Let op! Geld lenen kost geld

Chalet financiering

indicator
Chalet financiering

Voordelig uw Chalet financieren?

U heeft een mooi chalet op het oog, als recreatieplek of als belegging. Nu alleen de financiering nog. Er zijn verschillende opties om het chalet van uw dromen te financieren: via een hypotheek of via een consumptief krediet. 

Hypotheek of lening als financiering

U wilt een chalet kopen en voor de financiering kiest u graag de beste optie binnen uw mogelijkheden. Welke financieringsvorm sluit het beste aan bij uw wensen? Een hypotheek of een lening? Hieronder bespreken we beide opties om uw chalet te financieren. 

Hypotheek

Met de huidige strenge regelgeving is het alleen mogelijk een volledige hypotheek af te sluiten voor een eerste woning. Voor een tweede huisvakantiewoning of chalet kunt u slechts een klein deel financieren met een hypotheek.

De hypotheekrente van de eerste woning is fiscaal aftrekbaar. Dit belastingvoordeel geldt niet bij een tweede woning. Wel kunt u de overwaarde van uw huidige koophuis gebruiken om het chalet mee te financieren. Uw huidige hypotheek wordt verhoogd met de overwaarde op uw huis en daarmee kunt u uw chalet aanschaffen. 

Consumptief krediet

Heeft u geen overwaarde op uw koophuis? Of wilt u uw hypotheek niet verhogen vanwege de lange looptijd (30 jaar) en de bijkomende kosten (taxatie, notariskosten, advieskosten hypotheekadviseur). Dan is een consumptief krediet zoals een Persoonlijke Lening of een Combinatie krediet een goede optie. 

Persoonlijke lening

Met een Persoonlijke Lening leent u eenmalig een afgesproken bedrag, tegen een vaste rente en een vaste looptijd. Dit geeft u de veiligheid en zekerheid om zo verantwoord mogelijk geld te lenen voor uw chalet. 

Bij een Persoonlijke Lening staan de looptijd, het rentetarief en de maandlasten vast. De bank stort eenmalig het leenbedrag op uw rekening en u betaalt het chalet. De looptijd van een lening is korter dan bij een hypotheek, maximaal 10 jaar. 

U mag uw Persoonlijke Lening altijd boetevrij extra aflossen, gedeeltelijk of als geheel. Zo verlaagt u nog sneller uw schuld of bent u zelfs schuldenvrij. Bij een hypotheek kunt u slechts een bepaald bedrag kosteloos extra inlossen.

Combinatie krediet

Als u voor de aankoop van uw chalet een hoger leenbedrag nodig heeft (vanaf 50.000 euro) is een combinatie krediet een passende leenvorm. U leent bij ons tot wel 150.000 euro. Hiermee onderscheiden wij ons van andere kredietaanbieders die een lager maximum leenbedrag verstrekken.

U kunt bij ons zo’n hoog bedrag lenen omdat wij de lening gespreid bij meerdere van onze partnerbanken onderbrengen. Daardoor is het risico voor de banken laag en dat vertaalt zich in een laag rentetarief.

Het Combinatie krediet bestaat uit twee Persoonlijke Leningen of uit een deel Persoonlijke Lening en een deel Doorlopend Krediet. Met deze laatste vorm van een Combinatie krediet combineert u de zekerheid van een Persoonlijke Lening en de flexibiliteit van een Doorlopend Krediet. Als u kiest voor twee Persoonlijke Leningen heeft u altijd een vaste lage rente en staan uw maandlasten gedurende de hele looptijd vast. De voorwaarden zijn gunstig; zo mag u tussentijds altijd boetevrij extra inlossen op de lening.

Waarom bij ons lenen?

 • Laagste vaste rente vanaf 6,5%
 • Vergelijk rente, voorwaarden en datum uitbetaling in één overzicht 
 • Met 1 aanvraag een compleet en realistisch aanbod van 5 banken   
 • 100% online, dus geen dure kantoren nodig en daarom lagere kosten  
 • Geen dure adviseurs nodig en daarom goedkoper dan de grote banken  
 • Gespecialiseerd in alleen kredieten  
 • Snel, foutloos en voordelig 
 • Altijd boetevrij extra aflossen  
 • Niet tevreden, geld terug!

Tips voor het geld lenen voor een chalet

 1. Koopt u een chalet dan huurt u er ook een stukje (recreatie)grond bij, bijvoorbeeld van een particulier, camping of gemeente. Op dat stukje grond geldt geen huurbescherming zoals bij woonhuizen. Als de huurovereenkomst stilzwijgend elk jaar wordt verlengd mag de verhuurder het contract in principe na elk jaar beëindigen. Daarom is het verstandig om een chalet te kopen dat verplaatsbaar is, zodat u naar een andere plek kunt verhuizen.
  Als u een chalet koopt met een vaste staanplaats, mag u deze staanplaats niet meer veranderen. Ook daarom is het verstandig om uit te kijken naar een chalet zonder vaste staanplaats/ verplaatsbaar chalet.

 2. Wat is de technische staat? Ook bij een chalet is het zinvol om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Zo weet u wat u koopt en kunt u een goede inschatting maken van toekomstige onderhoudskosten. 

 3. Houd rekening met de extra kosten.
  Welke onderhoudskosten komen er kijken bij uw chalet? Is er een Vereniging van Eigenaren waar u een bijdrage aan moet leveren? Wat zijn de maandelijkse/ jaarlijkse energielasten en wat kost gas en water? Hoe hoog is het bedrag van de erfpacht en wat zijn de kosten van de gemeentelijke heffingen? Het is verstandig om deze kosten mee te nemen bij het bepalen van uw leenbedrag. 

 4. Wilt u het chalet gaan onderverhuren? Dat is een mooie manier om uw kosten te drukken en de investering zelfs gedeeltelijk terug te verdienen. Onderzoek wel goed de mogelijkheden en de (plaatselijke) regelgeving. 

Leenbedrag berekenen

Met behulp van onze rekentool 'Hoeveel kan ik lenen' krijgt u inzichtelijk wel bedrag u maximaal bij ons kunt lenen en tegen welk rentetarief. Als u direct een lening wilt afsluiten voor uw chalet maakt u gebruik van ons online offerteformulier. Wij sturen u vervolgens een aanbieding van onze partnerbanken en u kiest het beste aanbod. Als u ons akkoord geeft regelen wij voor u de lening bij de bank. U betaalt hiervoor geen advies- en afsluitkosten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor de financiering van uw chalet.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen