Let op! Geld lenen kost geld

Afterpay

AfterPay is de betaalmogelijkheid die webshops aanbieden om een digitale aankoop te doen, je product thuis te ontvangen en via de mail je digitale factuur te ontvangen en vervolgens te betalen. Deze optie geeft de consument de zekerheid; hij betaalt nadat het product is ontvangen.

Betalen via AfterPay moet niet worden verward met kopen op afbetaling of via gespreide betaling in termijnen. Het grote verschil is dat u het bedrag via AfterPay eenmalig in zijn geheel via de digitale acceptgiro binnen de betalingstermijn van 14 dagen voldoet. Aankopen tot € 500,= kunt u voldoen via AfterPay.

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling is een vorm van uitgestelde betaling waarin u het verschuldigde bedrag in gedeeltes en tegen betaling van een vooraf afgesproken rente terugbetaald. Voor aankopen die u betaalt via AfterPay betaalt u geen rente. Uiteraard moet u wel binnen de betalingstermijn uw betaling voldoen.

Aankopen doen en die achteraf in termijnen betalen lijkt op het moment van de aankoop een mooie optie; u krijgt het product en u betaalt later. Uiteindelijk bent u een stuk duurder uit; de rente die een aanbieder van kopen op afbetaling rekent is hoog. Vaak zelfs de maximale wettelijk toegestane 14%.

Doorlopend krediet voor hogere bedragen

Wilt u een aankoop doen voor een bedrag hoger dan € 500 dan kunt u kiezen voor een doorlopend krediet als financiering. U kunt het leenbedrag vrij besteden en u heeft dan niet te maken met de gestelde betalingstermijn van de verkopende partij. U kunt de aankoop direct financieren en u betaalt het opgenomen krediet via maandelijkse betalingen terug. De rente van een doorlopend krediet is veel lager dan de rente van kopen op afbetaling. Onze tarieven beginnen al bij 4,7%.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen