Let op! Geld lenen kost geld

Boeterente financieren

Geld lenen om uw boeterente te financieren

Uw hypotheek oversluiten en profiteren van de historisch lage rente. Dat is een slimme zet die u veel geld bespaart. Maar meestal moet u wel een boete betalen. Deze boeterente kunt u gespreid betalen of in één keer aflossen met eigen geld of een lening. Ontdek de mogelijkheden hier.

Boete in één keer betalen

Het is altijd het goedkoopst om de oversluitboete in één keer te betalen. U kunt de boeterente financieren met eigen geld of met een lening. Als u benieuwd bent of een lening voor u een goede optie is, doen wij graag een aanbod. Wij werken 100% digitaal en bieden altijd één van de laagste rentes van Nederland. Hiervoor werken wij samen met gespecialiseerde partnerbanken. Ons aanbod is geheel vrijblijvend en u ontvangt het vaak nog dezelfde dag in uw inbox.

Boeterente gespreid betalen

Als u de boete in termijnen wilt betalen, kunt u bij sommige banken kiezen voor rentemiddeling. U moet uw nieuwe hypotheek dan ook bij uw huidige bank afsluiten. De kosten voor het openbreken van uw hypotheek, worden verdeeld over de nieuwe rentevaste periode.

Dus als u 5% rente betaalt en rente op dit moment 3% is, betaalt u na de rentemiddeling ongeveer 4% rente. Dat lijkt een mooie besparing, maar in werkelijkheid betaalt u nog steeds teveel rente. Mede omdat het boetevrije deel van uw hypotheek soms vervalt en banken forse renteopslagen rekenen waardoor u veel meer dan de minimum rente betaalt.

Voorbeeld

De meeste mensen kiezen voor een Persoonlijke Lening als zij geld willen lenen voor de boeterente. Een voorbeeld: stel dat u uw hypotheeklasten verlaagt van € 1.800,- naar € 800,- door het oversluiten van uw hypotheek. De lening voor de boeterente kost € 300,- per maand, gedurende de looptijd van 5 jaar. Ondanks de kosten voor de lening, bespaart u direct € 700,- per maand. En na vijf jaar wordt dat zelfs € 1000,-.

Met een krediet kunt u dus gelijk profiteren van een nieuwe voordelige hypotheek, zonder afhankelijk te zijn van dure rentemiddeling. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Persoonlijke Lening

De meeste mensen kiezen voor een Persoonlijke Lening om de boeterente te financieren. Met een Persoonlijke Lening, leent u namelijk een vast bedrag tegen een vaste rente. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Ook de looptijd staat vast en u betaalt elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente. U weet dus precies wanneer u schuldenvrij bent. Bij ons sluit u al een Persoonlijke Lening af vanaf 7%.

Doorlopend Krediet

Uiteraard kunt u ook altijd kiezen voor een Doorlopend Krediet. Mensen die kiezen voor een Doorlopend Krediet, willen vaak meerdere leendoelen in één lening combineren of weten nog niet precies hoeveel geld zij nodig hebben. Met een Doorlopend Krediet heeft u altijd extra geld achter de hand, zonder dat u alles hoeft op te nemen. U betaalt ook alleen rente over het bedrag dat u daadwerkelijk opneemt. Bij ons sluit u al een Doorlopend Krediet af vanaf 8,6%.

Twijfelt u nog welke lening het best bij u past? Gebruik onze online leenwijzer en ontdek het direct. 

Waarom en hoeveel boeterente betalen?

Als u uw hypotheek of lening oversluit, moet u vaak een oversluitboete betalen. Banken rekenen zo’n boete, omdat zij inkomsten mislopen. De hoogte is afhankelijk van de resterende looptijd van uw huidige lening of hypotheek. U betaalt maximaal 0,5% als u minder dan 12 maanden te gaan heeft en maximaal 1% als uw hypotheek nog langer dan 12 maanden loopt. Maar gelukkig levert oversluiten meestal meer geld op, dan dat de boete kost.

Lees meer over hoe u de boete kunt financieren.

aflossen

Boetevrij aflossen

U kunt altijd boetevrij aflossen

auto

Eenmalig vast bedrag lenen

Ideaal voor een grote aankoop.

aflossen

Lage rente

Voordelig online geld lenen

maandtermijn

Geen bijkomende kosten

Geen taxatie-, notaris-, afsluit- en advieskosten. 

auto

Specifiek doel

Geld lenen met een specifiek doel.

snel

Snel uitbetaald

Binnen 2 werkdagen toegang tot uw lening. 

rente

Snelle service

Binnen 24 uur antwoord.

extra-over

Online afsluiten

Op een moment dat u goed uitkomt, zonder afsluit- of provisiekosten.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen