of gespreid betalen bij bijvoorbeeld Wehkamp, Bijenkorf of Mediamarkt) gepaard gaan met onnodig hoge rentes tot soms wel 14%. 

Oversluiten naar één overzichtelijke Persoonlijke Lening houdt in dat u al uw schulden in één keer aflost. Het geleende bedrag betaalt u vervolgens in maandtermijnen terug met een veel lagere rente dan uw eerdere leningen. De rente ligt nu zelfs historisch laag (al vanaf 3,9%) en blijft gedurende de gehele looptijd van de Persoonlijke Lening vaststaan. Geen onaangename verrassingen dus door flexibele of veel te hoge rentes!

Oversluiten heeft nog meer voordelen: lagere maandlasten (door de lagere rente), een kortere looptijd en betere voorwaarden. Oversluiten is gratis en kan op ieder gewenst moment. Als u kiest voor oversluiten van uw dure leningen, profiteert u van betere voorwaarden die beter passen bij uw huidige situatie. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij checken we ook jaarlijks of de lening nog bij u past. Zo weet u zeker dat uw lening u niet in de financiële problemen brengt. 

Het laten oversluiten van dure leningen naar een verantwoorde Persoonlijke Lening biedt juist nu – tijdens de coronacrisis - een kans op een gezonder financieel plaatje. U kunt direct al een offerte aanvragen om restschulden te laten oversluiten

Ook al leven we in onzekere, beangstigende tijden, met bovenstaande tips hopen we u enige grip op uw financiële huishouding en kans op goedkopere maandlasten te bieden.
Of zoals Winston Churchill het al zei: never waste a good crisis.

 

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen