Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 21 oktober 2016

60 mln voor Energie besparen

Medio oktober start de overheid een driejarige campagne over energie besparen. Zij heeft een bedrag van 60 miljoen uitgetrokken als subsidie voor energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren.  De subsidie die een huiseigenaar kan krijgen is ongeveer 20% van de isolatiekosten. De overige 80% van de kosten zijn voor rekening van de eigenaar.

Subsidie voor isolatie

De subsidie wordt alleen toegekend aan huiseigenaren die zelf in hun huis wonen en minstens twee verschillende soorten isolatie (van voldoende omvang) toepassen: het gaat om isolatie van het dak, de gevel, vloer/bodem, spouwmuur of het aanbrengen van hoogrendements glas. Een te kleine isolerende aanpassing komt niet in aanmerking voor subsidie.

De overheid richt zich met deze campagne op huiseigenaren die openstaan voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen voor hun huis maar nog geen daadwerkelijke stappen hebben gezet. De insteek zal zijn dat de subsidie het spreekwoordelijke  laatste zetje zal zijn voor deze groep zodat de woningisolatie een boost zal krijgen. We blijven tenslotte Nederlanders.

Hele huis energiezuinig? Bonus van €4000

Energie besparen is niet alleen gunstig voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Dat is het doel vanuit het rijk. Het mes snijdt in dit geval aan twee kanten omdat het nu aantrekkelijk wordt gemaakt stappen te zetten energie besparende maatregelen te nemen. Denk aan deuren die isoleren, kozijnen die energiezuinig zijn als driedubbel glas wordt gebruikt, warmteterugwinning. Naast de subsidie van 20% van de isolatiekosten is er een extra  bonus van €4.000,= voor de huiseigenaar die in zijn hele huis energiezuinige maatregelen aanbrengt.

Lening aanvragen in plaats van hypotheek verhogen

De subsidie is een mooie financiële tegemoetkoming over het totaalbedrag maar de overige kosten moet u zelf betalen. Hoe gaat u de isolatie van uw woning financieren? Vroeger werd vooral geld geleend via de hypotheek als woningverbetering een wens was. De hypotheek werd dan verhoogd. Een lening aanvragen is goedkoper en makkelijker omdat je geen geld kwijt bent aan notaris, adviseur of bank en u hoeft geen afspraken te maken om alles te regelen en te ondertekenen. Een lening sluit u online bij ons af en wij regelen de rest. Angst voor een hoop uitzoek- of papierwerk is niet meer nodig. Dit hoeft dus geen reden meer te zijn om geen woningverbetering te overwegen.

Isoleren en DNKM

Voor energiebesparende maatregelen leent De Nederlandse Kredietmaatschappij een hoger leenbedrag dan andere kredietverstrekkers. Wij lenen maximaal € 25.000,= voor een periode van 10 jaar tegen 4,5% (21-10-2016). Wij hebben geen restricties dus u heeft alle vrijheid om zelf te bepalen welke isolerende maatregelen u treft. Om in aanmerking te komen voor de subsidie vanuit de overheid moet u minstens twee verschillende isolatievormen toepassen in uw woning. Om in aanmerking te komen voor een lening hoeft u slechts een offerte aan te vragen en vervolgens kunnen wij alles voor u regelen. Online en foutloos.

 

Vrijblijvend offerte aanvragen