Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 24 september 2014

Meer mogelijkheden met tijdelijk contract bij DEFAM

Het is een herinnering van lang geleden: ongeveer halverwege mijn basisschooltijd kwam de hele school bijeen om afscheid te nemen van de directeur die met pensioen ging. Veertig jaar was hij werkzaam geweest aan mijn toenmalige schooltje. Van leraar in de onderbouw had hij zich opgewerkt tot directeur. Die laatste dag zwaaide de hele school hem uit terwijl hij op een gloednieuwe fiets zijn pensioen tegemoet fietste.

Veranderingen op de arbeidsmarkt

Voor een kind klinkt het als een eeuwigheid en nog altijd is veertig jaar een half mensenleven. Maar veertig jaar in dienst bij dezelfde werkgever is op de huidige arbeidsmarkt voor veel mensen niet meer aan de orde. De arbeidsmarkt is veranderd. Jongeren hebben moeite met het vinden van een baan en ouderen vangen de klappen op bij bezuinigingen.

Lening voor huis of auto

Een grote verandering is dat er steeds meer mensen zijn met een tijdelijk contract. Dat betekent minder zekerheid en niet alleen wat werk betreft. De wensen van de meeste mensen veranderen namelijk niet. Ook mensen die van tijdelijk contract naar tijdelijk contract leven, willen op een gegeven moment een huis kopen of een lening afsluiten voor bijvoorbeeld een nieuwe auto. Maar lenen met een tijdelijk contract was altijd een stuk lastiger dan lenen met een vast contract.

Lenen met een tijdelijk contract

Gelukkig zijn kredietverstrekkers zich bewust van de veranderingen op de arbeidsmarkt. Sinds 1 september is het daarom makkelijker om geld te lenen met een tijdelijk dienstverband. Met de lancering van Het Nieuwe DEFAM biedt kredietverstrekker DEFAM mensen met een tijdelijk contract meer mogelijkheden voor het afsluiten van een lening of krediet. Tot nu toe was geld lenen met een tijdelijk contract lastig, omdat niet het hele inkomen werd meegenomen. Dat doet DEFAM nu anders.

De wijzigingen voor lenen met een tijdelijk contract

  • Vanaf nu geldt dat bij een halfjaarcontract 70% van uw inkomen meegenomen wordt bij het beoordelen van uw aanvraag voor een lening. Dat was tot voor kort 50%.

Ook voor mensen met een uitzendkrachtovereenkomst Fase B geldt dat 70% van het inkomen meegenomen wordt, indien woonachtig in een huurwoning en 100% bij een koophuis.

  • Voorheen rekende DEFAM geen van de inkomsten van een uitzendkracht Fase B mee voor een lening.
  • Heeft u een tijdelijk (of uitzend fase B) contract, bent u ouder dan 30 én hebt u een koopwoning? In dat geval wordt uw inkomen 100% meegenomen bij uw aanvraag van een lening.

Meer mogelijk bij geldlenen bij DEFAM

Deze wijzigingen maken het een stuk makkelijker om met een tijdelijk dienstverband een lening of krediet aan te vragen. Deze aanvraag indienen bij de Nederlandse Kredietmaatschappij is daarbij extra interessant, omdat de Nederlandse Kredietmaatschappij Premium-partner is van DEFAM. Dat betekent dat u in aanmerking komt voor een éxtra aantrekkelijke rente! Veertig jaar bij dezelfde baas is misschien niet meer aan de orde, maar een lening blijft op deze manier voor meer mensen wél een reële mogelijkheid!

Vrijblijvend offerte aanvragen