Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Mediamarkt kopen op afbetaling

Alles rondom kopen op afbetaling bij de Mediamarkt en wat voor u de voordeligste en verstandigste optie is.

Mediamarkt op afbetaling

De Mediamarkt is als grootste leverancier van consumenten elektronica niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Koopt u graag bij de Mediamarkt? Dan weet u vast dat Mediamarkt betalen in termijnen of Mediamarkt kopen op afbetaling inmiddels ook een optie is, zoals een laptop op afbetaling Mediamarkt. 

In dit artikel gaan we kort in op alles rondom Mediamarkt op afbetaling en wat voor u de voordeligste en verstandigste optie is. 

MediaMarkt Betaalkaart

Wilt u uw aanschaf bij de Mediamarkt in termijnen betalen? De bank Santander heeft in samenwerking met de Mediamarkt de MediaMarkt betaalkaart ontwikkeld. 

De MediaMarkt betaalkaart kunt u aanvragen bij Mediamarkt. De gratis kaart werkt als een gewone betaalkaart: u kunt er in alle winkels in Europa mee afrekenen, geld pinnen en geld overmaken naar uw eigen rekening. Deze MediaMarkt betaalkaart vraagt u aan, als u uw aankoop bij de Mediamarkt via afbetaling per maand wilt aflossen. U sluit dan in feite een Mediamarkt financiering af: deze vorm van MediaMarkt betalen in termijnen is een officieel Doorlopend Krediet. Omdat de MediaMarkt betaalkaart werkt als een Doorlopend Krediet, kunt u steeds opnemen tot aan uw kredietlimiet. Lost u een gedeelte af, dan kunt u dat bedrag tot aan de limiet opnieuw besteden. 

Mediamarkt lening afgewezen

Is uw aanvraag voor een Mediamarkt lening afgewezen? Blijkt het voor u niet mogelijk om zo’n MediaMarkt betaalkaart te ontvangen? Voor wie toch graag producten aanschaft bij de MediaMarkt, maar niet per direct het geld beschikbaar heeft, is een Persoonlijke Lening via een kredietverstrekker soms wel mogelijk (alleen met een positieve BKR registratie). Later meer over Persoonlijk Krediet en alle voordelen ervan. 

Laptop op afbetaling

Zo’n Persoonlijke Lening kan dé uitkomst zijn bij wat grotere Mediamarkt uitgaves zoals bijvoorbeeld bij een snelle laptop. De MacBook Pro 15 inch is daar een voorbeeld van; de versies met meer opslag en een verzekering kosten al snel € 2500.

Een Persoonlijke Lening is al mogelijk vanaf € 5.000 en vormt bij afwijzing van een Mediamarkt lening vaak een goed alternatief. Bovendien is een consumptief krediet zoals een Persoonlijke Lening veel voordeliger dan kopen op afbetaling bij Mediamarkt. De rente bij Mediamarkt ligt erg hoog en is variabel, dus u weet nooit waar u aan toe bent. U lost niet of nauwelijks af en vaak duurt het jaren voordat u weer schuldenvrij bent. Daarom is de keuze voor een Persoonlijke Lening veel voordeliger en verantwoorder. Bij een Persoonlijke lening heeft u een substantieel lagere rente, met een vaste looptijd en u heeft goed overzicht over wanneer u schuldenvrij bent. 

Kopen op afbetaling veel duurder dan consumptief krediet

Over het algemeen geldt dus dat kopen op afbetaling veel duurder is dan een consumptief krediet, zoals een Persoonlijke Lening. Zo kan de rente voor kopen op afbetaling oplopen tot wel 14%, waar een Persoonlijke Lening al vanaf 4,2% mogelijk is. 

Hetzelfde geldt voor kredieten bij postorderbedrijven: een hoge rente en daardoor vaak lastig af te lossen. Heeft u meerdere postorderkredieten lopen, dan bent u helemaal duur uit. Verstandiger is het om van tevoren te bedenken wat u nodig heeft of uit gaat geven. Vervolgens regelt u een verantwoorde financiering in de vorm van een Persoonlijke Lening. 

Op die manier heeft u een veel betere onderhandelingspositie om bijvoorbeeld korting te vragen op uw aankoop. U heeft het geld immers al beschikbaar en hoeft niet meer om een betaalkaart of afbetalingsregeling te vragen. 

Of u kunt alle losse kredieten oversluiten naar één overzichtelijke en betaalbare lening met veel betere voorwaarden. 

Net verhuisd?

Bent u net verhuisd maar is de inboedel in uw nieuwe woning nog niet compleet? Ook bij geld lenen voor een mooi interieur bent u met een Persoonlijke Lening veel goedkoper uit dan via kopen op afbetaling. Wij raden u aan om voor de verhuizing al een lijst op te stellen van uw wensen en de kosten bij elkaar op te tellen. Zo heeft u een realistisch overzicht van het benodigde bedrag en kunt u een Persoonlijke Lening voor dat bedrag afsluiten. Een Persoonlijke lening biedt structuur en overzicht. In tegenstelling tot losse, impulsieve inkopen op afbetaling die uiteindelijk veel meer (en langer!) geld kosten.

Een Persoonlijke Lening is en blijft de meest verantwoorde manier van geld lenen.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen