Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Persoonlijke Lening 65+

Lenen met vaste looptijd en rente voor 65-plussers

Een lening met een vaste looptijd en rente. Speciaal voor 65-plussers die met zo min mogelijk risico willen lenen. Inclusief kwijtschelding bij overlijden. De Persoonlijke Lening 65+ wordt in één keer uitbetaald. Handig als u leent met een specifiek doel zoals een camper, auto of woningaanpassing. 

Persoonlijke lening voor Senioren

Nieuw per mei 2019: Persoonlijke Lening specifiek voor senioren tot 78 jaar.

Onze partnerbank PNB Paribas heeft in mei 2019 de Persoonlijkste Sr. Lening gelanceerd. Deze Persoonlijke Lening voor Nederlandse consumenten is specifiek bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder, die op een betaalbare manier een grotere uitgave willen financieren. Populaire leendoelen zijn een camper, de verbouwing van de woning of het verlagen van de maandlasten van reeds bestaande leningen (via oversluiten van leningen). Dit consumptieve krediet kan worden aangevraagd tussen de leeftijd van 60 tot 74 jaar en moet worden afgelost vóór de 78e verjaardag.

Waarom een lening specifiek voor senioren?

De Persoonlijkste Sr. Lening (of 'Persoonlijke lening Sr.') richt zich specifiek op consumenten in de leeftijd van 60 tot 74 jaar. Hiermee voorziet BNP Paribas in de behoefte van ouderen aan een consumptief krediet met goede voorwaarden. Tot nog toe waren de opties voor deze doelgroep nog zeer beperkt. De kans dat een ouder iemand overlijdt vóórdat de lening is afbetaald was immers groter dan bij jongere mensen. Een logische reden tot voorzichtigheid bij de banken. Inmiddels wijst de praktijk echter anders uit. We leven langer en blijven veel langer vitaal door een verbeterde, actievere levensstijl en voortvarende medisch-technische ontwikkelingen. In 2030 zal de groeiende groep 60-plussers bijna een kwart van de Nederlandse bevolking uitmaken. Deze generatie ‘babyboomers’ wil nog lang van haar pensioen genieten en is vaak kapitaalkrachtiger dan jongere generaties. Vanuit de banken beschouwd vormen senioren daarom inmiddels een aantrekkelijke afzetmarkt voor consumptieve kredieten.

Langer leven: langere looptijd, lagere maandlasten


Door een langer leven dan vroeger kunnen senioren bij de Persoonlijkste Sr. Lening gebruik maken van een veel langere looptijd. Hierdoor blijven de maandlasten betaalbaar. Een interessante ontwikkeling voor wie een nieuwe financiering nodig heeft, maar ook in het geval van oversluiten van bestaande lening(en) naar één betaalbare lening. Reinier van Fulpen, Algemeen Directeur bij BNP Paribas Personal Finance legt uit: ‘deze Persoonlijkste Sr. lening is uitermate geschikt als extra financiering voor een actief leven op oudere leeftijd. BNP Paribas is één van de eerste leningen aanbieders die specifiek de zestigplussers markt bedient’. De Franse bank wil hiermee een einde maken aan het (doorgaans) buitensluiten van senioren bij het afsluiten van een Persoonlijke Lening.

Persoonlijkste Sr. Lening eerste deel van reeks leningen voor specifieke doelgroepen


PNB Paribas biedt sinds 2018 een aantal bijzondere leningen voor specifieke doelgroepen aan, onder de naam Persoonlijkste Leningen. De Persoonlijkste Sr. Lening is het eerste product van deze reeks consumptieve kredieten.

Ook iets voor u?


Wilt u weten hoe een Persoonlijkste Sr. Lening voor u uit zou pakken? Doe eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag. Wij zetten direct in één overzicht de mogelijkheden op een rijtje.

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

In sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

extra-over

Schuldenvrij voor uw 75ste

Uw lening wordt automatisch afgebouwd. 

extra-over

Speciaal voor 65-plussers

Lening speciaal voor mensen ouder dan 65 jaar. 

overlijden

Kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden

Geen schulden voor nabestaanden. 

aflossen

Boetevrij aflossen

Een Persoonlijke Lening kunt altijd boetevrij aflossen.

variabele-rente

Vaste rente vanaf 4,7%

Optimale zekerheid met een vaste rente en vaste looptijd.

maandtermijn

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

looptijd

Vaste looptijd

U weet vooraf precies wanneer u de lening aflost. 

auto

Eenmalig vast bedrag lenen

Ideaal voor een grote aankoop.

zorgeloos

Risicoloos lenen van € 5.000 tot € 50.000

Zorgeloos genieten van uw lening. 

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

situatie

Uw situatie

Past een persoonlijke lening bij uw situatie? Check het hier.

Is een Persoonlijke Lening 65+ geschikt voor u?

Een Persoonlijke Lening 65+ is geschikt voor mensen die:

  • zekerheid willen;
  • tussen de 65 en 74 jaar zijn*;
  • geld lenen voor een specifiek doel zoals een camper, verbouwing of auto.

* Bent u tussen de 60 en 65 jaar? Dan kunt u geld lenen met een Doorlopend Krediet 60+.

Zo werkt een Persoonlijke Lening 65+

Met een Persoonlijke Lening 65+ leent u een specifiek bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Het leenbedrag wordt in één keer op uw rekening gestort. Zo heeft u direct toegang tot uw geld. Daarna betaalt u elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente. Vooraf bepaalt u samen met de bank binnen hoeveel maanden u de lening aflost. Tussendoor extra of sneller aflossen is vaak ook mogelijk en gratis.

Kosten Persoonlijke Lening 65+

De exacte kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo is geld lenen vaak goedkoper als u een eigen koophuis heeft. Ook uw leeftijd en het leendoel zijn van invloed. Want als u geld leent voor een verbouwing of woning restschuld is de rente vaak aftrekbaar van de belasting. Ga naar 'bereken uw rente' en ontdek welke rente voor uw situatie geldt.

Looptijd Persoonlijke Lening 65+

U bepaalt vooraf, samen met de bank, binnen hoeveel maanden u de lening aflost. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. De looptijd varieert van 6 tot 120 maanden. Maar de lening moet in ieder geval voor uw 75ste afgelost zijn. Heeft u tussentijds een financiële meevaller en wilt u de lening sneller aflossen? Dat kan altijd en is vaak helemaal kosteloos.

leendoelen

Leendoelen

verbouwing verbouwing

Zijn uw verbouwkosten minder dan 25.000 euro, dan is een Persoonlijke Lening goedkoper dan een hypotheek. Naast de lagere kosten is de lening ook fiscaal aftrekbaar, boetevrij extra af te lossen en flexibeler dan een gemiddelde duurzaamheidslening.

Lening voor een verbouwing
lening oversluiten lening oversluiten

Het oversluiten van een lopende lening betekent een lagere rente en lagere maandlasten en/of een kortere looptijd van de lening; bij een nieuwe lening horen nieuwe voorwaarden die vaak beter en gunstiger zijn dan de oude.

Lening(en) oversluiten
renovatie renovatie

Een renovatie van uw woning kan ervoor zorgen dat uw huis verandert in uw droomhuis! Voor het financieren van zo'n renovatie denken de meeste mensen al gauw aan het afsluiten of het verhogen van een hypotheek. Maar u kunt ook denken aan een lening.

Lening voor een renovatieAlle leendoelen

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen