Let op! Geld lenen kost geld
Interbank lening oversluiten

Interbank lening oversluiten

Verantwoord geld lenen vanaf 5,5%

Sluit uw “oude” lopende Interbank lening niet meer aan bij uw wensen of op uw persoonlijke en financiële situatie? U kunt zelf online berekenen of het oversluiten van uw lening een besparing betekent.

Als uw lening al een tijdje loopt is de kans groot dat u een lagere rente gaat betalen als u besluit de lening om te zetten naar een nieuwe. Maak gebruik van onze oversluitservice: efficient en kosteloos.

Interbank verstrekt geen aflosvrije kredieten meer. Klanten met zo’n van oorsprong aflosvrij krediet moeten structureel (meer) gaan aflossen. Interbank heeft bepaald dat 1% van het krediet als termijnbedrag gaat gelden. Bij een aflosvrij krediet werd alleen rente betaald en niets of nauwelijks afgelost. 

Interbank Doorlopend aflosvrij krediet

U heeft een aflosvrij krediet afgesloten bij Interbank. U betaalt op dit moment alleen rente over de lening en u lost niets af; een voordelige manier van lenen. Interbank gaat echter minimaal 1% van de kredietlimiet verplicht als termijnbedrag aan u berekenen zodat het krediet wordt afgelost. Deze nieuwe maatregel is uiteindelijk in uw belang; namelijk het aflossen van de lening.

Het betekent wel dat u nu meer moet betalen. In het geval van rentestijging valt het beoogde resultaat voor u weg: de looptijd van het krediet wordt langer doordat u meer kwijt bent aan de rente. U zult ervaren dat de aflossingen in dit geval voor niets zijn geweest. Dat werkt demotiverend en kan zelfs onverantwoord zijn als u momenteel geen financieel stabiele situatie heeft.

Oversluiten bestaand Doorlopend Krediet

Een lopende aflosvrije lening bij een andere kredietverstrekker mag u altijd kosteloos oversluiten naar een nieuwe partij. Wij kunnen u een Persoonlijke Lening aanbieden met lagere rente en maandlasten tegen gunstigere voorwaarden. Momenteel ligt de rente zelfs historisch laag (vanaf 5,5%). Wij leggen u geen door de bank gedwongen hogere maandlast op. Dankzij de lagere rente kunt u de lening veelal aflossen tegen dezelfde maandlast die u al betaalde. Conclusie: uw maandbedrag blijft laag en u lost toch de lening af. Ter vergelijk: in het voorstel van Interbank lost u ook de lening af maar u gaat per maand méér betalen. Uw lening oversluiten naar een voordeligere lening met betere voorwaarden is dus in uw voordeel.

Doorlopend krediet naar persoonlijke lening omzetten

Wilt u uw huidige dure en onvoordelige krediet om laten zetten naar een lening met meer zekerheid en een vaste einddatum? 

Een Doorlopend Krediet oversluiten naar een Persoonlijke Lening betekent dat u elke maand dezelfde maandlasten betaalt gedurende de hele lening. De rente en de looptijd staan vast, dus u weet zeker dat u op de einddatum van de lening het volledige leenbedrag heeft afgelost. Het omzetten van een leenvorm betekent in dit geval zekerheid en betere voorwaarden. Bovendien profiteert u van de historisch lage vaste rente. De looptijd van een Persoonlijke Lening ligt tussen de 6 en 120 maanden. U sluit bij ons een lening af voor 10 jaar rentevast vanaf 5,5%.

Voordelen oversluiten Doorlopend Krediet naar een Persoonlijke Lening

  • De vaste lage rente van een Persoonlijke Lening is vaak lager dan de variabele rente van een Doorlopend Krediet. 
  • Oversluiten naar een Persoonlijke Lening betekent dat u de huidige lage rente vastzet, gedurende de gehele looptijd van de lening. U weet dus elke maand precies waar u aan toe bent.
  • Een Persoonlijke Lening is een eenmalig bedrag dat u daarna niet meer opnieuw kunt opnemen. Uw schuld slinkt dus elke maand na elke aflossing. 
  • Veel banken bieden geen Doorlopend Krediet meer aan of blokkeren gaandeweg bestaande Doorlopende Kredieten. Ook al kunt u geen bedragen meer opnemen, blijft de rente nog wel variabel. Waarom zou u nog een duur krediet met een (hoge) variabele rente aanhouden als u kosteloos mag oversluiten naar een lening met een vaste lage rente?

Wilt u tussentijds extra inlossen op de Persoonlijke Lening? Dat kan altijd boetevrij en kosteloos.

Online oversluitservice

Een lening oversluiten is niet moeilijk en biedt direct profijt. U kunt gebruik maken van onze online oversluitservice zodat uw krediet van Interbank wordt overgezet naar een Persoonlijke Lening. U krijgt één duidelijk overzicht met voorstellen van de verschillende banken en u kiest het voorstel wat het beste bij uw persoonlijke en financiële situatie past. U krijgt de beste rente van Nederland. Wij berekenen geen afsluit- en advieskosten.

Wis lening

Wis lening
U kunt {{(currentLoan.totalprice - newLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.totalprice - otherLoan.totalprice) | currency}} besparen

U kunt {{(currentLoan.period - otherLoan.period)}} maanden minder lang aflossen

Het lijkt erop dat we u geen voordeligere lening kunnen aanbieden

down

Bekijk onderstaande vergelijking met het voordeligste alternatief van één van onze partners

  Uw huidige lening Ons aanbod Ons aanbod
Leenbedrag {{currentLoan.stillToPay | currency}} {{newLoan.stillToPay | currency}} {{otherLoan.stillToPay | currency}}
Maandlast {{currentLoan.monthlyCosts | currency}} {{newLoan.monthlyCosts | currency}} {{otherLoan.monthlyCosts | currency}}
Looptijd {{currentLoan.period}} maanden {{newLoan.period}} maanden {{otherLoan.period}} maanden
Rentepercentage {{currentLoan.showRente}} {{newLoan.interest}} {{otherLoan.interest}}
Totaal te betalen {{currentLoan.totalprice | currency}} {{newLoan.totalprice | currency}} {{otherLoan.totalprice | currency}}
    Vrijblijvend offerte aanvragen Vrijblijvend offerte aanvragen

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen