Let op! Geld lenen kost geld
Groene lening vanaf 6,7%

Groene lening vanaf 6,7%

Geld lenen met als doel het verduurzamen van uw woning, dat is een groene lening. Denk hierbij aan zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. Een duurzame lening biedt gunstige voorwaarden, de laagste rentetarieven van Nederland én fiscaal voordeel. De groene lening sluit u bij ons al vanaf 6,7%

Waarom een groene lening?

Een groene lening is een lening speciaal bedoeld voor duurzame investeringen in uw huis, zoals isolatie en zonnepanelen.
Investeringen om uw huis duurzamer te maken betalen zich altijd terug. Niet alleen in wooncomfort en een toekomstbestendig huis. Ook wordt uw huis door duurzame maatregelen direct meer waard. Hieronder leggen we uit waarom een groene lening vaak de goedkoopste en meest verantwoordelijke keuze is om verduurzaming te financieren.

Groene lening of tweede hypotheek?

Heeft u een leuke woning gevonden en wilt u hem eerst laten verduurzamen? Het is sinds 2018 niet meer mogelijk om een verbouwing mee te financieren via de hypotheek. Een persoonlijke lening is dan een goed alternatief.

Ook als u al een bestaande hypotheek heeft, bent u met een persoonlijke lening vaak goedkoper uit dan met een tweede hypotheek. Dat komt omdat een persoonlijke lening een veel kortere looptijd heeft en u dus minder lang rente betaalt. Bovendien heeft u niet de kosten (en de rompslomp) van een adviesgesprek, taxatie en de gang naar de notaris.

De grootbanken zoals ING, Rabobank of ABN AMRO bieden vaak ook groene leningen aan, maar tegen een hoger rentetarief dan een ‘normale’ lening. Bij ons betaalt u die opslag niet. Zo leent u gewoon tegen de laagste rentetarieven van Nederland en met mooie voorwaarden.

GreenLoans aanbieder van groene leningen

Bij ons kunt u via GreenLoans een groene lening afsluiten, speciaal bedoeld voor duurzame investeringen in uw huis. GreenLoans draagt als kredietverstrekker zelf ook bij aan een duurzamere wereld via maatschappelijk verantwoord bankieren. U leent dus alleen uit groene fondsen, en kunt de lening ook alleen gebruiken voor investeringen in duurzaamheid. De aanpassingen aan uw woningen moeten worden uitgevoerd door een erkende installateur of aannemer.

De looptijd van de groene lening kunt u afstemmen op de energiebesparende maatregelen, met een maximale looptijd van 15 jaar en een vaste lage rente. Sneller aflossen mag onbeperkt en is boetevrij.

De rente van GreenLoans is altijd 3,9%, onafhankelijk van de hoogte van het leenbedrag. Dat betekent dat u bij een lager leenbedrag (bijvoorbeeld 5000 of 10.000 euro voor zonnepanelen) vaak goedkoper uit bent met GreenLoans dan met een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening voor verduurzaming

U kunt ook kiezen voor een persoonlijke lening om uw woning te verduurzamen. Dit is vaak de voordeligere keuze bij wat hogere leenbedragen (vanaf 25.000 euro). Bij ons sluit u al een persoonlijke lening af vanaf 3,3%. Ook deze rente staat vast. Dit betekent dat u gedurende de hele looptijd profiteert van dit lage rentepercentage. Ook hier geldt: wilt u de lening sneller aflossen? Dat kan onbeperkt en is altijd boetevrij.

Bekijk en bereken de rente van uw groene lening

Zijn groene leningen fiscaal aftrekbaar?

Groene leningen zoals GreenLoans zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Ook als u een persoonlijke lening gebruikt om uw koophuis te verbeteren, is de rente aftrekbaar. Leent u voor zonnepanelen? Dan kunt u ook de BTW terugvragen. Dubbel belastingvoordeel dus!

Gerelateerde informatie over groene leningen:

Geld lenen voor isolatie van huis

Verduurzamen woning onbetaalbaar of niet?

Warmtepomp financieren

Geld lenen voor een elektrische auto

Groene lening berekenen en vergelijken

Natuurlijk bent u benieuwd hoeveel u kunt lenen. Hiervoor hebben wij een handige online rekentool ontwikkeld. Op basis van uw gegevens, geven wij direct een indicatie van uw maximale leenbedrag. Hoeveel u precies kunt lenen, is afhankelijk van meer gegevens. Hiervoor maken wij graag een voorstel op maat. Zo’n voorstel sturen wij u vaak nog dezelfde werkdag en bestaat uit één overzicht met daarin het aanbod van onze partnerbanken. Zo kunt u hun groene lening aanbod eenvoudig vergelijken. 

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen