Let op! Geld lenen kost geld

Kozijnen financieren

Verantwoorde en voordelig geld lenen vanaf 6,7%

indicator
Kozijnen financieren
Geheel kosteloos en vrijblijvend
Voor 18:00 aanvragen = vandaag het aanbod ontvangen
Profiteer nu: v.a. 6,7% vaste rente

Vraag kosteloos een offerte aan en profiteer nu van de rente vanaf 6,7%

Invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 2 min.

Vervang uw oude kozijnen voor een duurzame, inbraakveilige en onderhoudsarme variant. Geld lenen voor nieuwe kozijnen levert u lagere energiekosten en een waardestijging van uw woning op. Bij ons leent u online, veilig en verantwoord tegen de laagste rente van Nederland.

Waarom kozijnen vervangen?

Hebben uw kozijnen onderhoud nodig, vanwege slechte isolatie/ ouderdom, inbraakgevoeligheid of een lelijke uitstraling? Dan is het tijd om de kozijnen te vervangen voor nieuwe houten of kunststof kozijnen.

Kies voor inbraakveilige kozijnen en duurzame materialen die lang meegaan. Kozijnen met een hoge isolatiewaarde zorgt er ook voor dat uw energierekening niet nog hoger wordt. Zo verhoogt u niet alleen uw wooncomfort maar stijgt uw huis ook extra in waarde.

Heeft u nog meer onderhoud, verbouwing of verduurzaming van uw woning op de planning staan? Mooi! Dan kunt u dat direct combineren.

Meer over: lenen voor het verduurzamen van de woning

Wat zijn de kosten van kozijnen vervangen?

Natuurlijk maakt het voor de kosten uit of u een eengezinswoning, een appartement of een vrijstaande villa bewoont. En of u voor houten of voor kunststof kozijnen kiest.

Houten kozijnen

Vragen meer onderhoud en zijn duurder (duurzaam hardhout) en bieden uiteindelijk een lagere isolatiewaarde. Maar de uitstraling blijft natuurlijker en over het algemeen blijken houten kozijnen minder inbraakgevoelig. Voor houten kozijnen kunt u rekening met kosten van 700 tot 950 euro per m2, inclusief HR ++ glas.

Een rekenvoorbeeld. Bij hardhouten kozijnen betaalt u voor 6 ramen met een gezamenlijk oppervlak van ca 10 m2 ongeveer 8250 euro (bij een gemiddelde van 825 euro/ m2). 

Kunststof kozijnen

Zijn voordeliger, gaan decennialang mee en blijven onderhoudsarm. Bovendien hebben ze een hoge isolatiewaarde. De kosten voor kunststof kozijnen liggen rond de 650 tot 800 euro per m2, ook hier inclusief HR ++ glas.

Rekenvoorbeeld: Voor kunststof kozijnen met een totaal oppervlak van 10 m2 komt u met een gemiddelde van 725 euro /m2 uit op ongeveer 7250 euro. 

Kozijnen financieren met hypotheek of lening?

Investeringen in uw woning - zoals kozijnen vervangen of andere vormen van woningverbetering - zijn onder voorwaarden nog mogelijk via een tweede hypotheek. Uw huis moet bijvoorbeeld al overwaarde hebben. Toch is financieren via een hogere hypotheek niet de voordeligste oplossing. Het rentepercentage op een hypotheek ligt lager dan dat van een lening, maar er zit wel een financieel addertje onder het gras. Voor het afsluiten van een extra hypotheek betaalt u namelijk extra kosten: de taxatie, het hypotheekadvies en de notaris.

Bij het afsluiten van een lening voor uw huis betaalt u geen van bovenstaande extra kosten.

Een ander voordeel van een lening is de korte looptijd. Waar een tweede hypotheek mee wordt genomen in de lange looptijd (30 jaar), kent een lening voor uw huis een maximale looptijd van 10 jaar. Daardoor bent u onder de streep minder kwijt aan rentekosten. En natuurlijk bent u veel sneller van uw lening af. Met een persoonlijke lening leent u eenmalig een vast bedrag vanaf 5000 euro, tegen een lage rente. De looptijd en de rente staan vast en u weet exact wanneer de lening volledig is afgelost.

Meer over: hypotheek of lening afsluiten? en Waarom zijn wij goedkoper dan een bank?

Fiscaal voordeel lening

De rente over de lening is onder voorwaarden volledig aftrekbaar. Het vervangen van kozijnen - en andere vormen van verduurzaming - valt voor de Belastingdienst ook onder woningverbetering. Wel moet het gaan om uw eigen woning en dient u de facturen en bonnetjes bewaren als bewijs. 

4 Tips voor het vervangen van kozijnen

  1. Let goed op het onderhoud bij uw keuze voor houten of kunststof kozijnen. Hout kan gaan rotten en afbladderen doordat het wordt blootgesteld aan alle weersomstandigheden. Ook kieren en open naden spelen een rol. U heeft er dus elke paar jaar werk aan. Kunststof kozijnen daarentegen zijn zeer onderhoudsarm. U haalt er eenvoudig elk jaar een zachte doek en een sopje overheen. 
  2. Let op de isolatiewaarde bij uw keuze voor het type kozijnen. De hedendaagse kunststof kozijnen bieden vaak 3x zoveel isolatiewaarde als houten kozijnen. 
  3. Vraag voor het vervangen van uw kozijnen altijd meerdere offertes aan. Check hierbij ook goed de afspraken rond eventueel meerwerk. Zo weet u voor welk bedrag u een lening gaat aanvragen.
  4. Let bij het aanvragen van een lening op de looptijd. Natuurlijk is een lange looptijd met lage maandlasten prettig. Maar uiteindelijk betaalt u minder rente met een kortere looptijd. Bovendien bent u eerder klaar met terugbetalen.
Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen