Let op! Geld lenen kost geld
Persoonlijke Lening 65+

Persoonlijke Lening 65+

Lenen met vaste looptijd en rente voor 65-plussers

Lening met een vaste looptijd en vaste rente. Speciaal voor 65-plussers die met zo min mogelijk risico willen lenen. Inclusief kwijtschelding bij overlijden. De Persoonlijke Lening 65+ wordt in één keer uitbetaald. Handig als u leent met een specifiek doel zoals een camper, tweede huis of woningverbetering

Persoonlijke lening voor Senioren

Onze partnerbank BNP Paribas heeft een seniorenlening die specifiek bedoeld is voor mensen van 60 jaar en ouder, die op een betaalbare manier een grotere uitgave willen financieren. Deze Persoonlijke Lening voor 60-plussers kunt u aanvragen tussen de leeftijd van 60 tot 74 jaar en moet zijn afgelost vóór uw 78e verjaardag.

Waarom een lening specifiek voor senioren?

De Persoonlijkste Seniorenlening (of 'Persoonlijke Lening Sr.') richt zich specifiek op consumenten in de leeftijd van 60 tot 74 jaar. Hiermee voorziet BNP Paribas in de behoefte van ouderen aan een consumptief krediet met goede voorwaarden. Tot nog toe waren de opties voor deze doelgroep nog zeer beperkt. De kans dat een 60-plusser overlijdt vóórdat de lening is afbetaald was immers groter dan bij jongere mensen. Een logische reden tot voorzichtigheid bij de banken. Inmiddels is de levensverwachting echter gestegen en blijven we langer gezond en vitaal. Er zijn steeds meer fitte ouderen, door een actievere levensstijl en voortvarende medisch-technische ontwikkelingen.
In 2030 zal de groeiende groep 60-plussers bijna een kwart van de Nederlandse bevolking uitmaken. Deze generatie ‘babyboomers’ wil nog lang van haar pensioen genieten en is vaak kapitaalkrachtiger dan jongere generaties. Vanuit de banken beschouwd vormen senioren daarom inmiddels een aantrekkelijke afzetmarkt voor consumptieve kredieten.

Langer leven: langere looptijd, lagere maandlasten

Door een hogere levensverwachting kunnen senioren bij de Persoonlijkste Sr. Lening gebruik maken van een veel langere looptijd. Hierdoor blijven de maandlasten betaalbaar. Een interessante ontwikkeling voor wie een nieuwe financiering wil afsluiten. Dat geldt ook voor mensen die bestaande leningen willen oversluiten naar één goedkopere lening met goede voorwaarden. Zo profiteert u van lagere maandlasten én heeft u beter overzicht over uw financiële situatie..

Oversluiten of samenvoegen naar één lening met een lage rente

Heeft u al een of meerdere leningen lopen? Dan is het goed om te weten dat momenteel de rente van nieuwe leningen historisch laag ligt – al vanaf 3,5%. Wilt u oversluiten of meerdere dure leningen laten samenvoegen tot één Persoonlijke Lening met een lage rente en goede voorwaarden? Dan is dit hét moment:

 • Oversluiten is kosteloos – óók als uw lening niet via ons loopt
 • U kunt diverse leenvormen laten oversluiten/ samenvoegen, zoals persoonlijke leningen, doorlopend kredieten, creditcardschuldroodstand of schulden bij postorderbedrijven.
 • Samenvoegen tot één persoonlijke pening heeft twee voordelen:
  • U bent goedkoper uit (lage huidige rente)
  • Geen onoverzichtelijke afschrijvingen meer wegens meerdere leningen. U krijgt direct overzicht in uw financiën.
 • Historisch lage rente, dus lagere maandlasten
 • Extra aflossen mag altijd en is boetevrij

Seniorenlening ook iets voor u?

Bent u tussen de 60 en 74 jaar en wilt u weten hoe een Persoonlijkste Sr. Lening voor u uit zou pakken?

Doe eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag. Wij zetten direct in één overzicht de mogelijkheden op een rijtje.

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

In sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

extra-over

Schuldenvrij voor uw 75ste

Uw lening wordt automatisch afgebouwd. 

extra-over

Speciaal voor 65-plussers

Lening speciaal voor mensen ouder dan 65 jaar. 

overlijden

Kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden

Geen schulden voor nabestaanden. 

aflossen

Boetevrij aflossen

Een Persoonlijke Lening kunt altijd boetevrij aflossen.

variabele-rente

Vaste rente vanaf 4,7%

Optimale zekerheid met een vaste rente en vaste looptijd.

maandtermijn

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

looptijd

Vaste looptijd

U weet vooraf precies wanneer u de lening aflost. 

auto

Eenmalig vast bedrag lenen

Ideaal voor een grote aankoop.

zorgeloos

Risicoloos lenen van € 5.000 tot € 50.000

Zorgeloos genieten van uw lening. 

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

situatie

Uw situatie

Past een persoonlijke lening bij uw situatie? Check het hier.

Is een Persoonlijke Lening 65+ geschikt voor u?

Een Persoonlijke Lening 65+ is geschikt voor mensen die:

 • zekerheid willen;
 • tussen de 60 en 74 jaar zijn
 • geld lenen voor een specifiek doel zoals een camper, verbouwing of auto
 • Bestaande leningen willen oversluiten of samenvoegen tot één goedkopere lening

Bent u tussen de 60 en 65 jaar? Dan kunt u ook flexibel geld lenen met een Doorlopend Krediet 60+

Zo werkt een Persoonlijke Lening 65+

Met een Persoonlijke Lening 65+ leent u een afgesproken bedrag tegen een vaste rente en vaste looptijd. Het leenbedrag wordt in één keer op uw rekening gestort. Zo heeft u direct toegang tot uw geld. Daarna betaalt u elke maand een vast bedrag aan aflossing en rente. Vooraf bepaalt u samen met de bank binnen hoeveel maanden u de lening aflost. Tussendoor extra of sneller aflossen is ook mogelijk en boetevrij.

Kosten Persoonlijke Lening 65+

De exacte kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Zo is geld lenen vaak goedkoper als u een eigen koophuis heeft. Ook uw leeftijd en het leendoel zijn van invloed. Want als u geld leent voor een verbouwing of de restschuld van uw woning de rente is vaak aftrekbaar van de belasting. Ontdek hoeveel u kunt lenen.

Looptijd Persoonlijke Lening 65+

U bepaalt vooraf, samen met de bank, binnen hoeveel maanden u de lening aflost. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent. De looptijd varieert van 6 tot 120 maanden. Maar de lening moet in ieder geval vóór uw 78ste afgelost zijn. Heeft u tussentijds een financiële meevaller en wilt u de lening sneller aflossen? Dat kan altijd en is volkomen boetevrij.

leendoelen

Leendoelen

auto auto

Een auto is een belangrijk onderdeel van het leven en soms zelfs essentieel om geld te kunnen verdienen. Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij begrijpen we dat en bieden we u tools en informatie aan om de goedkoopste autolening af te sluiten.

Lening voor een auto
recreatiewoning recreatiewoning

Met een combinatie krediet kunt u tot maximaal 150.000 euro lenen voor uw recreatiewoning/belegging (in het buitenland). In tegenstelling tot een hypotheek kunt u met een combinatie krediet wel tot 100% financieren.

Lening voor een recreatiewoning
isolering isolering

Uw woningisolatie financieren met een lening is vaak goedkoper dan via een hypotheek. De totale kosten zijn lager en u heeft sneller toegang tot uw geld.

Lening voor woningisolatieAlle leendoelen

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen