Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 20 februari 2023
Auteur: Michel Vrenegoor

Interbank gestopt met leningen

Interbank is jarenlang een van onze gerenommeerde partnerbanken voor het afsluiten van een verantwoorde lening geweest. Maar sinds eind 2022 is Interbank gestopt met het aanbieden van leningen. Nadat de bank in 2020 al geen doorlopende kredieten meer verstrekte (februari 2020: "Interbank stopt met doorlopend kredieten"), zijn nu ook persoonlijke leningen uit het aanbod geschrapt. Interbank is gestopt met álle verkoopactiviteiten van leningen.

Heeft u zelf een persoonlijke lening lopen via Interbank? Geen zorgen, want er verandert niets voor u. U kunt gewoon uw lening blijven afbetalen zoals u dat gewend bent, tegen dezelfde lage rente en met dezelfde nette voorwaarden.
U mag dus ook gewoon boetevrij onbeperkt extra aflossingen blijven doen.

Waarom is Interbank gestopt met het aanbieden van leningen?

Interbank maakt deel uit van de Franse Crédit Agricole Group. Deze aandeelhouder heeft twee jaar lang geprobeerd om Interbank te verkopen. Ondanks onderhandelingen met een aantal serieuze geïnteresseerden kwam het uiteindelijk toch niet tot een passend akkoord. Daarom gaf DNB (De Nederlandse Bank) toestemming om de activiteiten van Interbank als kredietverstrekker stop te zetten. In de praktijk betekende dit dat sinds eind 2022 geen nieuwe leningen meer bij Interbank kunnen worden afgesloten.

Overigens stopt Interbank niet als bedrijf, alleen als verstrekker van (nieuwe) leningen. 

Wat betekent dat voor uw lopende Interbank lening?

Kort gezegd: niets. Heeft u voor 1 oktober 2022 een persoonlijke lening via Interbank afgesloten? Deze blijft gewoon doorlopen, met dezelfde rente, hetzelfde maandbedrag en de afgesproken einddatum.Het is alleen niet meer mogelijk om het leenbedrag van uw Interbank persoonlijke lening te verhogen of om de looptijd te verlengen.

Wilt u uw persoonlijke lening bij Interbank wijzigen?

Stel, u overweegt om het bedrag van uw persoonlijke lening te verhogen, maar deze loopt nog bij Interbank. Of u wilt uw Interbank lening oversluiten naar een persoonlijke lening van een andere aanbieder. Het beste neemt u hiervoor contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. In veel gevallen kunt u gewoon een aparte of nieuwe lening afsluiten.

Bij ons heeft u nog steeds een ruime keuze uit uitstekende kredietverstrekkers. Kies voor een lening van DEFAM, Nationale Nederlanden, BNP Paribas, Lender & Spender of Qander. Wij regelen de overstap graag voor u en het kost u helemaal niets.

Michel Vrenegoor

Kredietspecialist (Acceptatie)

Auteur: Michel Vrenegoor

Michel is een echte allrounder. Hij weet alles over kredieten. Of het nu gaat om een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of een combinatiekrediet voor consumenten, u moet bij Michel zijn. Michel is vriendelijk, geduldig en heeft altijd tijd voor een praatje of een luisterend oor.’

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij –Acceptatie van de aanvragen, het uitbrengen via e-mail en Mijn DNKM van de overzichten met daarin de mogelijkheden van onze partnerbanken.

‘Ik zorg ervoor dat u in één oogopslag alle mogelijkheden goed kan vergelijken en dat u de juiste keuze kan maken. Ik vind het echt belangrijk dat u een lening afsluit die bij uw wensen past.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen