Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Chalet financiering

Chalet financieren

De financiering van een chalet kan op verschillende manieren: via een hypotheek en via consumptief krediet. Als u over voldoende eigen financiële middelen beschikt kunt u op die manier de aankoop voldoen. De aankoop van een chalet kan zowel het doel hebben om eigenaar van een recreatieplek te zijn of als belegging. Ongeacht het doel van het chalet moet u op zoek naar mogelijkheden om de financiering rond te krijgen. U bepaalt zelf welke financieringsvorm het meest passend is voor u zodat u eigenaar kunt worden van uw nieuwe vakantiehuis.

Hypotheek of lening als financiering

U wilt een chalet kopen en moet een keuze maken uit  de mogelijke financieringsmogelijkheden. Welke vorm sluit het beste bij uw wensen aan? Een hypotheek of een lening.

Hypotheek

Met de huidige strenge regelgeving is het alleen mogelijk een volledige hypotheek af te sluiten voor een eerste woning. Voor een tweede huis, vakantiewoning of chalet kan slechts een klein deel gefinancierd worden met een hypotheek. De bank wil dat u het overige deel van de aankoop zelf financiert.

De hypotheekrente van de eerste woning is fiscaal aftrekbaar. Dit belastingvoordeel geldt niet bij een tweede woning. Wel kunt u de overwaarde van uw huidige koophuis gebruiken om het chalet mee te financieren. Uw huidige hypotheek wordt verhoogd met de overwaarde die op uw huis zit en daarvan kunt u het chalet aankopen.

Consumptief krediet

Als u geen overwaarde op uw koophuis heeft of u wilt geen hypotheek afsluiten vanwege de lange looptijd (30 jaar) en de bijkomende kosten (voor een hypotheek moet u een taxatie laten doen door een makelaar, heeft u een notaris nodig om de akte te laten passeren  en u betaalt de hypotheekadviseur advieskosten ) kunt u het chalet met een leenvorm van het consumptief krediet bekostigen. U bepaalt of een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of ons combinatie krediet de best passende leenvorm is voor u. Via onze leenwijzer ziet u de mogelijkheden overzichtelijk.

Doorlopend krediet

De aankoop van het chalet kunnen voldoen en geld achter de hand houden kan gerealiseerd worden met een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening stort de bank eenmalig het volledige leenbedrag. Bij een doorlopend krediet bepaalt u zelf wanneer en hoeveel u opneemt tot de afgesproken kredietlimiet. Het rentetarief staat niet vast; u profiteert van dalende rentes.

Persoonlijke lening

In tegenstelling van de flexibiliteit van een doorlopend krediet heeft de persoonlijke lening geen flexibiliteit. De looptijd, het rentetarief en hiermee de maandlasten staan vast. De bank stort het leenbedrag en u betaalt het chalet. De looptijd van een lening (maximaal 10 jaar) is korter. Omdat het leenbedrag gelijk is is het berekende rentetarief wat hoger dan het tarief bij een hypotheek omdat de kosten over een periode van 30 jaar worden verdeeld in plaats van over 10 jaar.

Beide vormen van consumptief krediet kunnen boetevrij worden afgelost. U bent op deze manier eerder schuldenvrij. In geval van een hypotheek kunt u slechts een bepaald bedrag kosteloos extra inlossen.

Combinatie krediet

Als u voor de aankoop van uw chalet een hoger leenbedrag nodig heeft is een combinatie krediet een passende leenvorm. U leent bij ons het hoge bedrag tot wel €150.000. Wij onderscheiden ons hiermee van andere kredietaanbieders die een lager maximum leenbedrag verstrekken. Het hoge bedrag kunnen wij bieden omdat de lening gespreid bij meerdere banken wordt ondergebracht. Het risico voor de bank is hierdoor niet groot. Het rentetarief dat zij bieden is hierdoor lager. Het combinatie krediet bestaat uit twee persoonlijke leningen of uit een deel persoonlijke lening en een deel doorlopend krediet. Met deze laatste vorm combineert u de zekerheid van een persoonlijke lening en de flexibiliteit van een doorlopend krediet. Als u kiest voor twee persoonlijke leningen heeft u altijd een vaste lage rente en staan uw maandlasten gedurende de hele looptijd vast. De voorwaarden zijn gunstig; u mag tussentijds kosteloos extra inlossen op de lening.

Leenbedrag berekenen

Met behulp van onze leenwijzer krijgt u inzichtelijk wel bedrag u maximaal bij ons kunt lenen en tegen welk rentetarief. Als u direct een lening wilt afsluiten voor uw chalet maakt u gebruik van ons online offerteformulier. Wij sturen u vervolgens een aanbieding van onze partnerbanken en u kiest het beste aanbod. Als u ons akkoord geeft regelen wij voor u de lening bij de bank. U betaalt hiervoor geen advies- en afsluitkosten.

Actuele rentetarieven

Vrijblijvend offerte aanvragen