Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 18 januari 2017

Geld lenen om langer thuis te blijven wonen

Wel geld lenen, maar geen blijverslening in mijn gemeente. Kan dat? 

De blijverslening is een interessante lening voor senioren om hun huis toekomstbestendig te maken. Handig, want het is soms lastig om op latere leeftijd een lening af te sluiten. Maar wat als uw gemeente geen blijverslening aanbiedt? Of als u niet voldoet aan de voorwaarden. Omdat u te jong bent of de WOZ-waarde van uw huis te hoog is. Zijn er dan alternatieve financieringsmogelijkheden? Jazeker! En ondanks de hogere rente, hebben die toch ook voordelen. Ik zocht het voor u uit. 

Voorwaarden blijverslening

Om in aanmerking te komen voor een blijverslening moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden verschillen per gemeente. In sommige gemeenten kunt u niet meer dan € 15.000 lenen en is een blijverslening alleen beschikbaar als u ouder dan 55 bent of uw WOZ-waarde minder dan € 300.000 is. Daarnaast heeft elke gemeente een lijst met aanpassingen die worden vergoed. Wilt u iets anders aanpassen, voldoet u niet aan de voorwaarden of wilt u meer geld lenen? Dan moet u op zoek naar een alternatief. 

Alternatief blijverslening voor 60-plussers

Waar het vroeger bijna onmogelijk was om op latere leeftijd een lening af te sluiten, zijn er nu verschillende leenproducten speciaal voor 60-plussers. Terecht, vind ik. We worden steeds ouder, blijven langer gezond en de meeste 60-plussers staan nog middenin het leven. 

Bovendien wil de overheid dat u zo lang mogelijk thuis blijft wonen en uw huis op tijd toekomstbestendig is. Als daar een verbouwing voor nodig is, moet een lening onder verantwoorde voorwaarden mogelijk zijn. Daarom bieden wij samen met onze partners het Doorlopend Krediet 60+ en de Persoonlijke Lening 65+

Blijverslening of consumptief krediet? 

De rente van een blijverslening is altijd lager die dan van een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening. De blijverslening is een gesubsidieerd product, daar kunnen wij - ondanks onze scherpe tarieven - niet tegenop. Een gewone lening heeft wel andere voordelen. 

U kunt tot € 50.000 lenen en u beschikt zelf over uw geld. Hierdoor kunt u de verbouwing eventueel ook deels zelf uitvoeren. Bij de blijverslening stuurt u uw rekeningen naar het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en betalen zij de facturen vanuit uw bouwkrediet. Bovendien moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkende aannemer en kunt u niet alle aanpassingen financieren vanuit uw bouwkrediet. Bedenk vooraf dus goed of de blijverslening voor u de beste optie is en bekijk de alternatieven. 

Doorlopend Krediet 60+

Het Doorlopend Krediet 60+ is één alternatief. Met dit krediet krijgt u toegang tot extra geld. Vervolgens bepaalt u zelf hoeveel u opneemt. Handig als u nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft voor uw verbouwing. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt en u kunt de lening elk moment kosteloos aflossen of opnieuw opnemen. 

Vanaf uw 66ste bouwt u het krediet af zodat u voor uw 75e helemaal schuldenvrij bent. U kunt een Doorlopend Krediet aanvragen tot uw 65e en wij verstrekken doorlopend kredieten tot € 50.000. 

Lees meer over Doorlopend Krediet 60+

Persoonlijke Lening 65+

Tot uw 74ste kunt u een Persoonlijke Lening 65+ afsluiten. U leent eenmalig een bedrag dat u binnen een vaststaand aantal maanden terugbetaald. De rente staat vast en is in geval van een verbouwing fiscaal aftrekbaar. 

De meeste van mijn klanten kiezen voor deze lening, zeker nu de rente historisch laag is. U bepaalt vooraf samen met de bank wanneer u de lening aflost. De lening moet in ieder geval voor uw 75ste zijn afgelost. En tussentijds extra aflossen is altijd mogelijk en helemaal gratis. 

Lees meer over Persoonlijke Lening 65+ 

Komt u niet in aanmerking voor een blijverslening of past een consumptief krediet beter bij uw wensen? Gebruik onze rekentools en bereken direct hoeveel u kunt lenen. Of vraag vrijblijvend een voorstel op maat aan

Vrijblijvend offerte aanvragen