Let op! Geld lenen kost geld
Volkswagen financieren

Volkswagen financieren

Koop een Volkswagen met een lening vanaf 6,7%

De Volkswagen, geliefd om zijn goede kwaliteit, betrouwbaarheid en hoogwaardige afwerking. Veel modellen van deze betaalbare auto met een hoog rijcomfort blijven dan ook lang populair. Een prima investering, waar u jarenlang rijplezier aan beleeft. U kunt een Volkswagen op verschillende manieren financieren. Wij zetten de mogelijkheden voor u op een rij.

Vraag een lening voor een Volkswagen aan

Een Volkswagen, de ‘auto voor iedereen’, komt in verschillende prijsklassen, zowel in benzine als elektrische uitvoeringen. U rijdt een nieuwe Volkswagen vanaf zo’n 18.000 Euro voor een Volkswagen UP tot ongeveer 90.000 Euro voor een Volkswagen Touareg. Een nieuwe elektrische Volkswagen start bij ongeveer 42.000 Euro en kan oplopen tot 64.000 Euro

Wat zijn de meest verkochte Volkswagen modellen?

Stipt op nr. 1 staat de Volkswagen Polo, op nummer 2 volgt door de Volkswagen Golf. Dat deze 2 Volkswagen modellen zo vaak te zien zijn op de weg is dus niet verwonderlijk. Uit Consumentenbond onderzoek blijkt dat de Volkswagen Polo de best presterende auto is en ook niet snel in waarde daalt. Na 5 jaar krijgt u er nog 70% van de aankoopwaarde voor terug. Niet alleen nieuw zijn deze modellen zeer in trek, maar ook als occasion worden zowel de Polo als Golf het best verkocht.

De meest verkochte elektrische Volkswagen modellen? Dat zijn tot nu toe de Volkswagen ID. 4 en de Volkswagen ID. 5

Een goed onderhouden Volkswagen Golf kan zomaar 18 jaar of minimaal 250.000 km meegaan, zonder grote defecten. Het is alleen de vraag of het zinvol is om een lening af te sluiten voor een auto ouder dan 10 jaar in verband met de geldende dagwaarde.

Wat zijn de mogelijkheden om een Volkswagen te financieren?

Uw kunt een Volkswagen op 4 verschillende manieren financieren. Een persoonlijke lening, private lease, financieren bij de garage/ Volkswagen-dealer of gewoon met uw spaargeld. Het hangt er maar net vanaf of u nu al van uw fijne Volkswagen wilt rijden of ervoor wilt/kunt sparen. Hieronder bespreken we per optie de voor-en nadelen.

1. Volkswagen financieren met een persoonlijke lening

Uw Volkswagen financieren met een persoonlijke lening is een interessante en verantwoorde optie, als u houdt van zekerheid. U kunt een lening afsluiten bij een bank of bij een online kredietverstrekker, zoals de Nederlandse Kredietmaatschappij. Het is altijd aan te raden om eerst leningen te vergelijken op rente en voorwaarden. Zeker nu de laatste tijd de rentepercentages flink zijn toegenomen. Door goed te vergelijken ziet u het verschil tussen de rentepercentages van grootbanken (ABN AMRO, ING) en online kredietverstrekkers zoals wij. Ook goed om te weten waarom wij goedkoper zijn dan banken.

Met een persoonlijke lening kunt u meteen de Volkswagen afrekenen en bent u de eigenaar. Vervolgens betaalt u de lening af met een vaste lage rente, in vaste maandtermijnen die goed blijven passen binnen uw maandbudget. U mag ook boetevrij onbeperkt extra aflossingen doen.

2. Private lease voor Volkswagen

Een Volkswagen kunt u ook financieren met een private leaseconstructie. U betaalt een all-in maandbedrag en heeft verder nergens meer omkijken naar, zoals de verzekeringen en het onderhoud.

Een groot nadeel van private lease is echter de hoge leaseprijs. Ook zijn de voorwaarden niet altijd even prettig. Zo weet u van tevoren niet waar u aan toe bent, want meer kilometers zijn duurder dan de afgesproken kilometers binnen uw leasecontract. En als u zich bedenkt en het leasecontract wilt openbreken en afkopen, hangt daar een flink prijskaartje aan. U betaalt dan 30% tot 50% van de resterende maandtermijnen.

Een ander, belangrijk nadeel is dat u tijdens het leasecontract geen schadevrije jaren opbouwt. De auto staat immers niet op uw naam.

Nog een nadeel van private lease? De kosten ervan worden geregistreerd bij het BKR en dat heeft direct gevolgen voor uw leencapaciteit. Als u kiest voor private lease en u wilt vervolgens een hypotheek afsluiten, kunt u veel minder geld lenen voor uw woning. Zeker iets om rekening mee te houden bij private lease.

En last but not least: u bent niet de eigenaar van de Volkswagen. Ook na afloop van het leasecontract is hij nog steeds niet van u (al kunt u hem vaak wel overnemen).

Wilt u toch leasen? Dan kiest u voor gemak. Maar private lease is dus zeker niet vrij van financiële risico’s.

Lees meer over leasen of lenen

3. Volkswagen financieren bij de dealer of vakgarage

U kunt een Volkswagen ook financieren bij de (merk)dealer of de garage waar u hem koopt. Dat lijkt een logische optie. Maar in de praktijk zitten er belangrijke financiële haken en ogen aan.
Ten eerste is het duurder, vooral bij de Volkswagendealer. U betaalt zomaar 1% meer rente voor de financiering dan bij een bank of online kredietverstrekker. Dat lijkt niet veel, maar scheelt uiteindelijk honderden tot duizenden euro’s op de gehele lening.

Ten tweede heeft u geen sterke onderhandelingspositie voor een mooie prijs en eventuele extra’s. U bent namelijk voor de financiering van uw Volkswagen afhankelijk van de dealer en dat is een lastige uitgangspositie voor scherp onderhandelen. Veel klanten voelen zich daar dan ook ongemakkelijk bij.

4. Volkswagen financieren met uw spaargeld

Kleinere modellen of tweedehands Volkswagens zijn goedkoper. Dan wordt het een stuk haalbaarder om een Volkswagen met uw spaarpotje aan te schaffen. Het grote voordeel is natuurlijk dat u helemaal geen rente betaalt.

Maar niet iedereen heeft voldoende spaargeld op de bank staan, of wil de buffer voor onvoorziene kosten aanspreken.

Welke Volkswagen-financiering is voor u het voordeligst?

 

Als u een Volkswagen wilt financieren, bent u het voordeligst uit met uw spaargeld. Kiest u voor een lening? Dan sluit u bij ons de goedkoopste persoonlijke lening af, met de laagste rentekosten en mooie voorwaarden.

Vraag een offerte voor een lening bij ons aan. Wij bieden altijd de laagste rentes van Nederland.

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen