Let op! Geld lenen kost geld

BMW financieren

Koop een BMW met een lening vanaf 5,7%

indicator
BMW financieren

Een BMW blijft dé auto, als het gaat om luxe sportiviteit, een exclusieve uitstraling en status. Een BMW is dan ook een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben. U kunt een BMW op verschillende manieren financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. 

Vraag een lening voor een BMW aan

Wat zijn de mogelijkheden om een BMW te financieren?

Een nieuwe BMW kost vanaf ca. 30.000 Euro tot zo’n anderhalve ton, afhankelijk van het model en de uitvoering. Een tweedehands BMW vindt u voor een stuk minder geld, zeker bij de wat oudere modellen. Het risico is daarvan wel aanwezig dat u flinke onderhoudskosten kwijt bent bij auto’s ouder dan vijf jaar.

Uw kunt uw nieuwe of tweedehands BMW kan op 4 verschillende manieren financieren. Het hangt er maar net vanaf of u ervoor wilt/ kunt sparen of nu al wilt genieten van uw mooie BMW.

1. BMW financieren met uw spaargeld. Kleinere modellen (de lagere series) of tweedehands BMW’s zijn voordeliger in aankoopbedrag en kunnen vaak (deels) met uw spaargeld worden aangeschaft. Het grote voordeel is dat u geen rente betaalt. Maar niet iedereen heeft een mooi spaarpotje opgebouwd en vaak is het zonde om uw buffer voor onvoorziene uitgaven aan te spreken voor het. 

2. BMW financieren bij de dealer of garage. U kunt een nieuwe of tweedehands BMW ook direct financieren bij de (merk)dealer of de garage. Dat lijkt een logische optie, maar in de praktijk zitten er haken en ogen aan bij het financieren direct bij de dealer.

Ten eerste is het vaak duurder (vooral bij de merkdealer) omdat u een hogere betaalt voor de financiering.

En ten tweede heeft u geen goede onderhandelingspositie, omdat u ook voor de financiering van uw BMW afhankelijk bent van de dealer.

Beter leent u geld onafhankelijk van de dealer of garage: dat is voordeliger en u heeft het geld al paraat als u de BMW komt bekijken/ ophalen waardoor u prima kunt onderhandelen over de prijs of allerlei extra’s. 

3. Leasen. Een (duurdere) BMW kunt u ook financieren met een private leaseconstructie. U betaalt een all-in maandbedrag en alles wordt u uit handen genomen (onderhoud, verzekeringen, belastingen). Het grote nadeel is echter de hoge leaseprijs. Bovendien is na afloop van het leasecontract de BMW nog steeds niet van u.

Meer over leasen of lenen?

4. BMW financieren met een lening. Heeft u niet voldoende spaargeld, of wilt u uw spaargeld bewaren als buffer, dan is het financieren van een auto met een persoonlijke lening een erg interessante optie. Een persoonlijke lening kunt u afsluiten bij een bank of bij een online kredietverstrekker, zoals de Nederlandse Kredietmaatschappij. Wij raden aan om eerst leningen te vergelijken op rente en voorwaarden, zodat u ziet wat het verschil is tussen de rentepercentages van grootbanken (ABN Amro, ING) en online kredietverstrekkers zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Met een persoonlijke lening leent u (vaste looptijd en vaste lage rente, al vanaf 5,7%).

Als u de auto gaat ophalen heeft u het geld al in huis, zodat u direct de BMW kunt afrekenen. Dat biedt u een veel sterke onderhandelingspositie!

De BMW is meteen van u en u betaalt de persoonlijke lening met een lage rente af in vaste maandtermijnen die goed passen binnen uw maandbudget.

Wat zijn de totale kosten van een persoonlijke lening bij ons? En van financiering via de (BMW) dealer?

Wij geven u graag een rekenvoorbeeld om te laten zien hoeveel u bespaart met een persoonlijke lening met een lage rente.

Stel, u vindt de BMW van uw dromen voor 50.000 Euro. Een persoonlijke lening bij ons en de financiering bij de dealer zien er dan als volgt uit:

Bij ons: 50.000 Euro, looptijd 60 maanden, 3,5 % rente.
Totale kosten: 54.501 Euro met een maandtermijn van 908 euro. 

Bij de (BMW) dealer: 50.000 Euro, looptijd 60 maanden, 4,99 % rente.
Totale kosten: 56.448 Euro met een maandtermijn van 941 euro

Dat scheelt u dus bijna 2.000 Euro in totaal en ruim 30 Euro per maand!

TIP: al eens aan een elektrische BMW gedacht? 

Inmiddels zijn er ook prachtige elektrische BMW’s te koop, zoals de iX3, dei Next en de i4, plus de e-varianten van de 5-Serie en de X1.

U vindt elektrische BMW’s nieuw, maar ze zijn er ook al als occasion. 

Een elektrische BMW heeft twee grote (financiële) voordelen: u schaft hem vaak met subsidie aan én u kunt hem gewoon opladen in plaats van steeds duur te moeten tanken.

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kunt ook geld lenen voor een elektrische BMW.

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen