Let op! Geld lenen kost geld

MediaMarkt kopen op afbetaling?

Kies voor een voordeligere persoonlijke lening

Kopen op afbetaling, of zoals het mooi heet 'gespreid betalen', bij de MediaMarkt, het lijkt zo handig. Maar in de praktijk is het door de hoge rente een erg dure lening. Bovendien komt u soms voor verborgen kosten te staan. Een persoonlijke lening biedt een veel lagere vaste rente met mooie voorwaarden en volledige transparantie. Het is een goedkoper alternatief wanneer u toch bij de MediaMarkt wilt kopen en niet direct voldoende geld heeft.

MediaMarkt op afbetaling

De MediaMarkt is als leverancier van consumentenelektronica niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Koopt u graag bij de MediaMarkt? Dan weet u vast dat MediaMarkt betalen in termijnen of Mediamarkt kopen op afbetaling ook een optie is, zoals bij het kopen van een laptop of TV.

Dat lijkt zo mooi: direct uw laptop, wasmachine, TV en audio mee naar huis nemen en achteraf in termijnen betalen. Maar wat veel mensen niet weten is dat kopen op afbetaling een dure lening is, met rentes tot vaak 10% (het wettelijke toegestane maximum!)

Kopen op afbetaling veel duurder dan consumptief krediet

Over het algemeen geldt dat kopen op afbetaling veel duurder is dan een consumptief krediet, zoals een persoonlijke lening. Zo kan de rente voor kopen op afbetaling oplopen tot wel 10%, terwijl een persoonlijke lening al mogelijk is vanaf 5,5% rente.

Met een persoonlijke lening heeft u een veel betere onderhandelingspositie om bijvoorbeeld korting te vragen op uw aankoop. U heeft het geld immers al beschikbaar en bent niet meer afhankelijk van de MediaMarkt voor de financiering.

Laptop op afbetaling

Zo’n persoonlijke lening kan dé uitkomst zijn bij wat grotere Mediamarkt uitgaves zoals bijvoorbeeld bij een snelle laptop. De MacBook Pro 15 inch is daar een voorbeeld van: de versies met meer opslag en een verzekering kosten al snel € 2.500,-

Een persoonlijke lening is al mogelijk vanaf € 5.000 en vormt vaak een goed alternatief voor een MediaMarkt financiering.

 

Oversluiten meerdere kredieten naar één overzichtelijk persoonlijke lening

Kredieten bij postorderbedrijven hebben meestal een hoge rente en zijn daardoor lastig af te lossen. Heeft u meerdere kredieten lopen (creditcardschuld, roodstand, postorderkrediet), dan bent u helemaal duur uit. Vaak ervaren consumenten het als stressvol om steeds meerdere dure leningen te moeten aflossen: waar is het einde? Verstandiger is het om van tevoren te bedenken wat u nodig heeft of uit gaat geven. Vervolgens regelt u een verantwoorde financiering in de vorm van een persoonlijke lening. 

 Of u kunt alle losse kredieten oversluiten naar één overzichtelijke en betaalbare lening met veel betere voorwaarden. De voordelen van oversluiten:

 •        De rente ligt historisch laag, nu al vanaf 5,5%. U bent dus veel goedkoper uit.
 •        De rente ligt vast tijdens de gehele looptijd van uw Persoonlijke Lening. U komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan door rentefluctuaties in de markt.
 •        Omdat u veel goedkoper uit bent, kunt u de looptijd verkorten en bent u eerder van uw schulden af.
 •        Met een persoonlijke lening kunt u in 1 keer al uw andere schulden aflossen. Dat brengt overzicht, rust en een goed inzicht in uw financiën.
 •        U mag altijd tussentijds boetevrij extra aflossen.

Al met al is (het oversluiten naar) een persoonlijke lening de meest verantwoorde vorm van geld lenen.

Waarom verantwoord geld lenen?

Verantwoord geld lenen betekent dat u een lening afsluit die past binnen het budget van uw huishouden. Een krediet is immers een financiële verplichting voor langere tijd en u moet de aflossingen wel kunnen betalen. Bereken daarom altijd eerst hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 5,5%  
 • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken, waaronder DEFAM en Interbank, waar u ook echt voor in aanmerking komt
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in 1 overzicht   
 • 100% online, dus geen dure kantoren nodig en daarom lagere kosten   
 • Geen dure adviseurs nodig en daarom goedkoper dan de grote banken   
 • Gespecialiseerd in alleen kredieten   
 • Snel, foutloos en voordelig  
 • Altijd boetevrij extra aflossen   

Wij leveren nazorg: minimaal eens per jaar bekijken we samen met u of alles nog klopt qua inkomsten/lasten/woon-en gezinssituatie. Hebben we aanbieders met een lagere rente? Dan maken wij u daarop attent en sluiten we de lening kosteloos over.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen