Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 9 april 2017
Door: Halmar Wolfswinkel

Rente schommelt: zet lage rente nu vast

De berichtgeving over rentetarieven is een continu terugkerend onderwerp van nieuws in de financiële wereld. Rentestijging, rentedaling, weer een stijging. De rentestanden van consumptief krediet fluctueren sterk in vergelijking met de geleidelijke en voorspelbare stijgingen en dalingen in 2016. De marktrente van dit jaar is niet voorspelbaar; de wijzigingen volgen kort op elkaar. De spaarrentes laten we buiten beschouwing omdat dit opbrengsten voor u horen te zijn in tegenstelling tot te betalen rentes voor hypotheek en rente. (Spaarrentes zijn al tijden niet meer onderhevig aan stijgingen en leveren u bijna niets op. Het rentepercentage voor een spaarrekening is gedaald tot een dieptepunt en dreigt verder te zakken tot een negatief percentage.)

Lage rente vastzetten

De rente van een lening moet je vastzetten op het moment dat de rente laag is. Heeft u ooit een persoonlijke lening afgesloten en is uw rentetarief hoger dan het huidige tarief? Dan loont het om nu de lening over te sluiten. Zowel voor één als meerdere leningen. Oversluiten van een lening is kosteloos. Als u ooit twijfelde over wanneer het juiste moment was om de rente van uw lening vast te zetten… dit is het juiste moment. De rente staat historisch laag.

Heeft u nog geen lening maar staat u op het punt om een consumptief krediet af te sluiten? Dit is een mooi  instapmoment. Nu de rente zo laag staat zijn de bijbehorende maandlasten ook laag. Zeker als u kiest voor een persoonlijke lening, die gekenmerkt wordt door een vast rentetarief. 

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening zet u de rente vast. Als u een doorlopend krediet afsluit gaat u mee met de renteschommelingen. Bij een persoonlijke lening met een looptijd tot en met 10 jaar profiteert u van het vaste lage rentetarief van 4,1%.

Boetevrij aflossen

U kunt eerder schuldenvrij zijn als u tussentijds extra aflost op uw persoonlijke lening. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht om de ingecalculeerde rente-inkomsten te compenseren. Tegenwoordig kunt u boetevrij het leenbedrag verlagen zodat de lening eerder volledig is terugbetaald.

Lening aanvragen

Vraag via ons aanvraagformulier een persoonlijke lening aan met een looptijd tot 10 jaar en uw rente wordt vastgezet voor het lage tarief van 4,1%.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen