Let op! Geld lenen kost geld

Kan ik geld lenen als uitzendkracht?

Veelgestelde vragen over lenen en inkomen

Ja, als uitzendkracht kunt u geld lenen. Of u geld kunt lenen als uitzendkracht is afhankelijk van de fase van uw arbeids- of uitzendcontract met het uitzendbureau. Naast de fase van uw contract gelden uiteraard de 

  • Komt u in een Fase C uitzendcontract? De bank ziet dit als een contract voor onbepaalde tijd. Het uitzendbureau heeft een doorbetalingsverplichting bij ziekte en bij gebrek aan werk, dat biedt de bank zekerheid. Banken/ kredietverstrekkers nemen daarom 100% van uw inkomen mee bij de berekening van uw maximale leenbedrag. 
  • Vanaf Fase B (78 weken) kunt u een lening aanvragen en tellen banken uw inkomen voor 100% mee. Fase B betekent dat u als uitzendkracht een contract heeft, vergelijkbaar met een contract voor bepaalde tijd. U moet wel een intentieverklaring kunnen laten zien. Heeft u geen intentieverklaring  dan nemen banken in deze fase 70% van uw inkomsten mee bij de berekening van uw maximale lening. 
  • In Fase A van uw uitzendcontract is een lening aanvragen helaas nog niet mogelijk. Dat komt omdat een uitzendbureau dan nog geen doorbetalingsverplichting heeft, bijvoorbeeld bij ziekte of gebrek aan werk bij de opdrachtgever. 

Tellen toeslagen/ overwerk /13e maand mee bij het berekenen van de lening?

Ook bij een tijdelijk contract heeft u vaak inkomsten bovenop uw reguliere salaris. Zoals toeslagen, provisie, overwerk, een eindejaarsuitkering of een 13e maand. Wij nemen deze (onder voorwaarden) mee in de criteria voor lenen met een tijdelijk contract:

  • Maandelijks een vast bedrag aan toeslagen/extra inkomen. De bank neemt dit voor 100% mee in de berekening voor uw maximale leenbedrag.
  • Variabele toeslagen/extra inkomen. In dat geval kijken we naar het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden. Voorwaarde is dat de toeslag tenminste 10 maanden aanwezig moet zijn.

Meer weten over welke toeslagen meetellen voor het berekenen van uw toetsingsinkomen?

Gerelateerde vragen:

Kan ik geld lenen met een tijdelijk contract?

Kan ik geld lenen als ZZP-er?

Hoeveel geld kan ik lenen?

Alle vragen over geld lenen

 

Bent u op zoek naar een geschikte lening, maar weet u nog niet precies welke lening het beste bij u past? Gebruik dan onze leenwijzer om een passende lening te vinden die afgesteld is op uw wensen.


U kunt ook direct het gewenste leenbedrag opgeven en geheel kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw lening:


Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen