Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 10 oktober 2014

Geld én energie besparen

Vandaag is het de dag van de duurzaamheid. Duurzaamheid kunt u met van alles associëren zoals biologisch eten, afvalscheiding en natuurlijk energiebesparing. Zeker met zicht op de herfst, maakt deze dag me bewust van mijn energieverbruik. Als ik denk aan de herfst, denk ik aan lange avonden in huis met vrienden en familie. Maar, realistisch als ik ben, ook aan stookkosten. Want een kil huis brengt weinig gezelligheid. Energiekosten doen toch altijd een beetje pijn. Daarom een paar tips om vanaf vandaag minder uit te geven aan energie en het milieu te ontlasten.

Energiekosten

Jaarlijks geeft een huishouden gemiddeld €1.900 uit aan energiekosten. Heeft u een elektrische boiler, waterbed of airco? Dan zijn uw energiekosten waarschijnlijk nog veel hoger. Stookkosten horen erbij, maar leggen toch een hoge druk op uw portemonnee én op het milieu. Daarom kies ik altijd voor zuinige apparaten en probeer ik te besparen waar mogelijk.

Energiebesparende maatregelen

  • Woningisolatie: isoleer uw dak en muren en vervang enkel glas door isolatieglas. Het kost eenmalig geld, maar zorgt voor een structurele kostenbesparing waar u jaren plezier van heeft.
  • Energiezuinige apparaten: let bij aankoop van een nieuw apparaat altijd op het vermogen. Onnodig vermogen zorgt voor overbodig verbruik en hoge kosten. Vergeet ook niet om grote energieverbruikers te vervangen door een energiezuinig exemplaar.
  • Zonnepanelen: de energieprijzen stijgen, maar gelukkig worden zonnepanelen steeds goedkoper. Zonnepanelen zijn een lucratieve investering die zich op termijn zeker terugverdient.
  • Energiemanager: meten is weten. Schaf een energiemanager aan om inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Vervolgens kunt u doelgericht energie besparen.

Eenvoudige veranderingen met een grote kostenbesparing

De bovenstaande maatregelen zijn niet van de ene op de andere dag geregeld. Begin daarom gewoon met een paar eenvoudige aanpassingen. Denk aan een spaardouchekop, een wasrek in plaats van een wasdroger, led- en spaarlampen. Of zet de verwarming eens wat lager en trek een warme trui aan in huis.

Geld lenen voor energie besparen

Heeft u zelf geen budget om uw woning te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen? Kies dan voor een lening. Een lening voor energiebesparing is doorgaans een stuk goedkoper dan een extra hypotheek. Bovendien kunt u de looptijd van uw lening aanpassen op de gebruiksduur van het leendoel. Zo voorkomt u dat u nog geld aflost voor woningisolatie, terwijl uw huis al verkocht is. Geld lenen om energie te besparen kan met een Persoonlijke Lening of Doorlopend Krediet. Kiest u voor een Persoonlijke Lening? Dan is de rente ook fiscaal aftrekbaar.

Ik heb zojuist mijn eerste energiemanager aangeschaft en ga de komende tijd aan de slag om energiezuiniger te leven. Als u nog aanvullende tips heeft, hoor ik die natuurlijk graag. Doet u mee?

Vrijblijvend offerte aanvragen