Let op! Geld lenen kost geld

Datum: 20 februari 2023
Auteur: Halmar Wolfswinkel

Interbank gestopt met leningen

Interbank is jarenlang een van onze gerenommeerde partnerbanken voor het afsluiten van een verantwoorde lening geweest. Maar sinds eind 2022 is Interbank gestopt met het aanbieden van leningen. Nadat de bank in 2020 al geen doorlopende kredieten meer verstrekte (februari 2020: "Interbank stopt met doorlopend kredieten"), zijn nu ook persoonlijke leningen uit het aanbod geschrapt. Interbank is gestopt met álle verkoopactiviteiten van leningen.

Heeft u zelf een persoonlijke lening lopen via Interbank? Geen zorgen, want er verandert niets voor u. U kunt gewoon uw lening blijven afbetalen zoals u dat gewend bent, tegen dezelfde lage rente en met dezelfde nette voorwaarden.
U mag dus ook gewoon boetevrij onbeperkt extra aflossingen blijven doen.

Waarom is Interbank gestopt met het aanbieden van leningen?

Interbank maakt deel uit van de Franse Crédit Agricole Group. Deze aandeelhouder heeft twee jaar lang geprobeerd om Interbank te verkopen. Ondanks onderhandelingen met een aantal serieuze geïnteresseerden kwam het uiteindelijk toch niet tot een passend akkoord. Daarom gaf DNB (De Nederlandse Bank) toestemming om de activiteiten van Interbank als kredietverstrekker stop te zetten. In de praktijk betekende dit dat sinds eind 2022 geen nieuwe leningen meer bij Interbank kunnen worden afgesloten.

Overigens stopt Interbank niet als bedrijf, alleen als verstrekker van (nieuwe) leningen. 

Wat betekent dat voor uw lopende Interbank lening?

Kort gezegd: niets. Heeft u voor 1 oktober 2022 een persoonlijke lening via Interbank afgesloten? Deze blijft gewoon doorlopen, met dezelfde rente, hetzelfde maandbedrag en de afgesproken einddatum.Het is alleen niet meer mogelijk om het leenbedrag van uw Interbank persoonlijke lening te verhogen of om de looptijd te verlengen.

Wilt u uw persoonlijke lening bij Interbank wijzigen?

Stel, u overweegt om het bedrag van uw persoonlijke lening te verhogen, maar deze loopt nog bij Interbank. Of u wilt uw Interbank lening oversluiten naar een persoonlijke lening van een andere aanbieder. Het beste neemt u hiervoor contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. In veel gevallen kunt u gewoon een aparte of nieuwe lening afsluiten.

Bij ons heeft u nog steeds een ruime keuze uit uitstekende kredietverstrekkers. Kies voor een lening van DEFAM, Nationale Nederlanden, BNP Paribas, Lender & Spender of Qander. Wij regelen de overstap graag voor u en het kost u helemaal niets.

Halmar Wolfswinkel

Partner en Hoofd Realisatie

Auteur: Halmar Wolfswinkel

Halmar is oplossingsgericht, creatief en zeer efficiënt. Voor elk vraagstuk heeft hij een passende oplossing. Zoekt u naar een financiering voor een recreatiewoning, een auto, boot, caravan of de verbouwing van uw koophuis? Halmar denkt met u mee. Hij zorgt voor een snelle en foutloze afwikkeling en uitbetaling van uw lening.

Specialisatie binnen De Nederlandse Kredietmaatschappij – Realisatie van de geretourneerde contracten, het completeren, controleren en doorsturen van de complete kredietdossiers naar de banken.

‘Ik sta er persoonlijk voor garant dat u snel en veilig kunt beschikken over uw geld.’

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen