Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen met een tijdelijk contract

indicator
Geld lenen met een tijdelijk contract

Wanneer u geldt wilt lenen kijken banken en kredietverstrekkers naar uw inkomsten en uitgaven. Er wordt een inschatting gemaakt of u het geleende geld ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Uw inkomen speelt dan een belangrijke rol. Met een tijdelijk contract is er de kans dat u zonder baan en dus inkomen komt te zitten. U kunt zeker geld lenen met een tijdelijk contract maar het is wel gebonden aan voorwaarden. Wij leggen u de voorwaarden uit en geven tips voor de meest verantwoorde lening, als u een tijdelijk dienstverband heeft.

 

Voorwaarden lening met tijdelijk contract

De laatste jaren komen vaste contracten steeds minder voor en wisselen mensen bovendien vaker van werkgever. Veel kredietverstrekkers hebben zich aangepast aan deze ontwikkeling en bieden ook aan mensen met een tijdelijk contract de mogelijkheid tot geld lenen.

Wat zijn de criteria en voorwaarden om zonder vast contract een lening te kunnen afsluiten? Het belangrijkste criterium is dat u door uw lening niet in de financiële problemen komt. Nu niet en ook niet na afloop van uw tijdelijke contract. We kijken daarom goed naar de balans tussen uw inkomsten en uw vaste lasten. Zo voorkomen we u dat meer leent dan u financieel kunt dragen.

 • Als u een tijdelijk dienstverband heeft (jaarcontract) en de proeftijd is verstreken, nemen de meeste banken uw inkomen voor 100% mee. Voorwaarde is dat u een intentieverklaring kunt laten zien. Zonder intentie verklaring neemt de bank 70% van uw inkomen mee, om te beoordelen hoeveel u kunt lenen.
 • Bij een flexibel dienstverband (0-uren contract) neemt de bank uw inkomen voor 70% mee. U dient van de afgelopen 12 maanden loonstroken te overleggen waaruit blijkt dat u het inkomen ook iedere maand heeft ontvangen.
 • Heeft u een flexibel dienstverband ( 0-uren contract) en kunt u geen onafgebroken periode overleggen aan loonstroken dan neemt de bank uw inkomen niet mee en kunt u geen geld lenen.

Heeft u een koophuis? Dat biedt een kredietverstrekker meer zekerheid en stabiliteit dan wonen in een huurhuis. Daarom kunt u met een koopwoning vaak makkelijker (en/of meer) geld lenen dan met een huurwoning. Juist ook met een tijdelijk contract.

Lees ook: Kan ik geld lenen als uitzendkracht?

Bij een tijdelijk contract heeft u vaak inkomsten bovenop uw reguliere salaris. Zoals toeslagen, provisie, overwerk, een eindejaarsuitkering of een 13e maand. Wij nemen deze (onder voorwaarden) mee in de criteria voor lenen met een tijdelijk contract:

 • Maandelijks een vast bedrag aan toeslagen/extra inkomen. De bank neemt dit voor 100% mee in de berekening voor uw maximale leenbedrag.
 • Variabele toeslagen/extra inkomen. In dat geval kijken we naar het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden. Voorwaarde is dat de toeslag tenminste 10 maanden aanwezig moet zijn.

Meer weten over welke toeslagen meetellen voor het berekenen van uw toetsingsinkomen?

6 tips voor verantwoord geld lenen als tijdelijk contract

Niet alleen kredietverstrekkers en banken hanteren criteria voor het accepteren van een aanvraag. U kunt zelf ook een aantal zaken in gedachten houden om met een tijdelijk contract zo verantwoord mogelijk geld te lenen. Waar kunt u aan denken? 

 1. Verantwoord geld lenen staat voorop. Is het echt nodig om een lening af te sluiten of kunt u er ook voor sparen? Het is raadzaam om met een tijdelijk contract alleen geld te lenen voor zaken waarmee u investeert in uzelf, uw toekomst of uw inkomen. Zoals een auto om naar het werk te komen, verbouwing/ verduurzaming van uw koopwoning of een studie.
 2. Bereken hoeveel u kunt lenen met een tijdelijk contract en tegen welke rente. Zo krijgt u meteen een realistisch beeld of een lening past binnen het budget van uw huishouding. 
 3. Is uw proeftijd (bijna) voorbij? Vraag dan direct uw lening aan en verzoek uw werkgever om een intentieverklaring, waarin staat dat u in dienst blijft.
 4. Persoonlijke lening of Flex en Zeker lening? Bij een tijdelijk contract is een persoonlijke lening de beste en veiligste keuze. Een Flex en Zeker lening (de opvolger van het doorlopend krediet) kan ook, maar biedt minder zekerheid.
 5. Stem de looptijd af op het bestedingsdoel. Als u bijvoorbeeld geld leent voor een camper, is het verstandiger om voor een zo kort mogelijke looptijd te kiezen. Zo bent u niet nog de lening aan het afbetalen terwijl de camper allang weer is afgeschreven of verkocht. Banken hanteren een maximale looptijd per bestedingsdoel, doorgaans 10 jaar, of 15 jaar voor een verbouwing.
 6. Los extra af op uw lening. Heeft u een financiële meevaller (zoals een salarisverhoging, erfenis of verkoop) dan is extra aflossen op uw lening een goed idee. U mag zowel op uw persoonlijke lening als op uw Flex en Zeker lening onbeperkt en kosteloos extra inlossen.
Waarom bij ons lenen?
Geen onrealistische verwachtingen

Andere aanbieders en vergelijkers tonen iedereen de laagste rente. Wij sturen direct uw persoonlijke mogelijkheden.

Vrijblijvende en kosteloze offerte

Wij rekenen geen advies- of afsluitkosten. Een offerte is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Compleet aanbod in 1 overzicht

Maar 1 keer uw gegevens invullen en van wel 5 verschillende banken in 1 overzicht het beste aanbod ontvangen.

Niet tevreden, geld terug!

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij zijn wij overtuigd van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij streven naar een klanttevredenheidspercentage van 100% en maken dit waar! Daarom kunnen wij onze klanten deze extra zekerheid bieden: De klanttevredenheidsgarantie!

Wat vinden anderen?

John

Zeer behulpzaam, snel en vriendelijk.

"Erg goede ervaring. Vriendelijke medewerkers die, daar waar nodig, hulp verlenen met uploaden etc. Prima service, en snel. Binnen 3 dagen afgerond met positief resultaat. "

Geplaatst op: 03-06-2024

Bekijk meer beoordelingen

Meer over geld lenen

Geld lenen

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen.

Lening aanvragen

Bij ons kunt u voordelig en verantwoord online geld lenen u in vier simpele stappen.

Lening oversluiten

Uw bestaande dure lening oversluiten tegen betere voorwaarden en een lagere rente.

Persoonlijke Lening

Geld lenen tegen een vaste lage rente, met een vaste looptijd en boetevrij extra aflossen.

Auto financieren

Geld lenen voor een nieuwe auto op een verantwoorde manier.

Doorlopend Krediet

Alles wat u moet weten om goed geïnformeerd online geld te lenen.

Rente vergelijken

Vergelijk de rente van onze partnerbanken met die van andere banken.

Actuele rentetarieven

Laden

Vertrouwd door velen

9,5

Trustpilot

Vrijblijvend offerte aanvragen