Let op! Geld lenen kost geld
Persoonlijke Lening voor Senioren

Persoonlijke Lening voor Senioren

Lenen voor 60-plussers met een vaste looptijd en lage rente

Een verantwoorde lening voor senioren met een vaste looptijd en vaste rente. Speciaal voor 60-plussers die met zo min mogelijk risico willen lenen. Optioneel af te sluiten met een overlijdensrisicoverzekering. Sluit u de seniorenlening af voor woningverbetering of een verbouwing, dan profiteert u bovendien van fiscaal voordeel.

Persoonlijke lening voor Senioren

Door een steeds hogere levensverwachting kunnen senioren gebruik maken van een veel langere looptijd. Hierdoor blijven de maandlasten betaalbaar, prettig voor wie als 60-plusser een nieuwe financiering wil afsluiten. 
Onze partnerbank BNP Paribas biedt een seniorenlening aan voor mensen van 60 jaar en ouder, die op een betaalbare manier een grotere uitgave vanaf 5000 euro willen financieren. Deze lening voor senioren kunt u aanvragen tussen uw 60ste en 78ste jaar en hij moet zijn afgelost vóór uw 80e verjaardag.

Waarom een lening speciaal voor senioren?

Bent u 60 jaar of ouder en wilt u een lening afsluiten voor een specifiek doel zoals een campertweede huis of het levensloopbestendig maken van uw woning?

Veel mensen maken nog mooie plannen voor de ‘derde helft’ van hun leven. Een lening voor die plannen is vaak gewoon mogelijk, met een nette rente en goede voorwaarden. De Persoonlijkste Seniorenlening van BNP Paribas richt zich specifiek op consumenten in de leeftijd van 60 tot 78 jaar. U leent eenmalig een vast bedrag, tegen een vaste lage rente. Het bedrag staat vaak al binnen 2 werkdagen op uw rekening en de lening wordt vervolgens met maandelijkse terugbetalingen automatisch afgelost.

Tip: kies voor een zo kort mogelijke looptijd, met maandlasten die u nog goed kunt dragen. Hoe sneller u kunt aflossen, hoe minder u namelijk aan rente terug gaat betalen in vergelijking met een lening met een langere looptijd.

Optioneel: overlijdenrisicoverzekering

Voor een paar euro extra per maand sluit u een overlijdensrisicoverzekering af. Zo weet u zeker dat uw nabestaanden niet met een schuld achterblijven en kunt u met een extra goed gevoel genieten van uw mooie camper, reis of comfortabel verbouwde woning.

Fiscaal voordeel bij woningverbetering

Veel senioren blijven momenteel het liefst in hun huidige woning wonen. Ten eerste is het in de huidige huizenmarkt lastig om uw huis te verkopen en er iets betaalbaars kleiner voor terug te kopen. Daarom blijven veel 60 - plussers graag wonen in hun vertrouwde omgeving.

Ten tweede hebben consumenten bij het verduurzamen, verbouwen of andere vormen van woningverbetering recht op fiscaal voordeel op de lening.

Als u een lening afsluit voor het verbeteren van uw woning, is de rente volledig aftrekbaar. Geld lenen voor een verbouwing of levensloopbestendig maken van uw woning valt voor de Belastingdienst namelijk onder woningverbetering. De voorwaarden? U moet zelf in de woning wonen en u dient alle bonnetjes en facturen te bewaren als bewijs.

Oversluiten of samenvoegen naar één lening met een lage rente

Onze seniorenlening voor 60- plussers behoort tot de meest verantwoorde leningen van Nederland. Daarom kan het een goed idee zijn om andere, reeds lopende leningen of kredieten met een hoger rentepercentage over te sluiten.

Heeft u al een of meerdere leningen lopen met een hoog rentepercentage? Dan is het goed om te weten dat momenteel de rente van nieuwe leningen historisch laag ligt – al vanaf 6,7%. Wilt u oversluiten of meerdere dure leningen laten samenvoegen tot één persoonlijke lening met een lage rente en goede voorwaarden? Dan is dit hét moment:

  • Oversluiten is kosteloos – óók als uw lening niet via ons loopt
  • U kunt diverse leenvormen laten oversluiten/ samenvoegen, zoals doorlopende kredieten, creditcardschuldroodstand of schulden bij postorderbedrijven.
  • Historisch lage rente, dus lagere maandlasten
  • Extra aflossen mag altijd en is boetevrij

Seniorenlening ook iets voor u?

Bent u tussen de 60 en 78 jaar en wilt u weten hoe een persoonlijke lening voor senioren voor u uit zou pakken? Doe eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag. Wij zetten direct in één overzicht de mogelijkheden op een rijtje. Of bereken eerst hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

fiscaal-aftrekbaar

Fiscaal aftrekbaar

In sommige gevallen fiscaal aftrekbaar.

extra-over

Schuldenvrij voor uw 75ste

Uw lening wordt automatisch afgebouwd. 

extra-over

Speciaal voor 65-plussers

Lening speciaal voor mensen ouder dan 65 jaar. 

overlijden

Kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden

Geen schulden voor nabestaanden. 

aflossen

Boetevrij aflossen

Een Persoonlijke Lening kunt altijd boetevrij aflossen.

variabele-rente

Vaste rente vanaf 6,7%

Optimale zekerheid met een vaste rente en vaste looptijd.

maandtermijn

Vaste maandlasten

U weet altijd waar u aan toe bent.

looptijd

Vaste looptijd

U weet vooraf precies wanneer u de lening aflost. 

auto

Eenmalig vast bedrag lenen

Ideaal voor een grote aankoop.

zorgeloos

Risicoloos lenen van € 5.000 tot € 50.000

Zorgeloos genieten van uw lening. 

bespaar

Geen afsluit- en advieskosten

Voordelig online geld lenen zonder advies. 

situatie

Uw situatie

Past een persoonlijke lening bij uw situatie? Check het hier.

leendoelen

Leendoelen

verbouwing verbouwing

Zijn uw verbouwkosten minder dan 75.000 euro, dan is een Persoonlijke Lening goedkoper dan een hypotheek. Naast de lagere kosten is de lening ook fiscaal aftrekbaar, boetevrij extra af te lossen en flexibeler dan een gemiddelde duurzaamheidslening.

Lening voor een verbouwing

schuld aflossing schuld aflossing

Geld lenen met schulden is misschien lastig, maar niet onmogelijk. Soms is een lening juist een slimme zet. Bijvoorbeeld als u uw lopende lening kunt oversluiten tegen een lagere rente of wanneer u meerdere leningen oversluit in één overzichtelijke lening.

Lening voor schulden aflossen
Boot Boot

Varen met uw eigen boot, jacht of zeilschip ligt binnen handbereik als u een lening afsluit. Of u wilt een sloep aanschaffen om hem te gaan verhuren. Het is een grote aankoop maar een lening maakt de financiering van uw vaartuig mogelijk.

Lening voor een bootAlle leendoelen

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen