Let op! Geld lenen kost geld

BMW financieren

Koop een BMW met een lening vanaf 7%

indicator
BMW financieren

Een BMW blijft dé auto, als het gaat om luxe sportiviteit, een exclusieve uitstraling en status. Een BMW is dan ook een investering waar u jarenlang plezier van zult hebben. U kunt een BMW op verschillende manieren financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij. 

Vraag een lening voor een BMW aan

Wat zijn de mogelijkheden om een BMW te financieren?

Een nieuwe BMW is niet goedkoop. U rijdt een BMW vanaf 37.000 Euro en, afhankelijk van het model en de uitvoering, kan dat oplopen tot een vanafprijs van 235.000 Euro . Een tweedehands BMW vindt u voor een stuk minder geld, zeker bij de wat oudere modellen. Het risico is daarvan wel aanwezig dat u flinke onderhoudskosten kwijt bent bij auto’s ouder dan vijf jaar. Het is ook maar de vraag of het zinvol is een lening af te sluiten voor een auto die ouder is dan vijf jaar vanwege de economische levensduur.

Uw kunt uw nieuwe of tweedehands BMW op 4 verschillende manieren financieren. Het hangt er maar net vanaf of u ervoor wilt/ kunt sparen of nu al wilt genieten van uw mooie BMW.

1. BMW financieren met uw spaargeld

Kleinere modellen (de lagere series) of tweedehands BMW’s zijn voordeliger in aankoopbedrag en kunnen vaak (deels) met uw spaargeld worden aangeschaft. Het grote voordeel is dat u geen rente betaalt. Maar niet iedereen heeft een mooi spaarpotje opgebouwd en vaak is het zonde om uw buffer voor onvoorziene uitgaven aan te spreken voor het. 

2. BMW financieren bij de dealer of garage.

U kunt een nieuwe of tweedehands BMW ook direct financieren bij de (merk)dealer of de garage. Dat lijkt een logische optie, maar in de praktijk zitten er - financiële - haken en ogen aan bij het financieren direct bij de dealer.

Ten eerste is het vaak duurder (vooral bij de merkdealer) omdat u een hogere rente betaalt voor de financiering. En ten tweede heeft u geen goede onderhandelingspositie, omdat u ook voor de financiering van uw BMW afhankelijk bent van de dealer.

3. Leasen.

Een (duurdere) BMW kunt u ook financieren met een private leaseconstructie. U betaalt een all-in maandbedrag en alles wordt u uit handen genomen (onderhoud, verzekeringen, belastingen). Het grote nadeel is echter de hoge leaseprijs. Bovendien is na afloop van het leasecontract de BMW nog steeds niet van u.

Meer over leasen of lenen?

4. BMW financieren met een lening.

Heeft u niet voldoende spaargeld, of wilt u uw spaargeld bewaren als buffer, dan is het financieren van een auto met een persoonlijke lening een erg interessante optie. Een persoonlijke lening kunt u afsluiten bij een bank of bij een online kredietverstrekker, zoals de Nederlandse Kredietmaatschappij. Wij raden aan om eerst leningen te vergelijken op rente en voorwaarden, zodat u ziet wat het verschil is tussen de rentepercentages van grootbanken (ABN Amro, ING) en online kredietverstrekkers zoals De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Met een persoonlijke lening leent u (vaste looptijd en vaste lage rente, al vanaf 7%).

Als u de auto gaat ophalen heeft u het geld al in huis, zodat u direct de BMW kunt afrekenen. Dat biedt u een veel sterke onderhandelingspositie!

De BMW is meteen van u en u betaalt de persoonlijke lening met een lage rente af in vaste maandtermijnen die goed passen binnen uw maandbudget.

Wat is voor u het voordeligst om een BMW te financieren?

Wanneer u een nieuwe BMW kunt betalen met spaargeld dan is het voordeligst. Maar veel mensen zijn genoodzaakt om alternatieven te zoeken voor de financiering van hun nieuwe auto.

De rentepercentages van leningen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Het betekent dat u aardig wat meer voor een lening moet betalen. Iedere 0,1 procent of hele procenten scheelt u geld en zorgt er voor dat u minder geld kwijt bent aan de lening. 

Stel, u vindt de ideale BMW bij de dealer en hij kost 25.000 Euro. Wij gaan uit van lening met een looptijd gelijk aan de economische levensduur van vijf jaar. Bij een BMW-dealer liggen de rentepercentages van een financiering gemiddeld 1,5% tot 2% hoger dan bij banken en online kredietverstrekkers. Aan de hand van het onderstaande rekenvoorbeeld laten wij u het verschil zien in rentekosten.

Een financiering bij een BMW-dealer zorgt met een 1,5% hoger rentepercentage in het voorbeeld tot € 1.000 meer rentekosten.

Omdat De Nederlandse Kredietmaatschappij goedkoper is dan banken kunnen wij een iets lager rentepercentage aanbieden, wat in de praktijk neerkomt op 0,2% of 0,3% lagerre rente. Met dit verschil scheelt het u in totaal € 120 tot € 200. Geen groot verschil maar wel snel verdiend.

Wilt u voordelig een auto financieren? Vraag dan een offerte voor een lening bij ons aan.

Onze voordeligste banken

Bekijk de rentetarieven van onze partnerbanken in vergelijking met rentetarieven van de traditionele grootbanken.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen